ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Καυγάς Ραγκούση – Ρήγα: «Είναι ντροπή να ηγείται ο Ευ. Βενιζέλος του ΠΑΣΟΚ»

photo4 300x187 Καυγάς Ραγκούση   Ρήγα: «Είναι ντροπή να ηγείται ο Ευ. Βενιζέλος του ΠΑΣΟΚ»Ένταση σημειώθηκε πριν από λίγο στην Προκαταρκτική Επιτροπή ανάμεσα στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Π. Ρήγα και τον Γ. Ραγκούση, ο οποίος κατέθετε ως μάρτυρας για την λίστα Λαγκάρντ.
Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο Γ. Ραγκούσης είπε ότι «είναι ντροπή να ηγείται ο Ε. Βενιζέλος του ΠΑΣΟΚ, που εκφράζει τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη». «Η ντροπή είναι δική σου», απάντησε ο Π. Ρήγας.
Οι φωνές των δύο έφθαναν μέχρι τον διάδρομο και κράτησαν για τουλάχιστον πέντε λεπτά. «Είσαι εμπαθής», «διακατέχεσαι από μίσος κατά του Βενιζέλου», ακούσθηκε να λέει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ενώ στο ίδιο ύφος του απαντούσε και ο Γ. Ραγκούσης.
Χωρίς ονόματα πολιτικών η πρώτη λίστα για επαναπατρισμούς επί Γ. Παπακωνσταντίνου
Δεν περιλαμβάνει ονόματα πολιτικών ή γνωστών επιχειρηματιών η πρώτη λίστα με τα στοιχεία όσων εκμεταλλεύθηκαν την ευνοϊκή ρύθμιση Παπακωνσταντίνου και επαναπάτρισαν χρήματα το 2010.
Η λίστα εστάλη από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς στην Προκαταρκτική Επιτροπή και περιλαμβάνει 33 ονόματα.
Ωστόσο πρόκειται για μη ολοκληρωμένο κατάλογο, καθώς στο ΣΔΟΕ έχουν στείλει στοιχεία 29 τράπεζες ενώ τα ονόματα προέρχονται μόνο από τρεις τράπεζες.
Τα ποσά, τα οποία επαναπατρίσθηκαν από τράπεζες του εξωτερικού, ποικίλουν και φθάνουν μέχρι το ύψος των 6,2 εκατ. ευρώ.