ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Στο βιβλιοπωλείο Νέστωρ παρουσία πολυάριθμων θαυμαστών παρουσίασε το "Με λένε Ντάτα" η Λένα Μαντά


Δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι η παρουσία της γνωστής συγγραφέως Λένας Μαντά στην Κατερίνη, το βράδυ της Παρασκευής, προκάλεσε ενθουσιασμό και γέμισε ασφυκτικά το βιβλιοπωλείο «Νέστωρ», όπου παρουσίασε το τελευταίο της βιβλίο με τίτλο «Με λένε Ντάτα». Όπως στον γραπτό, έτσι και στον προφορικό λόγο δεν ήταν καθόλου φειδωλή, ικανοποιώντας έτσι τις πολυπληθείς θαυμάστριές της.
Την πολυδιαβασμένη συγγραφέα παρουσίασε στο κοινό η Δέσποινα Νέστορα, ενώ το έργο να την προλογίσει ανέλαβε η δικηγόρος-αναγνώστρια Όλγα Ιωαννίδου, η οποία μεταξύ των όσων σχολίασε για το βιβλίο είπε πως «τίποτα δεν είναι απόλυτα καλό ή απόλυτα κακό», αναφερόμενη στον μυστηριώδη χαρακτήρα της ηρωίδας. Ένα σχόλιο με το οποίο συμφώνησε η συγγραφέας, με την παρουσίαση να γίνεται διαλογική σε αυτό και αρκετά άλλα σημεία.
Μιλώντας για την Ντάτα, η Λένα Μαντά παραδέχθηκε ότι, όπως και άλλες ηρωίδες παλαιότερων βιβλίων της, έχουν στοιχεία δικά της, από την ψυχή της. «Πολλοί μου έλεγαν ότι η Θεανώ είναι σκληρή γυναίκα και του έλεγα να δούμε τι θα πείτε τότε για την Ντάτα», είπε χαρακτηριστικά η συγγραφέας, για να προσθέσει ένα ακόμα χαρακτηριστικό στοιχείο: όταν η Ντάτα αποφασίζει να κάνει κάτι καλό, το χρεώνει στο alter ego της.
Σε κάθε περίπτωση, παραδέχθηκε ότι η ηρωίδα αυτού του βιβλίου αποτελεί αδυναμία, λατρεία της και αναφέρθηκε αρκετά στην ταύτιση με τις ηρωίδες της. «Η σκληρότητα υπάρχει και στην δική μου ψυχή, ενώ δεν μετανιώνω για αυτά που κάνω. Αντίθετα, έχω σκυλομετανιώσει για πράγματα που δεν έχω πει ή κάνει».
Μάλιστα, συνεχίζοντας να αναφέρεται στον δικό της χαρακτήρα, βοηθώντας του αναγνώστες της να την γνωρίσουν καλύτερα και να κατανοήσουν τις ιστορίες της ευκολότερα είπε ότι λίγοι άνθρωποι την αντέχουν, γιατί λέει την αλήθεια ασχέτως των επιπτώσεων.