ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Σφύριξαν αδιάφορα στο ΠΑΣΟΚ στη σύσκεψη για τη Χρυσή Αυγή- Φοβούνται τη στοχοποίηση

Σύσκεψη στελεχών του ΠΑΣΟΚ το απόγευμα για τη Χρυσή Αυγή
Περί… διαγραμμάτου κατέληξε τελικώς η έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, που συγκάλεσε στην Χ. Τρικούπη ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης με κυβερνητικά αλλά και κομματικά στελέχη.
Είναι ενδεικτικό ότι δεν υποδείχθηκαν καν συγκεκριμένα στελέχη τα οποία να δώσουν το «παρών» στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, στο οποίο το ΠΑΣΟΚ κάλεσε τα στελέχη και τον κόσμο να μετάσχουν... Οι περισσότεροι σφύριξαν αδιάφορα. «Μπορεί να στοχοποιηθούμε» ήταν ο φόβος που εξέφρασαν ορισμένα κυβερνητικά στελέχη.
Οι περισσότεροι απ’ όσους μίλησαν εκτίμησαν ότι στην παρούσα φάση, που το θέμα «Χρυσή Αυγή» είναι στην πρώτη «Γραμμή» της επικαιρότητας, το ΠΑΣΟΚ δε πρέπει να εμπλακεί στην κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ την οποία χαρακτήρισαν «άγονη αντιπαράθεση».
“Πρέπει να εκτεθούν ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ “που καλλιεργούν τον λαϊκισμό και επιχειρούν να εκμεταλλευθούν πολιτικά την ένταση με την Χρυσή Αυγή” ήταν η άποψη ωστόσο του Χρήστου Πρωτόπαππα, ενώ η Τόνια Αντωνίου άσκησε έντονη κριτική στην “αδράνεια” του κόμματος και ζήτησε να υπάρξει η μέγιστη δυνατή κινητοποίηση του μηχανισμού και των στελεχών. “Δεν πρέπει να ζαρίσουμε σε κανένα κόμμα τον αγώνα απέναντι στον φασισμό” είπε με έμφαση.  Επίσης, ο Κώστας Σκανδαλίδης πρότεινε να συγκροτηθεί Επιτροπή της Βουλής η οποία θα παρακολουθεί την εξέλιξη του θέματος με την Χρυσή Αυγή.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Μόσχοβας