ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Διαψεύδει η Κομισιόν την ταξιδιωτική οδηγία


Βρυξέλλες: Του Θάνου Αθανασίου 

«Σκουπίδια, ανοησίες, γραμμένες σε άσχημα αγγλικά είναι σύμφωνα με δήλωση της υπηρεσίας εκπροσώπων Τύπου της Κομισιόν το θρυλούμενο email που δημοσιεύθηκε χθες σε ελληνική ιστοσελίδα.
 
Η Κομισιόν διαψεύδει με τον πιο επίσημο τρόπο την ύπαρξη «ταξιδιωτικής οδηγίας» ή διανομή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αναφέρεται σε πιθανές ταραχές, νεκρούς και άλλα αποκυήματα της φαντασίας. 

Το Real.gr επικοινώνησε με κοινοτικούς αξιωματούχους μεταξύ των οποίων και ένας γενικός διευθυντής κανένας από τους οποίους παρότι εμπλέκονται σε τακτικές αποστολές στην Ελλάδα δεν έλαβε τέτοιο email. 

Είχε προηγηθεί δημοσιοποίηση ρεπορτάζ για ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποδίδεται στις Βρυξέλλες αλλά δεν αναφέρει αποστολέα για λόγους ασφαλείας. Το μήνυμα περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση στην Ελλάδα και προειδοποιεί για βίαιες εξεγέρσεις στην Αθήνα με Χ αριθμό νεκρών. 

Διαμαρτυρία Δαμανάκη στον Ζ.Μ.Μπαρόζο
Σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο της Κομισιόν κ. Μπαρόζο προχώρησε αμέσως μόλις ενημερώθηκε για την ηλεκτρονική οδηγία των υπηρεσιών ασφαλείας της Κομισιόν σχετικά με την Ελλάδα, η Ελληνίδα Επίτροπος κ. Δαμανάκη. 

Με σημερινή της επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η κ. Δαμανάκη εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την ηλεκτρονική αυτή ταξιδιωτική οδηγία των υπηρεσιών της Κομισιόν, την οποία αγνοούσε. 

Ζητά να ενημερωθεί αναλυτικά για τους λόγους και τις διαδικασίες έκδοσής της. Στην επιστολή της επίσης η κυρία Δαμανάκη επισημαίνει ότι η Ελλάδα είναι χώρα ειρηνική και ασφαλής για κάθε Ευρωπαίο και διεθνή αξιωματούχο, με ζωντανές και διαχρονικές παραδόσεις φιλοξενίας προς κάθε πολίτη.