ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Από την Οικολογική ομάδα "Μητέρα Γη", Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, διάλεξη με τις ιατρούς Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου - Γρίβα και Μαρία - Μυρτώ Γρίβα με θέμα "Καρκίνος: μία άλλη θεραπευτική προσέγγιση"


Νεο Ιπποκρατική Ιατρική:

"Καλύτερο το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν"

Διάλεξη με τις ιατρούς Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου - Γρίβα και Μαρία - Μυρτώ Γρίβα με θέμα: "Καρκίνος: μία άλλη θεραπευτική προσέγγιση"είναι η επόμενη πρωτοβουλία της Οικολογικής μας ομάδας. Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014, στις 6 το απόγευμα, στην πάνω αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Κατερίνης "ΕΚΑΒΗ".

 Ο καρκίνος είναι ένα νόσημα με πολλές διαφορετικές εκφάνσεις και προγνώσεις. Αποτελεί ένα από τα δραματικότερα ιατρικά προβλήματα, τα ποσοστά του οποίου αυξάνονται δραματικά μέρα με την μέρα.
 Πώς φτάνει όμως ένας άνθρωπος αντιμέτωπος με αυτήν την διάγνωση; Ποια είναι τα περιθώρια θεραπευτικής παρέμβασης; Πότε ο στόχος της θεραπείας είναι η ίαση και πότε η παρηγορική αντιμετώπιση;
 Σε μία εποχή που υπάρχει η τάση τα πάντα να αποδίδονται σε γονίδια και ψυχοσωματικούς παράγοντες, οφείλουμε να προσεγγίσουμε αυτό το τεράστιο ιατρικό θέμα και τις κοινωνικές και οικονομικές του συνέπειες με μια ορθολογιστική και ρεαλιστική θεώρηση.

 Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και διαβίωσης, η πολυφαρμακία και η υποβάθμιση της ποιότητας της τροφής διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο τόσο στην πρόληψη, όσο και στην θεραπεία.

Μαρία-Μυρτώ Γρίβα 
Οι παθολόγοι Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου - Γρίβα και Μαρία - Μυρτώ Γρίβα θα μιλήσουν για τις αιτίες, τις διαφορετικές εκφάνσεις του καρκίνου και θα αναλύσουν τις πιθανές θεραπευτικές παρεμβάσεις, με βάση τις δυνατότητες που δίνει η αλλαγή του τρόπου διατροφής και διαβίωσης και η χρήση φυτικών φαρμακευτικών φαρμάκων.