ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Νοικοκυριά και επιχειρήσεις κόβουν τα σταθερά τηλέφωνα


 Νοικοκυριά και επιχειρήσεις κόβουν τα σταθερά τηλέφωνα
Με ραγδαίους ρυθμούς φαίνεται ότι εγκαταλείπουν οι Ελληνες από το καλοκαίρι και μετά το σταθερό τηλέφωνο εξαιτίας της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης.
Εγκαταλείπουν οι Ελληνες από το καλοκαίρι και μετά το σταθερό τηλέφωνο εξαιτίας της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης και μειώνουν τη διείσδυση των προσωπικών υπολογιστών και των συνδέσεων Internet
Οι αποσυνδέσεις -σύμφωνα με στελέχη της αγοράς- αγγίζουν πλέον σε ποσοστό τη μία στις δύο γραμμές, γεγονός το οποίο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις επιχειρήσεις που βάζουν λουκέτο και κόβουν τις τηλεφωνικές συνδέσεις αλλά και σε νοικοκυριά που προσπαθούν να μειώσουν τις τηλεπικοινωνιακές τους δαπάνες κόβοντας ακόμα και το σταθερό τηλέφωνο.
Υπολογίζεται ότι το σύνολο των σταθερών γραμμών σήμερα φτάνει περίπου τα 4,9 εκατομμύρια.
Την τάση αυτή είχε καταδείξει και το τελευταίο ειδικό Ευρωβαρόμετρο, σύμφωνα με το οποίο καταγράφεται απότομη μείωση της διείσδυσης των προσωπικών υπολογιστών, των τηλεφωνικών συνδέσεων και των συνδέσεων Internet στα ελληνικά νοικοκυριά.
Στο 47%
Βάσει των στοιχείων, η διείσδυση των Η/Υ στα ελληνικά νοικοκυριά υποχώρησε κατά περίπου 8 ποσοστιαίες μονάδες και διαμορφώθηκε στο 47%.
Ως προς τις τηλεφωνικές συνδέσεις, το Ευρωβαρόμετρο έδειξε ότι οι Ελληνες διακόπτουν τόσο τις συνδέσεις κινητής όσο και τις συνδέσεις σταθερής τηλεφωνίας. Ετσι τηλεφωνική σύνδεση έχει πλέον το 72% των ελληνικών νοικοκυριών.
Τα νοικοκυριά που κάνουν χρήση σταθερού τηλεφώνου μειώθηκαν κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση (82%), ενώ τα νοικοκυριά που κάνουν χρήση κινητού υποχώρησαν κατά 4 π.μ. (89%).

Πλήγμα από την οικονομική κρίση εξακολουθεί να δέχεται, όμως, και η κινητή τηλεφωνία. Υπολογίζεται ότι το μέγεθος της αγοράς, η οποία έχει ήδη συρρικνωθεί κατά 40% την τελευταία τετραετία, θα μειωθεί φέτος κατά 8%, ενώ για το 2013 προβλέπεται μείωση έως και κατά 12%-13% εάν συνυπολογιστεί και η εισαγωγή των τελών τερματισμού.
Αυτό επεσήμανε χθες κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης ο Αντώνης Τζωρτζακάκης, γενικός εμπορικός διευθυντής της Wind, προσθέτοντας, πάντως, ότι η εταιρεία ξεπέρασε τους 400.000 συνδρομητές στη σταθερή τηλεφωνία, έχοντας επιτύχει αύξηση των μεριδίων της στην αγορά αλλά και μία παγιωμένη σταθεροποίηση στη συνδρομητική βάση της κινητής τηλεφωνίας.
- Στο μεταξύ, η εταιρεία ανακοίνωσε χθες μια νέα προσφορά για τους κατόχους καρτοκινητής Wind F2G, οι οποίοι θα μπορούν να έχουν στη διάθεσή τους κάθε μήνα 300 λεπτά ομιλίας προς όλους με μια κάρτα ανανέωσης χρόνου ομιλίας των 10 ευρώ.
Σημειώνεται ότι τα 10 ευρώ θα μένουν στην κάρτα και θα μπορούν να αξιοποιηθούν συνδυάζοντας ένα από τα on-line πακέτα ομιλίας, SMS ή ΜΒ που διατίθενται μέσα από το www.f2g.gr και προσφέρουν επιπλέον bonus.
Μ. ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
Πηγή: ΕΘΝΟΣ