ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

OLYMPUS MARATHON 2012 Ο εθελοντισμός υπηρετεί, προστατεύει και αναδεικνύει τον Όλυμπο!


O Olympus Marathon, αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, πραγματοποίησε το Σάββατο 2 Ιουνίου ευρεία σύσκεψη φορέων, συλλόγων και εθελοντών στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλαιού Δημαρχείου του πρώην Δήμου Δίου στην Κονταριώτισσα.

Συμμετείχαν πρόθυμα, αντάλλαξαν απόψεις, πρότειναν δράσεις που αφορούν στο σχεδιασμό, στην προετοιμασία και στον αρτιότερο συντονισμό των ενεργειών τους, ώστε η διοργάνωση του ΟΜ 2012 να ξεπεράσει σε επίπεδο οργάνωσης τις προηγούμενες επιτυχείς κατά γενική ομολογία διοργανώσεις, αλλά επιπλέον να συνεχίσει να επιτελεί έναν αγώνα με συνοχή και ασφάλεια.

Στη σύντομη παρουσίαση - ανασκόπηση των διοργανώσεων του ΟΜ η πρόεδρος του ΟΜ κα Ευαγγελία Νίκα αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη φυσιογνωμία του Μαραθωνίου του Ολύμπου ως αγώνα ορεινού τρεξίματος που προβάλλει διεθνώς τον τόπο μας και κατ' επέκταση τη χώρα μας. Τονίστηκαν δε οι ακολουθούμενες στρατηγικές περαιτέρω προώθησης του αγώνα στο εξωτερικό, η συμμετοχή του ΟΜ ως μέλους στο σιρκουί του MRIC (Mountain Running International Cup) και η αδελφοποίηση με τον 15/μερο αγώνα Solukhumbu Trail στα Ιμαλάια. Ευχαρίστησε το Δήμο Δίου - Ολύμπου ο οποίος στηρίζει τη διοργάνωση από τα πρώτα της βήματα με την παραχώρηση των υποδομών που διαθέτει και την πολύτιμη προσφορά του εργατικού δυναμικού στην προετοιμασία του αγώνα. Καταλήγοντας επαίνεσε την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ (Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δίου - Ολύμπου) να στηρίξει και φέτος ως συνδιοργανώτρια τον αγώνα αναγνωρίζοντας την αειφορική αναπτυξιακή δυναμική που ο ΟΜ προσφέρει στην τοπική κοινωνία.
Η αντιδήμαρχος πολιτισμού κα Μαρία Τσιμήτρη απηύθυνε χαιρετισμό σ' όλους τους συνεργαζόμενους φορείς και τόνισε την αξία της προσφοράς των εθελοντών, την μοναδική εμπειρία ζωής των συμμετεχόντων αθλητών, -τριών σ' έναν αγώνα που αναβιώνει την ιερή πορεία των αρχαίων πιστών, οι οποίοι ξεκινώντας από τη λατρευτική πόλη του Δίου κατά την αρχή του καλοκαιριού όδευαν όλο και πιο ψηλά στις ψηλές κορυφές με σκοπό να αποθέσουν τα αφιερώματά τους στον υπέρτατο θεό τους, το Δία.
Ας κατακτήσουμε όλοι μας όλο και πιο υψηλούς στόχους...
Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων και συζήτηση μεταξύ των φορέων για θέματα που αφορούν στο συντονισμό των εθελοντών, στην επάνδρωση των 12 σταθμών, τη διάσωση και την ιατρική μέριμνα, την ασφάλεια, την τροφοδοσία, τον καθαρισμό και προετοιμασία των μονοπατιών, αλλά και της επικοινωνίας.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν
* Οι Ορειβατικοί Σύλλογοι ΕΟΣ Λιτοχώρου, ΕΟΣ Καρίτσας και ΕΟΣ Βροντούς. Οι Ορειβατικοί Σύλλογοι κατένειμαν τις εργασίες για τον καθαρισμό των μονοπατιών από τα σημάδια που άφησε πίσω του ο βαρύς χειμώνας.
* Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Πίερες" που κάθε χρόνο οργανώνει με περισσή αυταπάρνηση τους σταθμούς μέσα στο πανέμορφο φαράγγι του Ορλιά.
* Ο Σύλλογος Εθελοντών Πυροσβεστών ο οποίος είναι όλο το χρόνο σε ετοιμότητα να επέμβει όταν παραστεί ανάγκη.
* Ο Σύλλογος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του ΕΕΣ ο οποίος κάθε χρόνο στον ΟΜ και στο Χειμωνιάτικο Ενιπέα μεριμνά για την ασφαλή διεξαγωγή του τόσο δύσκολου και επίπονου αγώνα και προσφέρει τις γνώσεις και τις ικανότητές του με υπερβάλλουσα προνοητικότητα, οργάνωση και ανθρωπισμό. Στη σύσκεψη παραβρέθηκε ο αρχηγός κ. Δημήτρης Κατιρτζής και ο υπαρχηγός κ. Μάκης Οικονόμου παρόλο που βρισκόταν σε εξέλιξη εκπαιδευτικό σεμινάριο εθελοντών Σαμαρειτών στην Κατερίνη. Τίμησε με την παρουσία του τη σύσκεψη ο κεντρικός εκπαιδευτής κ. Σταύρος Δρόσος.
* Ο ΣΥΡΑΠ, Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας. Ο πρόεδρος κ. Αδάμος Σαραηλίδης παρουσίασε το σχεδιασμό της οργάνωσης των επικοινωνιών με ομολογουμένως ιδιαίτερη σχολαστικότητα, ώστε να καταστεί αντιμετωπίσιμη κάθε επείγουσα και απρόβλεπτη κατάσταση. Αξίζει να θυμίσουμε την αξιόλογη συμβολή του ΣΥΡΑΠ στην επιτυχημένη επικοινωνία σχολείου της Κατερίνης με διαστημικό σταθμό.
Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς συνεργάστηκαν άψογα και συνεχίζουν την επικοινωνία και συνεργασία σε πιο λεπτομερειακό επίπεδο με σκοπό την έξωθεν καλή μαρτυρία για έναν άψογο αγώνα.
Ο ΟΜ 2012 ευχαριστεί όλους όσους συμβάλλουν στη διοργάνωση και η ικανοποίηση που αποκόμισε από τη σύσκεψη είναι ότι με τέτοιους ανθρώπους ο Όλυμπος και η Πιερία μόνο οφέλη θα αποκομίσουν στο μέλλον. Και το πιο σημαντικό κέρδος όλων μας είναι πως όλοι μας  αποχαιρετιστήκαμε με την αίσθηση ότι ανήκουμε ο ένας στον άλλον και όλοι μαζί στην οικογένεια που ο καθένας έχει μέσα ως έννοια που πολύ απλά λέγεται "ο τόπος μου".