ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Νόστιμο κέικ καρότου με γλάσο

Νόστιμο κέικ καρότου με γλάσο

Ένα υπέροχο, θρεπτικό κέικ που σας είναι εύκολο να το φτιάξετε και θα λατρέψετε τόσο εσείς όσο και οι καλεσμένοι σας.
Υλικά
2 και 1/2 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1 και 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
3 καρότα (περίπου 400 γραμμάρια) καθαρισμένα και τριμμένα
250 γραμμάρια γιαούρτι
125 ml φυτικό λάδι
4 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
60 γραμμάρια ψιλοκομμένα ψημένα καρύδια
Για το γλάσο
250 γραμμάρια τυρί σε μορφή κρέμας σε θερμοκρασία δωματίου
210 γραμμάρια κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη
1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκαλιού
Χοντροκομμένα καρύδια

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και βουτυρώστε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ διαμέτρου 22 εκατοστών.
2. Κοσκινίστε το αλεύρι και την κανέλα σε ένα μπολ και προσθέστε τη ζάχαρη και το καρότο, ανακατεύοντας καλά.
3. Χτυπήστε το γιαούρτι, το φυτικό λάδι, τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα πορτοκαλιού μαζί μέχρι να μαλακώσουν και να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
4. Προσθέστε το στο μείγμα καρότου μαζί με τα καρύδια και ανακατέψτε πολύ καλά.
5. Χύστε το μείγμα στην φόρμα και ψήστε για μιάμιση ώρα περίπου. Αφήστε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά μες στη φόρμα και ξεφορμάρετέ το σε μια σχάρα να κρυώσει.
6. Για το γλάσο χτυπήστε όλα τα υλικά του μαζί εκτός από τα καρύδια, μέχρι να έχετε μια λεπτή, απαλή κρέμα. Απλώστε το πάνω στο κέικ και πασπαλίστε με τα χοντροκομμένα καρύδια.