ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»: ΧΡΗΣΙΜΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ



Οι υμνητές του Χίτλερ, των Ες- Ες, των φούρνων του Άουσβιτς, η ναζιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», αναδεικνύεται σε χρήσιμη εφεδρεία για το σύστημα. Για αυτό το ρόλο προωθήθηκε από το αστικό πολιτικό σύστημα, για να αποτελέσει σε περίοδο καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης ένα δυνατό ανάχωμα για να αναχαιτίσει κάθε τάση ριζοσπαστικοποίησης του εργατικού - λαϊκού κόσμου, κάθε τάση αμφισβήτησης της εξουσίας των αστών, της τάξης των καπιταλιστών - εκμεταλλευτών - ιδιοκτητών των μέσων παραγωγής.

Ταυτισμένη με τις αρχές και τις αξίες της πλουτοκρατίας, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων, των μεγαλοξενοδόχων, των βιομηχάνων, η ναζιστική συμμορία «Χρυσή Αυγή» επιτίθεται με μένος στο οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα, στους εργατικούς απεργιακούς αγώνες, χλευάζει συλλήβδην το εργατικό - λαϊκό συνδικαλιστικό κίνημα και απεχθάνεται κάθε οργανωμένη έκφραση λαϊκής αντίστασης απέναντι στις πολιτικές του κεφαλαίου, της ΕΕ. Βρίσκεται σε ανοιχτή ακρόαση με τους μεγαλοεργοδότες - κεφαλαιοκράτες, που τους τάζει να τους εξασφαλίσει πάμφθηνο εργατικό δυναμικό, δουλειά χωρίς δικαιώματα, αρκεί οι εργαζόμενοι να είναι έλληνες.

Έχει αξία ο ελληνικός λαός να παρακολουθήσει τις θέσεις του ναζιστικού μορφώματος που εκφράζει μέσα στο αστικό κοινοβούλιο. Διεκδικεί περισσότερες φοροαπαλλαγές για το εφοπλιστικό κεφάλαιο, την ώρα που οι εφοπλιστές απολαμβάνουν 28 φοροαπαλλαγές και αφορολόγητο πετρέλαιο, για αυτό εξάλλου τμήματα του εφοπλιστικού κεφαλαίου χρηματοδοτούν ανοιχτά τη «Χρυσή Αυγή». Επίσης, μείωση φοροαπαλλαγών, ασφαλιστικών εισφορών ζητά για τους μεγαλοξενοδόχους την ώρα που αυτοί έχουν μετατρέψει σε σύγχρονα εργασιακά γκέτο τα ξενοδοχεία τους για χιλιάδες εργαζόμενους. Πουθενά και ποτέ η «Χρυσή Αυγή» δεν υποστήριξε και δεν υποστηρίζει διεκδικήσεις και αιτήματα του εργαζόμενου λαού. Είναι εκτός του λαϊκού κινήματος και των φορέων του, για αυτό σε πολλές περιπτώσεις οι εργαζόμενοι όχι μόνο τους γύρισαν την πλάτη, αλλά εξέφρασαν πως οι ναζιστές της «Χρυσής Αυγής» είναι ανεπιθύμητοι (Σωματείο Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας, Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ζακύνθου, Ομοσπονδία Λογιστών, Ομοσπονδία Οικοδόμων, Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, Εργατικό Κέντρο Νάουσας κ.ά).

Η «Χρυσή Αυγή» αποτελεί το πιο σκληρό και μαχητικό τμήμα του συστήματος. Οργάνωση με κυρίαρχη αντικομμουνιστική ιδεολογία, στοχεύει να δηλητηριάσει εργατικές - λαϊκές συνειδήσεις, διαποτίζοντας τες με το ρατσιστικό μίσος, τη μισαλλοδοξία, το φυλετικό διαχωρισμό. Στόχος της είναι με κριτήριο την εθνικότητα, τη φυλή, να διαιρέσει ακόμα παραπέρα την εργατική τάξη, να την παραπλανήσει, δίνοντας με αυτό τον τρόπο τις καλύτερες υπηρεσίες στους μεγαλοεργοδότες - κεφαλαιοκράτες, αφού αποδυναμώνεται ο αγώνας της εργατικής τάξης, αποσαρθρώνεται η ταξική ενότητα των εργατών και με αυτόν τον τρόπο προωθούνται πιο αποτελεσματικά όλα τα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα που αξιώνουν οι καπιταλιστές και εξαθλιώνουν τον εργαζόμενο λαό.

Η ναζιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» δεν αντιμετωπίζεται με αντιρατσιστικά νομοσχέδια, ούτε με βερμπαλισμούς και μεγαλοστοματίες από τα διάφορα αστικά και μικροαστικά κόμματα. Όλη η συζήτηση που γίνεται αυτό το διάστημα με αφορμή το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο είναι υποκριτική και γίνεται ώστε να υπηρετηθούν στενά κομματικά - πολιτικά συμφέροντα, κυρίως του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, αλλά και της Ν.Δ. Από τη μια, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ θέλουν να δείξουν ότι έχουν άλλη πολιτική από τη ΝΔ, πιο προοδευτική, και η ΝΔ στοχεύει σε ένα κομματικό ακροατήριο που σε κάποιες περιπτώσεις κλείνει το μάτι στη «Χρυσή Αυγή». Σε αυτά τα ζητήματα αποσκοπούν ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ - ΝΔ, και όχι στο να αντιμετωπιστούν οι ρατσιστικές και ξενοφοβικές πράξεις.

Η «Χρυσή Αυγή» πρέπει και μπορεί να απομονωθεί από το ίδιο το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολείο, σχολές, πανεπιστήμια, λαϊκές γειτονιές, χωριά, ο λαός πρέπει να εκφράσει οργανωμένα ότι είναι ανεπιθύμητοι. Ο φασισμός είναι έκφανση του ίδιου του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που καταρρέει και προσπαθεί με νύχια και με δόντια να παραμείνει στη ζωή. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και η «Χρυσή Αυγή», αυτό το σκοπό υπηρετεί, δηλαδή τη διαιώνιση και μακροημέρευση του σάπιου αυτού συστήματος. Ο λαός δεν πρέπει να τους εμπιστευθεί και κυρίως δεν πρέπει άλλο να παραπλανηθεί από το ναζιστικό μόρφωμα. Στο χέρι του είναι να στείλει τη «Χρυσή Αυγή» από εκεί που ήρθε, δηλαδή από το «πουθενά» και το σκοτάδι.

Ο λαός οργανωμένα να παλέψει ενάντια στο σύνολο της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής, με στόχο να ανοίξει το δρόμο της εργατικής - λαϊκής εξουσίας, το δρόμο του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, που στις σημερινές ιστορικές συνθήκες, κρίσης του καπιταλισμού είναι η μοναδική αντικειμενική ρεαλιστική διέξοδος για τον εργαζόμενο λαό, για να ευημερήσει, να ζήσει με βάση της δυνατότητες της εποχής και να απολαμβάνει τους καρπούς του μόχθου του.
ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Μέλος του ΚΚΕ της Τ.Ε Πιερίας