ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Παραιτήθηκε ο Μπάγεβιτς



Ο αποκλεισμός-σοκ του Ατρομήτου, ήταν η... σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και Ντούσαν Μπάγεβιτς υπέβαλε την παραίτησή του την οποία αποδέχεται ο Γιώργος Σπανός!

Παρελθόν θα αποτελέσει, όπως όλα δείχνουν, από τον πάγκο του Ατρομήτου ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός ανέλαβε την ευθύνη για τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Κυπέλλου και τις κακές φετινές εμφανίσεις και υπέβαλε στον Γιώργο Σπανό την παραίτησή του.

«Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο. Παίρνω εγώ την ευθύνη για ό,τι έχει συμβεί και αν θέλει ο πρόεδρος να φύγω, εγώ δεν έχω θέση στην ομάδα», ήταν τα λόγια του στη συνέντευξη Τύπου, απ' όπου αποχώρησε με σκυμμένο το κεφάλι δίχως να δεχτεί ερωτήσεις.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2012

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Χριστουγεννιάτικη Πλατεία (2012-2013)

Γεμιστή γαλοπούλα (http://www.argiro.gr)

Gemisti-galopoula

Καθαρίζουμε τις μεμβράνες από τα εντόσθια. Τα πλένουμε και τα ψιλοκόβουμε. Αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο τα καρεδάκια ψωμιού και τα ψήνουμε για 6΄-7΄ στους 200οC, να ροδίσουν. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τον κιμά και τα εντόσθια για 6΄-7΄. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4΄-5΄. Σβήνουμε με το κονιάκ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, δαμάσκηνα, κάστανα, ψωμί, μήλα, καρύδι, κουκουνάρι, ξύσμα, και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Για το ζωμό: Στο ελαιόλαδο ροδίζουμε ελαφρά το λαιμό και τις φτερούγες. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε, να λαδωθούν. Προσθέτουμε 1 λίτρο νερό και αφού πάρει βράση ξαφρίζουμε και σιγοβράζουμε για 1 ώρα. Σουρώνουμε το ζωμό. Ξεκοκαλίζουμε όσο μπορούμε το λαιμό και ρίχνουμε το κρέας του στο ζωμό. Τον διατηρούμε ζεστό.
Για τη γαλοπούλα:Ζητάμε από τον κρεοπώλη να αφαιρέσει το λαιμό και τις άκρες από τις φτερούγες (για το ζωμό). Αφήνουμε το πουλερικό σε θερμοκρασία δωματίου (από το ψυγείο) για 45΄. Αφαιρούμε με το χέρι όσο περισσότερο λίπος μπορούμε από την κοιλιά (από το άνοιγμα). Τραβάμε το δέρμα του λαιμού και το στερεώνουμε, αφού το γυρίσουμε προς τα πάνω, με οδοντογλυφίδα ή το ράβουμε για να κλείσει από πάνω. Αλατοπιπερώνουμε την κοιλιά και γεμίζουμε με τη γέμιση με το χέρι ή κουτάλι. Ράβουμε ή δένουμε τη γαλοπούλα ώστε τα πόδια και οι φτερούγες να είναι κολλημένα στο σώμα. Αφενός για να κρατήσει ωραίο σχήμα με το ψήσιμο και αφετέρου για να συγκρατήσουμε τους χυμούς και την υγρασία στο εσωτερικό της. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο (2 κ.σ.) στις παλάμες και αλείφουμε εξωτερικά. Αλατοπιπερώνουμε. Την τοποθετούμε σε ρηχό ταψί με το στήθος προς τα πάνω, σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 220οC σε αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, και ψήνουμε για 40΄, να ροδίσει. (Όταν ψήνουμε σε δυνατό φούρνο το δέρμα και το κρέας ψήνονται σχηματίζοντας προστατευτικό στρώμα και έτσι οι χυμοί του κρέατος μεταφέρουν τη θερμότητα στο εσωτερικό ώστε να ολοκληρωθεί το ψήσιμο σωστά.) Μετά από 45΄ χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160οC. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 3 ώρες. Για να μη στεγνώσει το κρέας και μας αρπάξει το δέρμα, αλείφουμε τακτικά με πινέλο κατά τη διάρκεια του ψησίματος με τα υγρά του ταψιού, κάθε 20΄. Αν αρχίσει να αρπάζει το στήθος, σκεπάζουμε με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο. Για να σιγουρευτούμε ότι είναι έτοιμη, μπήγουμε σουβλί στο μπούτι. Αν το υγρό που τρέχει είναι ροζέ αχνό, σημαίνει ότι θέλει επιπλέον ψήσιμο. Αν βγαίνει διάφανο, είναι έτοιμη. Εάν χρησιμοποιήσουμε θερμόμετρο ψησίματος, το μπήγουμε στο μπούτι (μακριά από το κόκαλο, γιατί αυτό αναπτύσσει μεγαλύτερη θερμοκρασία από το ψαχνό) και αν δείξει 180οC τότε είναι έτοιμη. Τη βγάζουμε από το φούρνο, την καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο για 20΄, να ανακτήσει τους χυμούς της, που με το ψήσιμο βγαίνουν με τη μορφή φυσαλίδων στην επιφάνεια. Γέρνουμε το ταψί και αφαιρούμε όσο περισσότερο λίπος μπορούμε με κουτάλι. Τα υπολείμματα του ταψιού είναι πολύ νόστιμα σε γεύση. Βάζουμε το ταψί στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Αφήνουμε να ψηθεί το αλεύρι για 3΄-4΄, ανακατεύοντας με σύρμα. Προσθέτουμε το κρασί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να αποφύγουμε το σβόλιασμα της σάλτσας. Τέλος προσθέτουμε και το ζωμό -ζεστό πάντα- ανακατεύοντας με σύρμα. Βράζουμε τη σάλτσα, προσθέτουμε και τυχόν υγρά από την πιατέλα που φυλάμε τη γαλοπούλα για να ενισχύσουμε τη σάλτσα. Αρωματίζουμε με το δεντρολίβανο και αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε 8΄-10΄, μέχρι να πυκνώσει. Σουρώνουμε τη σάλτσα και τη διατηρούμε ζεστή. Σερβίρουμε τη γαλοπούλα ολόκληρη, με τη σάλτσα σε σαλτσιέρα. Συνοδεύουμε με 2-3 διαφορετικές γαρνιτούρες. 

