ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Μη μιλάς, μην περπατάς απαγορεύει η ΕΛ.ΑΣ


Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση απαγορεύεται με εντολή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής κάθε συγκέντρωση και πορεία στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας από το πρωί της Παρασκευής έως το μεσημέρι του Σαββάτου με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου. Συγκεκριμένη από τις  06.00 την Παρασκευή έως τις 15.00 το Σάββατο

Η ΓΑΔΑ απευθύνει οδηγίες στους οδηγούς...
να αποφύγουν την κίνηση τους στο κέντρο της Αθήνας αυτές τις ώρες και να επιλέγουν εναλλακτικές διαδρομές για να κατευθυνθούν στον προορισμό τους.

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι οι περισσότερες προσυγκεντρώσεις το Σάββατο 06 Δεκέμβρη για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου ξεκινούν γύρω στις 13.00 και λογικά δεν θα επηρεαστούν από την απαγόρευση. Ωστόσο η απαγόρευση είναι σαφές ότι ευνοεί το επιχειρησιακό σχέδιο καταστολής της κυβέρνησης για να παρατάξει και να αποκλείσει ουσιαστικά με τις δυνάμεις της όλα τα στρατηγικά σημεία του κέντρου και να μετατρέψει την Αθήνα σε «σιδερόφραχτο» αστυνομοκρατούμενο φρούριο.

Όλο και συχνότερα επιβάλλουν οι κυβερνώντες τα τελευταία χρόνια απαγόρευση συναθροίσεων. Ο Αντώνης Σαμαράς φυσικά γνωρίζει ότι εάν προσπαθούσε να απαγορεύσει ολοκληρωτικά τη μεγάλη διαδήλωση του Σαββάτου θα θέριζε θύελλες. Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο  η κυβέρνηση να επιχειρήσει να επεκτείνει τις ώρες και τις ζώνες απαγόρευσης συγκεντρώσεων-πορειών παράλληλα με το κλείσιμο των σταθμών του μετρό και του ηλεκτρικού οπότε είναι απαραίτητο το κίνημα να βρίσκεται σε διαρκή επιφυλακή.

18.000 αστυνομικοί για την 6η Δεκέμβρη;;

Όπως γράφτηκε έχει τεθεί σε πλήρη επιφυλακή για τις 6 Δεκέμβρη  ολόκληρη η δύναμη της ΓΑΔΑ σε 24ωρο συναγερμό, αριθμώντας μία συνολική δύναμη 18.500 αστυνομικών εκ των οποίων οι περίπου 8.000 θα επιφορτιστούν με τα μέτρα στον δρόμο και με οδηγίες να απαντήσουν με μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε τυχόν πρόκληση. Ανάλογες οδηγίες έχουν λάβει όλες οι αστυνομικές διευθύνσεις και τα αστυνομικά τμήματα της χώρας.

Από mao