ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Ξαναγίνονται 16 οι ομάδες της Superleague – Τι αποφασίστηκε στο συμβούλιο

superleague-570
Την πρόθεσή της να επιστρέψει σε πρωτάθλημα 16 ομάδων επιβεβαίωσε η Superleague, στο συμβούλιο που έγινε την Τρίτη (24/09) στα γραφεία της διοργανώτριας Αρχής, όπου αποφασίστηκε ομόφωνη πρόταση στην ΕΠΟ, ώστε από τη μεθεπόμενη σεζόν, ο αριθμός των ομάδων να επανέλθει στις 16 (σ.σ. από φέτος οι ομάδες έγιναν 18).
Με δεδομένο πως η συγκεκριμένη πρόταση θα γίνει δεκτή από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, το «μεγάλο» πρωτάθλημα της Ελλάδας, θα διεξαχθεί με συνολικά 18 ομάδες μόνο φέτος, και του χρόνου.
Ακόμη, δεν έχει γίνει γνωστό για το πόσες ομάδες θα «πέσουν» και πόσες θα «ανέβουν» από τη Football League, κάτι που αναμένεται να αποσαφηνιστεί με νέα πρόταση της Λίγκας.
Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, υπήρξε ένταση μεταξύ των αντιπροσώπων των ΠΑΕ ΟΦΗ, Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, μετά την καταγγελία των πρώτων, πως στον αγώνα ανάμεσα στην κρητική ομάδα και τους «πράσινους» υπήρχαν μπράβοι που εκφόβιζαν το κρητικό τιμ.
Αναλυτικά οι αποφάσεις της Σούπερ Λίγκας
1/ Αποφασίστηκε ομόφωνα όπως προταθεί στην ΕΠΟ το πρωτάθλημα Super League αγωνιστικής περιόδου 2015-2016 διεξαχθεί με 16 ομάδες.
2/ Το Δ.Σ. ενημερώθηκε ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη έργα ριζικής ανακατασκευής του γηπέδου της Βέροιας, περιλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, του αποστραγγιστικού συστήματος του αγωνιστικού χώρου, καθώς και του χλοοτάπητα.
Τα έργα (αποστραγγιστικό, χλοοτάπητας κ.α.) στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα ξεκινούν τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει εξέλιξη με τα έργα στη φυσική έδρα της Καλλονής στη Μυτιλήνη, θα αναζητηθεί εναλλακτική έδρα για τους αγώνες της ομάδας με τον Πανιώνιο και τη SKODA Ξάνθη.
3/ Το Δ.Σ. καταδίκασε ομόφωνα την επίθεση προς το ΟΒ VAN της NOVA. Επιπροσθέτως, η Super League θα έρθει άμεσα σε επικοινωνία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για τη λήψη επαρκών μέτρων ασφαλείας των τηλεοπτικών συνεργείων.
4/ Εγκρίθηκε ομόφωνα επί της αρχής ο καταρτισμός του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, σε συνέχεια συγκεκριμένων πρωτοβουλιών της Super League.