Προσοχή: Ποτέ δεν γεμίζουμε τη γαλοπούλα ή άλλο κρέας παρά μόνο όταν πρόκειται να μπει κατευθείαν στο φούρνο.

μερίδες 12
Χρόνος Προετοιμασίας 120 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 240 λεπτά
More Sharin

 Υλικά


  • 1 (περίπου 4 κιλά)γαλοπούλα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Για το ζωμό
  • λαιμός και φτερούγες γαλοπούλας
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο στα 4
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 κλωνάρι μαϊντανός
  • 1 φύλλο πράσο
  • 1 καρότο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • Για τη σάλτσα ψητού
  • όλα τα υγρά του ψησίματος (που έμειναν στο ταψί)
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 1 φλ. τσαγιού μαυροδάφνη
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 λίτρο ζωμός
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
  • Για τη γέμιση
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο τα εντόσθια (συκώτι, καρδιά κ.λπ.)
  • 300 γραμμ. χοιρινός κιμάς, μία φορά περασμένος
  • 300 γραμμ. μοσχαρίσιος κιμάς, μία φορά περασμένος
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. τσαγιού κονιάκ
  • 15 δαμάσκηνα κομμένα στα δύο
  • 15 κάστανα βρασμένα, κομμένα στα δύο
  • 2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε καρέ
  • 1/2 φλ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • 1/2 φλ. κουκουνάρι καβουρντισμένο
  • 1/2 κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 φλ. τσαγιού κυβάκια από μπαγιάτικο ψωμί
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

"Δεν είχα καταλάβει τη σοβαρότητα της αρρώστιας του Πέτρου"


Για το πόσο έχει αλλάξει η ζωή τους το τελευταίο διάστημα μίλησε σε συνέντευξή της η Τζένη Μπαλατσινού. Επιπλέον αναφέρθηκε στην προσπάθεια τους να ισορροπήσουν, μετά το λουκέτο στον εκδοτικό οίκο και...
εξομολογήθηκε τις δύσκολες στιγμές που πέρασε από την αρρώστεια του συζύγου της, Πέτρου Κωστόπουλου.

«Ήταν και συνεχίζει να είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος για εμάς. Ενός κακού μύρια έπονται. Το πρόβλημα υγείας του Πέτρου ήταν και είναι το πιο δύσκολο. Στην αρχή δεν είχα καταλάβει τη σοβαρότητα της αρρώστιας.

Ειδικά τον πρώτο καιρό που ήρθε το τσουνάμι των προβλημάτων και ο Πέτρος κράσαρε, νόμιζα ότι με εγκαταλείπει. Είχα την αίσθηση ότι τώρα στα δύσκολα φεύγει και με αφήνει μόνη μου με έναν κυκεώνα προβλημάτων. Θύμωσα πολύ μαζί του και αισθάνθηκα πιο μόνη μου από ποτέ», ανέφερε στο «Thema People».

