ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Κυργιάκος και Βιεϊρίνια στη Θεσσαλονίκη



Δυο συμπαίκτες στη γερμανική Βόλφσμπουργκ, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια και ο Σωτήρης Κυργιάκος, συναντήθηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη στην τελετή της βάφτισης της κόρης του Πορτογάλου επιθετικού, και η παρουσία τους συνδυάστηκε με μεταγραφικά σενάρια που συνδέουν τους δυο παίκτες με τον ΠΑΟΚ. 


Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια μίλησε για το μεταγραφικό θέμα των τελευταίων ημερών που αφορά το θέμα ενδεχόμενης επιστροφής του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και είπε: «Νιώθω πολύ ωραία που είμαι πίσω στο σπίτι και φυσικά είναι σπουδαία μέρα, μια και βαφτίζεται η κόρη μου». Ρωτήθηκε και για την επίσκεψη στην ομάδα και απάντησε: «Ήταν μία επίσκεψη στους φίλους μου και τίποτα άλλο. Αυτό γίνεται όταν έρχομαι σπίτι....» Όταν τέθηκε το θέμα του χθεσινού γεύματος με τους Ρώσους παράγοντες του ΠΑΟΚ, ο Βιεϊρίνια είπε: «Ήταν γεύμα που όλοι μπορούσαν να δουν. Μιλήσαμε για πάρα πολλά θέματα και ένα από αυτά μπορεί να ήταν το ενδεχόμενο επιστροφής. Από εκεί και πέρα, όλοι ξέρουν ότι είμαι παίκτης της Βόλφσμπουργκ, που πλήρωσε πολλά χρήματα για να με αποκτήσει. Και εγώ τώρα σκέφτομαι μόνο την Βόλφσμπουργκ».

Σε ερώτηση για τις αλλαγές που επίκεινται στην ομάδα του και αν αυτές μπορεί να τον επηρεάσουν, ο Πορτογάλος άσος τόνισε: «Κανείς δεν μου έχει πει τίποτα. Δεν χρειάζεται να μου πουν. Έχουμε συμβόλαιο από τον περασμένο χειμώνα». Για τις αλλαγές στον ΠΑΟΚ και την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη και αν αυτές μπορεί να επηρεάσουν εκείνον, σχολίασε: «Πρέπει να μιλήσουν με τους Γερμανούς που ξέρουν τι θέλουν για το μέλλον. Από εκεί και πέρα για τον ΠΑΟΚ ρωτήστε τον κ. Σαββίδη».

Παραιτήθηκε ο Μπάγεβιτς



Ο αποκλεισμός-σοκ του Ατρομήτου, ήταν η... σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και Ντούσαν Μπάγεβιτς υπέβαλε την παραίτησή του την οποία αποδέχεται ο Γιώργος Σπανός!

Παρελθόν θα αποτελέσει, όπως όλα δείχνουν, από τον πάγκο του Ατρομήτου ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός ανέλαβε την ευθύνη για τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Κυπέλλου και τις κακές φετινές εμφανίσεις και υπέβαλε στον Γιώργο Σπανό την παραίτησή του.

«Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο. Παίρνω εγώ την ευθύνη για ό,τι έχει συμβεί και αν θέλει ο πρόεδρος να φύγω, εγώ δεν έχω θέση στην ομάδα», ήταν τα λόγια του στη συνέντευξη Τύπου, απ' όπου αποχώρησε με σκυμμένο το κεφάλι δίχως να δεχτεί ερωτήσεις.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2012

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Χριστουγεννιάτικη Πλατεία (2012-2013)

Γεμιστή γαλοπούλα (http://www.argiro.gr)

Gemisti-galopoula

Καθαρίζουμε τις μεμβράνες από τα εντόσθια. Τα πλένουμε και τα ψιλοκόβουμε. Αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο τα καρεδάκια ψωμιού και τα ψήνουμε για 6΄-7΄ στους 200οC, να ροδίσουν. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τον κιμά και τα εντόσθια για 6΄-7΄. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4΄-5΄. Σβήνουμε με το κονιάκ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, δαμάσκηνα, κάστανα, ψωμί, μήλα, καρύδι, κουκουνάρι, ξύσμα, και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Για το ζωμό: Στο ελαιόλαδο ροδίζουμε ελαφρά το λαιμό και τις φτερούγες. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε, να λαδωθούν. Προσθέτουμε 1 λίτρο νερό και αφού πάρει βράση ξαφρίζουμε και σιγοβράζουμε για 1 ώρα. Σουρώνουμε το ζωμό. Ξεκοκαλίζουμε όσο μπορούμε το λαιμό και ρίχνουμε το κρέας του στο ζωμό. Τον διατηρούμε ζεστό.
Για τη γαλοπούλα:Ζητάμε από τον κρεοπώλη να αφαιρέσει το λαιμό και τις άκρες από τις φτερούγες (για το ζωμό). Αφήνουμε το πουλερικό σε θερμοκρασία δωματίου (από το ψυγείο) για 45΄. Αφαιρούμε με το χέρι όσο περισσότερο λίπος μπορούμε από την κοιλιά (από το άνοιγμα). Τραβάμε το δέρμα του λαιμού και το στερεώνουμε, αφού το γυρίσουμε προς τα πάνω, με οδοντογλυφίδα ή το ράβουμε για να κλείσει από πάνω. Αλατοπιπερώνουμε την κοιλιά και γεμίζουμε με τη γέμιση με το χέρι ή κουτάλι. Ράβουμε ή δένουμε τη γαλοπούλα ώστε τα πόδια και οι φτερούγες να είναι κολλημένα στο σώμα. Αφενός για να κρατήσει ωραίο σχήμα με το ψήσιμο και αφετέρου για να συγκρατήσουμε τους χυμούς και την υγρασία στο εσωτερικό της. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο (2 κ.σ.) στις παλάμες και αλείφουμε εξωτερικά. Αλατοπιπερώνουμε. Την τοποθετούμε σε ρηχό ταψί με το στήθος προς τα πάνω, σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 220οC σε αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, και ψήνουμε για 40΄, να ροδίσει. (Όταν ψήνουμε σε δυνατό φούρνο το δέρμα και το κρέας ψήνονται σχηματίζοντας προστατευτικό στρώμα και έτσι οι χυμοί του κρέατος μεταφέρουν τη θερμότητα στο εσωτερικό ώστε να ολοκληρωθεί το ψήσιμο σωστά.) Μετά από 45΄ χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160οC. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 3 ώρες. Για να μη στεγνώσει το κρέας και μας αρπάξει το δέρμα, αλείφουμε τακτικά με πινέλο κατά τη διάρκεια του ψησίματος με τα υγρά του ταψιού, κάθε 20΄. Αν αρχίσει να αρπάζει το στήθος, σκεπάζουμε με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο. Για να σιγουρευτούμε ότι είναι έτοιμη, μπήγουμε σουβλί στο μπούτι. Αν το υγρό που τρέχει είναι ροζέ αχνό, σημαίνει ότι θέλει επιπλέον ψήσιμο. Αν βγαίνει διάφανο, είναι έτοιμη. Εάν χρησιμοποιήσουμε θερμόμετρο ψησίματος, το μπήγουμε στο μπούτι (μακριά από το κόκαλο, γιατί αυτό αναπτύσσει μεγαλύτερη θερμοκρασία από το ψαχνό) και αν δείξει 180οC τότε είναι έτοιμη. Τη βγάζουμε από το φούρνο, την καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο για 20΄, να ανακτήσει τους χυμούς της, που με το ψήσιμο βγαίνουν με τη μορφή φυσαλίδων στην επιφάνεια. Γέρνουμε το ταψί και αφαιρούμε όσο περισσότερο λίπος μπορούμε με κουτάλι. Τα υπολείμματα του ταψιού είναι πολύ νόστιμα σε γεύση. Βάζουμε το ταψί στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Αφήνουμε να ψηθεί το αλεύρι για 3΄-4΄, ανακατεύοντας με σύρμα. Προσθέτουμε το κρασί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να αποφύγουμε το σβόλιασμα της σάλτσας. Τέλος προσθέτουμε και το ζωμό -ζεστό πάντα- ανακατεύοντας με σύρμα. Βράζουμε τη σάλτσα, προσθέτουμε και τυχόν υγρά από την πιατέλα που φυλάμε τη γαλοπούλα για να ενισχύσουμε τη σάλτσα. Αρωματίζουμε με το δεντρολίβανο και αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε 8΄-10΄, μέχρι να πυκνώσει. Σουρώνουμε τη σάλτσα και τη διατηρούμε ζεστή. Σερβίρουμε τη γαλοπούλα ολόκληρη, με τη σάλτσα σε σαλτσιέρα. Συνοδεύουμε με 2-3 διαφορετικές γαρνιτούρες. 

