ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ-ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ

                

 

ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ-ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ
ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ
Use this area to offer a short preview of your email's content.
View this email in your browser
 


 
Το 9ο συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είχε την δική του ιστορία. Ειχε χαρακτηριστικά που δεν είχε
κανένα άλλο έως σήμερα.
 
Ήταν άοσμο,άχρωμο και παράλληλα επικράτησε ένα άτονο κλίμα κατά την μεγαλύτερη  διάρκεια του. Ένα συνέδριο σχεδόν βουβό,με κατά παράδοξο τρόπο πολλές και απρόσμενες  εκπλήξεις.
 
Ο πρόεδρος του κινήματος ερχόμενος δέχτηκε χλιαρό χειροκρότημα,ο απερχόμενος  και "κυνηγημένος" άκουσε ρυθμικά το όνομα του από μεγάλη μερίδα συνέδρων, και για να  φτάσει στην θέση του πέρασαν 10 ολόκληρα λεπτά όπου καταχειροκροτήθηκε και έπεσε σε   αγκαλιές οπαδών του.
 
Η πολιτική κατεύθυνση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν συζητήθηκε από τους συνέδρους και  θεωρείται βέβαιο πως θα συνεχιστεί η αλλαγή πλεύσης από τα όσα διακήρυξε ο Ανδρέας Παπανδρέου,καθώς ο Βενιζέλος διεμήνυσε πως θα συμμετέχει στην κυβέρνηση μετά τον  αναμενόμενο ανασχηματισμό με πολιτικά πρόσωπα.
 
Οι ομάδες της Νεολαίας,διχασμένες αντάλλαζαν συνθήματα,οι μεν για την αυτονομία της ΠΑΣΠ και οι δε για την ένταξη της στους κόλπους της Νεολαίας.Την ίδια στιγμή οι υποψήφιοι  έδιναν την δική τους μάχη στους διαδρόμους για την ψήφο που οδηγούσε στην Κεντρική  επιτροπή του κόμματος.
 
Ποιο είναι όμως το διακύβευμα επί του προκειμένου;Ποιοι είναι στόχοι που τίθενται για την  επόμενη μέρα;
 
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. άφησε για ακόμη μια φορά αναπάντητα ερωτήματα για το πως θα διασφαλίσει  τα συμφέροντα των μη προνομιούχων.Δεν άγγιξε την καρδιά των συνέδρων με την ουσία  της κορυφαίας εσωκομματικής διαδικασίας και απογοήτευσε για άλλη μια φορά αυτούς που ήθελαν να δώσουν μια τελευταία ευκαιρία στο κόμμα.
 
Δεν μίλησε στις ψυχές των εργαζομένων και των χαμηλόμισθων καθώς επικυρώθηκε η αποκοπή από τις βασικές αξίες και τα ιδανικά του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Ενός δημοκρατικού σοσιαλισμού που εμφανίστηκε στην Ελλάδα με την διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη η οποία δεν χρειάζεται καμία επικαιροποίηση καθότι είναι πιο σύγχρονη και εκφραστική από ποτέ.
 
Δεν έδωσε ελπίδα και προοπτική στους ανέργους που αισθάνονται αποκλισμένοι από την  κοινωνία και δεν είχε πρόταση για την άμμεση επίλυση προβλημάτων των συνταξιούχων που  φυτοζωούν και δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει.
 
Όλα αυτά ενώ οι δεσμεύσεις πως δεν θα ερφαμοστούν άλλα μέτρα πηγαινοέρχονται και η  εφαρμογή των όσων ψηφίστηκαν πλησιάζει.
 
Το σοσιαλιστικό κίνημα οφείλει να καταγγείλει τις ''πολιτικές ελίτ’’ που μαζί με τους  οικονομικούς τυράννους καταστρατηγούν λαούς και ιδέες.Πνίγουν την δημοκρατία και τις συμμετοχικές διαδικασίες μέσα στην πολιτική σταθερότητα και την δήθεν εγγύηση ενότητας των πολιτικών δυνάμεων,για να αποφευχθεί η κατάρρευση του συστήματος,και με τον  τρόμο και τον φόβο ασελγούν σε βάρος των αδύνατων και ασθενέστερων που καθημερινά  απομακρύνονται από το ΠΑ.ΣΟ.Κ.
 
Το χρυσάφι δεν σκουριάζει..η ιστορία δεν αλλάζει...
 
Οι Έλληνες είναι προοδευτικοί και δημοκρατικοί..
 
Δεν μετατοπίστηκαν σε άλλες ιδεολογικές πλατφόρμες..
 
Απλά δεν βρίσκουν πολιτικούς και πολιτικές να τους εμπνεύσουν και να τους βγάλουν από το τέλμα..
 
Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος
Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας