ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Άλογο βούλιαξε σε βούρκο!


Απίστευτη περιπέτεια έζησε επί ώρες ένα άλογο στην περιοχή της Γαστούνης, όταν βρέθηκε εγκλωβισμένο μέσα σε βούρκο και χρειάστηκε...
να στηθεί ολόκληρη επιχείρηση για την διάσωσή του.
Όλα φαίνεται ότι ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής, όταν κόπηκε το σχοινί που ήταν δεμένο το άλογο στο χώρο που σταβλιζόταν, κοντά στην Παναγία την Καθολική, με αποτέλεσμα να χάσει τον προσανατολισμό του και να πέσει μέσα σε βούρκο.


Επί ώρες παρέμεινε στο σημείο και το μοναδικό σημείο που φαινόταν μέσα στο βούρκο, ήταν το κεφάλι του. Ο ιδιοκτήτης του ο κ. Γιώργος Σχοινάς πήγε στο σημείο γύρω στις 7 χθες το πρωί για να φροντίσει τα ζώα του και όταν διαπίστωσε ότι το άλογο δεν βρισκόταν στο σημείο που το είχε δέσει, έψαξε και το αντίκρισε μέσα στο βούρκο. Αμέσως κάλεσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας και στο σημείο έσπευσε ένα Πυροσβεστικό όχημα και τέσσερις πυροσβέστες, οι οποίοι ξεκίνησαν με κάθε μέσο που διέθεταν την επιχείρηση διάσωσης.

Το άλογο ωστόσο είχε κολλήσει μέσα στο βούρκο και τελικά χρειάστηκε να συνδράμει και ο δήμος Πηνειού με ένα jcb που μετέβη στο σημείο και βοήθησε στην απομάκρυνση του αλόγου από το βούρκο.


Η επιχείρηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και όπως διαπιστώθηκε στην πορεία, το άλογο ευτυχώς δεν έφερε τραύματα.