Και σκεφτόταν ο Θεός: τι λείπει από το cheesecake; Μπίνγκο! Ο Μανώλης Συρίγος φτιάχνει τη «συνταγή του Θεού» και επικαλύπτει το cheesecake με μους σοκολάτας για μια πρωτότυπη γεύση.
ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη μπισκότου
- 250γρ μπισκότα Οreo Cookies
- 50γρ βούτυρο, λιωμένο
Για τη σάλτσα σοκολάτας
- 500 γρ κουβερτούρα
- 500ml κρέμα γάλακτος
Για την γέμιση
- 300 γρ. κουβερτούρα
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- 200γρ ζάχαρη άχνη
- 500 γρ. μασκαρπονε
- 2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ετοιμάζουμε τη βάση μπισκότου. Τοποθετούμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μαζί με το βούτυρο μέχρι να θρυματιστούν.
- Στρώνουμε σε μια φόρμα με στεφάνι 28 εκ, το μείγμα των μπισκότων πατώντας τα με τον πάτο ενός ποτηριού.
- Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το μασκαρπόνε μέχρι να αφρατέψουν και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Χτυπάμε και την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να πήξει και ρίχνουμε μέσα και το τυρί με την ζάχαρη και ομογενοποιούμε.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπέν μαρί,και την ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα με το τυρί
- Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στην στεφανή, επάνω στη βάση μπισκότου και βάζουμε το στο ψυγείο, για περίπου 3 ώρες.
- Για τη σάλτσα σοκολάτας. Λίωνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και ρίχνουμε λίγη, λίγη την κρέμα, ανακατεύοντας ώστε να ενσωματωθεί στο μείγμα
- Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ρίχνουμε πάνω από το τσίζ κέικ.
- Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να στερεοποιηθεί η σάλτσα και σερβίρουμε.