ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Μπαίνουν 68 λουκέτα την ημέρα


Συγκλονιστικά είναι για ακόμη μια φορά τα στοιχεία για τις επιδράσεις της κρίσης σε έναν από τους βασικότερους πυλώνες της πραγματικής οικονομίας της Ελλάδας, το λιανεμπόριο.


Σύμφωνα με στοιχεία του Γενικού Μητρώου επιχειρήσεων, σε καθημερινή βάση βάζουν λουκέτα 68 επιχειρήσεις, δηλαδή... πτωχεύουν 3 επιχειρήσεις την ώρα!

Από τις αρχές του έτους, μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου του 2012, 23.278 επιχειρήσεις έκλεισαν σε όλη την Ελλάδα.

Όπως αναφέρουν στη Real News παράγοντες της αγοράς, ο πραγματικός αριθμός των λουκέτων είναι ακόμη μεγαλύτερος από τα ως άνω σοκαριστικά στοιχεία και αυτό γιατί η καταγραφή των διαγραφών δεν γίνεται σε πραγματικό χρόνο, καθώς πολλές εταιρείες είτε δεν δηλώνουν καθόλου το κλείσιμο στα επιμελητήρια είτε έχουν εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι η εταιρεία λειτουργεί.

Η εικόνα ερήμωσης της αγοράς αναμένεται να επιδεινωθεί, σύμφωνα με την εφημερίδα, λόγω της συνεχούς συρρίκνωσης στα εισοδήματα των καταναλωτών.

Ενώ με μελανά χρώματα προδιαγράφεται και το μέλλον με περίπου 7 στις 10 επιχειρήσεις να προβλέπουν νέα μείωση πωλήσεων και κερδών το προσεχές διάστημα.