Ένα υπέροχο, θρεπτικό κέικ που σας είναι εύκολο να το φτιάξετε και θα λατρέψετε τόσο εσείς όσο και οι καλεσμένοι σας.
Υλικά
2 και 1/2 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1 και 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
3 καρότα (περίπου 400 γραμμάρια) καθαρισμένα και τριμμένα
250 γραμμάρια γιαούρτι
125 ml φυτικό λάδι
4 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
60 γραμμάρια ψιλοκομμένα ψημένα καρύδια
2 και 1/2 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1 και 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
3 καρότα (περίπου 400 γραμμάρια) καθαρισμένα και τριμμένα
250 γραμμάρια γιαούρτι
125 ml φυτικό λάδι
4 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
60 γραμμάρια ψιλοκομμένα ψημένα καρύδια
Για το γλάσο
250 γραμμάρια τυρί σε μορφή κρέμας σε θερμοκρασία δωματίου
210 γραμμάρια κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη
1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκαλιού
Χοντροκομμένα καρύδια
250 γραμμάρια τυρί σε μορφή κρέμας σε θερμοκρασία δωματίου
210 γραμμάρια κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη
1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκαλιού
Χοντροκομμένα καρύδια