ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Η συνταγή του Θεού – Ο Μανώλης Συρίγος κάνει cheesecake με μους σοκολάτας

cheesecake-mousse1-570
Και σκεφτόταν ο Θεός: τι λείπει από το cheesecake; Μπίνγκο! Ο Μανώλης Συρίγος φτιάχνει τη «συνταγή του Θεού» και επικαλύπτει το cheesecake με μους σοκολάτας για μια πρωτότυπη γεύση.
ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη μπισκότου
  • 250γρ μπισκότα Οreo Cookies
  • 50γρ βούτυρο, λιωμένο
Για τη σάλτσα σοκολάτας
  • 500 γρ κουβερτούρα
  • 500ml κρέμα γάλακτος
Για την γέμιση
  • 300 γρ. κουβερτούρα
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 200γρ ζάχαρη άχνη
  • 500 γρ. μασκαρπονε
  • 2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Ετοιμάζουμε τη βάση μπισκότου. Τοποθετούμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μαζί με το βούτυρο μέχρι να θρυματιστούν.
  • Στρώνουμε σε μια φόρμα με στεφάνι 28 εκ, το μείγμα των μπισκότων πατώντας τα με τον πάτο ενός ποτηριού.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το μασκαρπόνε μέχρι να αφρατέψουν και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Χτυπάμε και την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να πήξει και ρίχνουμε μέσα και το τυρί με την ζάχαρη και ομογενοποιούμε.
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπέν μαρί,και την ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα με το τυρί
  • Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στην στεφανή, επάνω στη βάση μπισκότου και βάζουμε το στο ψυγείο, για περίπου 3 ώρες.
  • Για τη σάλτσα σοκολάτας. Λίωνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και ρίχνουμε λίγη, λίγη την κρέμα, ανακατεύοντας ώστε να ενσωματωθεί στο μείγμα
  • Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ρίχνουμε πάνω από το τσίζ κέικ.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να στερεοποιηθεί η σάλτσα και σερβίρουμε.