ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος Ενημέρωση για το πρόγραμμα "Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος"

Από τους μαθητές του 4ου δημοτικού σχολείου

Σε μια ιδιαίτερη και πολύ σημαντική δράση προχώρησαν χθες οι μαθητές της 6ης τάξης του 4ου δημοτικού σχολείου. Βοηθώντας την εθελοντική ομάδα, στο πλαίσιο της δραστηριότητας που έχει αναπτύξει μέσω του προγράμματος "Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος", ενημέρωναν του πολίτες και έκαναν εγγραφές σε κιόσκι που έστησαν στον πεζόδρομο. Το πρόγραμμα δεν έχει ξεκινήσει ακόμη λόγω των βροχών που σημειώνονται που αποτελούν ασπίδα προστασίας για τα δάση του νομού.

Ευαισθητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος
Όπως ανέφερε η εκ των συντονιστών της δράσης, νηπιαγωγός κα Αγγελική Ηλιάδου, η κίνηση αυτή έγινε με αφορμή και την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος που ήταν την Τρίτη. "Οι μαθητές του 4ου δημοτικού με την ενθάρρυνση του διευθυντή τους κ. Καραμούζα, στηρίζουν την Εθελοντική Ομάδα Δράσης και την δράση "Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος.
Επιλέγουμε μια μέρα και με την οικογένεια ή τους φίλους μας πηγαίνουμε σε ένα από τα παρατηρητήρια που υπάρχουν σε Νέους Πόρους, Πλάκα και Έλαφο και παρατηρούμε ώστε αν, ω μη γένοιτο, πιάσει φωτιά στο δάσος να ενημερώσουμε την Πυροσβεστική στο 199. Με τον τρόπο αυτό προστατεύουμε το δάσος και βάζουμε ένα λιθαράκι και εμείς για να διατηρηθεί αυτός ο φυσικός πλούτος.
Τα παιδιά το κάνουν και στο πλαίσιο της αποφοίτησης τους από το σχολείο, καθώς ήταν στην 6η τάξη. Μέχρι στιγμής έχουμε μεγάλη συμμετοχή, θα έχουμε εθελοντές και για το επόμενο καλοκαίρι".