Προσοχή: Ποτέ δεν γεμίζουμε τη γαλοπούλα ή άλλο κρέας παρά μόνο όταν πρόκειται να μπει κατευθείαν στο φούρνο.

μερίδες 12
Χρόνος Προετοιμασίας 120 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 240 λεπτά
More Sharin

 Υλικά


  • 1 (περίπου 4 κιλά)γαλοπούλα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Για το ζωμό
  • λαιμός και φτερούγες γαλοπούλας
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο στα 4
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 κλωνάρι μαϊντανός
  • 1 φύλλο πράσο
  • 1 καρότο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • Για τη σάλτσα ψητού
  • όλα τα υγρά του ψησίματος (που έμειναν στο ταψί)
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 1 φλ. τσαγιού μαυροδάφνη
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 λίτρο ζωμός
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
  • Για τη γέμιση
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο τα εντόσθια (συκώτι, καρδιά κ.λπ.)
  • 300 γραμμ. χοιρινός κιμάς, μία φορά περασμένος
  • 300 γραμμ. μοσχαρίσιος κιμάς, μία φορά περασμένος
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. τσαγιού κονιάκ
  • 15 δαμάσκηνα κομμένα στα δύο
  • 15 κάστανα βρασμένα, κομμένα στα δύο
  • 2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε καρέ
  • 1/2 φλ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • 1/2 φλ. κουκουνάρι καβουρντισμένο
  • 1/2 κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 φλ. τσαγιού κυβάκια από μπαγιάτικο ψωμί
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

"Δεν είχα καταλάβει τη σοβαρότητα της αρρώστιας του Πέτρου"


Για το πόσο έχει αλλάξει η ζωή τους το τελευταίο διάστημα μίλησε σε συνέντευξή της η Τζένη Μπαλατσινού. Επιπλέον αναφέρθηκε στην προσπάθεια τους να ισορροπήσουν, μετά το λουκέτο στον εκδοτικό οίκο και...
εξομολογήθηκε τις δύσκολες στιγμές που πέρασε από την αρρώστεια του συζύγου της, Πέτρου Κωστόπουλου.

«Ήταν και συνεχίζει να είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος για εμάς. Ενός κακού μύρια έπονται. Το πρόβλημα υγείας του Πέτρου ήταν και είναι το πιο δύσκολο. Στην αρχή δεν είχα καταλάβει τη σοβαρότητα της αρρώστιας.

Ειδικά τον πρώτο καιρό που ήρθε το τσουνάμι των προβλημάτων και ο Πέτρος κράσαρε, νόμιζα ότι με εγκαταλείπει. Είχα την αίσθηση ότι τώρα στα δύσκολα φεύγει και με αφήνει μόνη μου με έναν κυκεώνα προβλημάτων. Θύμωσα πολύ μαζί του και αισθάνθηκα πιο μόνη μου από ποτέ», ανέφερε στο «Thema People».

Όσο για το πώς αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της απαντά:»Μια μέρα, έπειτα από ένα περιστατικό, φοβήθηκα πολύ και εκεί συνειδητοποιήσαμε ότι όντως υπάρχει πρόβλημα υγείας. Πήγαμε σε γιατρούς, μάθαμε, ρωτήσαμε και άρχισε τη φαρμακευτική αγωγή, η οποία αργεί να επιδράσει κιόλας.

Μπαίνουν 68 λουκέτα την ημέρα


Συγκλονιστικά είναι για ακόμη μια φορά τα στοιχεία για τις επιδράσεις της κρίσης σε έναν από τους βασικότερους πυλώνες της πραγματικής οικονομίας της Ελλάδας, το λιανεμπόριο.


Σύμφωνα με στοιχεία του Γενικού Μητρώου επιχειρήσεων, σε καθημερινή βάση βάζουν λουκέτα 68 επιχειρήσεις, δηλαδή... πτωχεύουν 3 επιχειρήσεις την ώρα!

Από τις αρχές του έτους, μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου του 2012, 23.278 επιχειρήσεις έκλεισαν σε όλη την Ελλάδα.

Όπως αναφέρουν στη Real News παράγοντες της αγοράς, ο πραγματικός αριθμός των λουκέτων είναι ακόμη μεγαλύτερος από τα ως άνω σοκαριστικά στοιχεία και αυτό γιατί η καταγραφή των διαγραφών δεν γίνεται σε πραγματικό χρόνο, καθώς πολλές εταιρείες είτε δεν δηλώνουν καθόλου το κλείσιμο στα επιμελητήρια είτε έχουν εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι η εταιρεία λειτουργεί.