Όσο για το πώς αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της απαντά:»Μια μέρα, έπειτα από ένα περιστατικό, φοβήθηκα πολύ και εκεί συνειδητοποιήσαμε ότι όντως υπάρχει πρόβλημα υγείας. Πήγαμε σε γιατρούς, μάθαμε, ρωτήσαμε και άρχισε τη φαρμακευτική αγωγή, η οποία αργεί να επιδράσει κιόλας.

Μπαίνουν 68 λουκέτα την ημέρα


Συγκλονιστικά είναι για ακόμη μια φορά τα στοιχεία για τις επιδράσεις της κρίσης σε έναν από τους βασικότερους πυλώνες της πραγματικής οικονομίας της Ελλάδας, το λιανεμπόριο.


Σύμφωνα με στοιχεία του Γενικού Μητρώου επιχειρήσεων, σε καθημερινή βάση βάζουν λουκέτα 68 επιχειρήσεις, δηλαδή... πτωχεύουν 3 επιχειρήσεις την ώρα!

Από τις αρχές του έτους, μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου του 2012, 23.278 επιχειρήσεις έκλεισαν σε όλη την Ελλάδα.

Όπως αναφέρουν στη Real News παράγοντες της αγοράς, ο πραγματικός αριθμός των λουκέτων είναι ακόμη μεγαλύτερος από τα ως άνω σοκαριστικά στοιχεία και αυτό γιατί η καταγραφή των διαγραφών δεν γίνεται σε πραγματικό χρόνο, καθώς πολλές εταιρείες είτε δεν δηλώνουν καθόλου το κλείσιμο στα επιμελητήρια είτε έχουν εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι η εταιρεία λειτουργεί.

Άλογο βούλιαξε σε βούρκο!


Απίστευτη περιπέτεια έζησε επί ώρες ένα άλογο στην περιοχή της Γαστούνης, όταν βρέθηκε εγκλωβισμένο μέσα σε βούρκο και χρειάστηκε...
να στηθεί ολόκληρη επιχείρηση για την διάσωσή του.
Όλα φαίνεται ότι ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής, όταν κόπηκε το σχοινί που ήταν δεμένο το άλογο στο χώρο που σταβλιζόταν, κοντά στην Παναγία την Καθολική, με αποτέλεσμα να χάσει τον προσανατολισμό του και να πέσει μέσα σε βούρκο.


Επί ώρες παρέμεινε στο σημείο και το μοναδικό σημείο που φαινόταν μέσα στο βούρκο, ήταν το κεφάλι του. Ο ιδιοκτήτης του ο κ. Γιώργος Σχοινάς πήγε στο σημείο γύρω στις 7 χθες το πρωί για να φροντίσει τα ζώα του και όταν διαπίστωσε ότι το άλογο δεν βρισκόταν στο σημείο που το είχε δέσει, έψαξε και το αντίκρισε μέσα στο βούρκο. Αμέσως κάλεσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας και στο σημείο έσπευσε ένα Πυροσβεστικό όχημα και τέσσερις πυροσβέστες, οι οποίοι ξεκίνησαν με κάθε μέσο που διέθεταν την επιχείρηση διάσωσης.

Τα αποδημητικά...


http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/


Ιδού η Γυναίκα της Χρονιάς που μετέτρεψε ένα μπουρδέλο σε οργανωμένη επιχείρηση χωρίς δάνεια!



Αν ο Σαμαράς είναι ο Άνδρας της Χρονιάς, η Σούλα του ομώνυμου οίκου εποχής είναι η γυναίκα της χρονιάς για ολόκληρο τον πλανήτη. Η Σούλα πέτυχε να μετατρέψει ένα μπουρδέλο σε οργανωμένη και μάλιστα κερδοφόρα επιχείρηση, η οποία έχει την δυνατότητα να πρoσφέρει χορηγίες και να...
έχει διακριτική φιλανθρωπική δράση.
Σε αντίθεση ο Σαμαράς είναι ο επικεφαλής ενός χρεοκοπημένου κράτους-μπουρδέλου το οποίο ζει χάρη στα δάνεια της Τρόικας. Είναι τόσο μπουρδέλο αυτό το κράτος που δίνει την δυνατότητα στους δανειστές να το χρησιμοποιούν σαν πειραματόζωο για την φτωχοποίηση των λαών. Ο Σαμαράς για την συμβολή του στην μετατροπή των πολιτών σε πειραματόζωα, αμείβεται με το βραβείο τουΆνδρα της Χρονιάς από τα γερμανικά ΜΜΕ. Ποια πολύτιμη προσφορά του πρωθυπουργού Σαμαρά επιβραβεύουν οι δανειστές μας; 

Πανηγυρίζει η συγκυβέρνηση Τσολάκογλου και γι' αυτό..


.