ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Το Π. Κεραμίδι η Εξοχή και η Έλαφος εμπιστεύονται και στηρίζουν τον Σάββα Χιονίδη


Τις περιοδείες του στην Περιφέρεια του Δήμου Κατερίνης συνέχισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης. Την Τετάρτη, επισκέφθηκε τις τοπικές κοινότητες Παλαιού Κεραμιδίου, Εξοχής και Ελάφου της Δημοτικής Ενότητας Ελαφίνας, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους κατοίκους για τα ζητήματα που τους απασχολούν και να παρουσιάσει τους βασικούς στόχους του προγράμματός του για την επόμενη δημοτική περίοδο. 

Ο Σάββας Χιονίδης ανέλυσε τις προτεραιότητες που έθεσε αυτά τα τρία δύσκολα χρόνια της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που γνώρισε η χώρα. Πρώτος μας στόχος, ανέφερε, ήταν να μπορεί ο Δήμος να λειτουργεί χωρίς να στερήσει από τους δημότες τις βασικές υπηρεσίες που απολάμβαναν πριν από την κρίση και αυτό επετεύχθη. Ο Δήμος λειτούργησε. Τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί, η καθαριότητα, το «Βοήθεια στο Σπίτι», τα ΚΑΠΗ, τα συνεργεία αποκαταστάσεων και συντηρήσεων, το συνεργείο ηλεκτροφωτισμού, η λειτουργία των αρδευτικών δικτύων και όλες οι υπηρεσίες που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη λειτούργησαν. Κάτι που ενώ μπορεί να θεωρείται αυτονόητο δεν ήταν καθόλου εύκολο αυτά τα χρόνια να επιτευχθεί και αυτό αποδεικνύεται βλέποντας κανείς τι έγινε σε άλλους Δήμους της χώρας.

Κύρια όμως προτεραιότητά μας, ανέφερε ο Σάββας Χιονίδης, αλλά και βασικός μας στόχος για τα επόμενα χρόνια είναι η αγροτική ανάπτυξη. Η αγροτική παραγωγή, ανέφερε χαρακτηριστικά, είναι ο τροφοδότης της τοπικής οικονομίας και σε αυτή οφείλουμε να επενδύσουμε. Ο αγρότης έχει ανάγκη από υποδομές στην άρδευση και την αγροτική οδοποιία και αυτές είμαστε έτοιμοι να του τις προσφέρουμε. Για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του Δήμου μας οφείλουμε και θα κάνουμε πολλά.

Ο Σάββας Χιονίδης αναφέρθηκε επίσης, στα αρδευτικά έργα που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή και τις παρεμβάσεις που έγιναν στην οδοποιία, τα σχολεία και τα αγροτικά ιατρεία.

Στις δυσμενείς αυτές συνθήκες, ανέφερε χαρακτηριστικά, εμείς δουλέψαμε σκληρά και αξιοποιήσαμε το μόνο χρηματοδοτικό εργαλείο από το οποίο μπορούσαμε να αντλήσουμε πόρους- τα ευρωπαϊκά χρήματα του ΕΣΠΑ – και σε αυτό τα καταφέραμε άριστα φέρνοντας περισσότερα από 150.000.000 ευρώ στο Δήμο Κατερίνης».

Αποδείξαμε ότι μπορούμε. Αποδείξαμε ότι έχουμε τις ικανότητες και είμαστε έτοιμοι να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες που θα δώσει το νέο ΕΣΠΑ για να προσφέρουμε στον τόπο ακόμη περισσότερα, τόνισε.

Ο Σάββας Χιονίδης ευχαρίστησε τους κατοίκους των περιοχών που επισκέφθηκε για την εμπιστοσύνη και την αγάπη που έδειξαν στον ίδιο και την δημοτική του ομάδα και τους ζήτησε να συνεχίσουν όλοι μαζί, όπως ήταν κάθε μέρα αυτά τα χρόνια.