ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

«Κλοπή του αιώνα το πέναλτι του Δούρου»

 «Κλοπή του αιώνα το πέναλτι του Δούρου»
 Η αυτοβιογραφία του Νίκου Αλέφαντου με τίτλο «Τα πάντα όλα» κυκλοφορεί από σήμερα στα βιβλιοπωλεία.
Μέσα από το βιβλίο του ο 74χρονος ποδοσφαιράνθρωπος αναφέρεται σε αρκετά θέματα που έχουν απασχολήσει τον φίλαθλο κόσμο και ένα από αυτά είναι το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό τον Απρίλιο του 2004, διαιτητή τον Γιώργο Δούρο.
Διαβάστε τι γράφει σε απόσπασμα της αυτοβιογραφίας του ο Αλέφαντος που προδημοσιεύει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος»
«Ξεκίνησα με 3-5-2. Όμως “στράβωσε” από νωρίς. Χάναμε 1-0 με πέναλτι του Μπασινά. Είχαμε στηθεί καλά στο πλάτος του γηπέδου, αλλά μπάνισα την παραφωνία. Ο Μαυρογενίδης δεν ανέβαινε. Γυρνάω και λέω αμέσως στον Μαυρογενίδη να βγει. Τον βγάζω και βάζω τον Χούτο και δεξί μπακ τον Πάντο.
Λέω στον Χούτο: “Κοίταξε, ο Τζιοβάνι και ο Καστίγιο κάνουν όργια. Θα πάρει την μπάλα, θα μπουκάρεις μέσα και θα παίξουμε 4-4-2”. Δένω, το κάνουμε 1-1 με τον Στολτίδη. Μπαίνει ο Τζόρτζεβιτς και κάνουμε το 2-1 μόλις ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Είχαμε δουλέψει την κομπίνα στις προπονήσεις. Γίνεται η αποβολή του Τζιοβάνι με τον Κυργιάκο.
Την άλλη μέρα ο Δούρος παραδέχθηκε ότι ήταν κόκκινη και πέναλτι. Τι λάθος; Τι λάθος; Αυτό είναι το λάθος του αιώνα. Κλοπή του αιώνα είναι. Μπαίνει ένας γιατρός μέσα, κάτι του λέει του Δούρου και μετά δείχνει την κόκκινη στον δικό μου. Λένε πως του είπε: “Πρόσεξε μη βγάλει τον Κυριάκο, θα πηδήξει ο κόσμος μέσα”.
Παραμύθι, το κόσμος κλπ; Γιατί ο Τζιοβάνι μού έκανε το καλό και πήρα όλες τις κεφαλιές από τον Κυργιάκο και τον Γκούμα. Μου βγάζεις έναν ψηλό, με πλακώνεις, με χώνεις μέσα και τρώω την ισοφάριση από τον Γκούμα. Αν εγώ αντί για το 2-2 είχα κάνει το 1-3, δεν θα προλάβαιναν να με ισοφαρίσουν μετά.
Ακόμη θυμάμαι την υποδοχή μετά το 2-2 της Λεωφόρου στην επιστροφή της ομάδας στου Ρέντη. Είχαν έρθει όλοι κάτω. “Είστε πρωταθλητές. Μπράβο…”, μας φώναξαν. Και ο πρόεδρος με κάλεσε στο τηλέφωνο στις δύο τα ξημερώματα και μου είπε συγχαρητήρια, “ήσουν τρομερός”».
Πηγή: sport-fm.gr