ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ




Την Τετάρτη 25 Ιουνίου συγκλήθηκε στην Αθήνα Έκτακτη Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (ολομέλεια), για την εκλογή 4 νέων Μητροπολιτών: Φωκίδος, Ιωαννίνων, Ελασσώνος και Θεσσαλιώτιδος-Φαναριοφερσάλων.
Στη Σύνοδο μετείχε για πρώτη φορά και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος, αφού η προηγούμενη Σύνοδος της Ιεραρχίας ήταν εκείνη που τον εξέλεξε ως Μητροπολίτη Κίτρους. Ως ο νεότερος Ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδας τέλεσε νωρίς το πρωί, στον Ιερό Ναό της Μονής Πετράκη, τη θ. λειτουργία. Στη συνέχεια, στο Συνοδικό Μέγαρο διεξήχθησαν οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, οι οποίες ολοκληρώθηκαν με την αναγγελία των αποτελεσμάτων των 4 εκλογών και την τέλεση των Μεγάλων Μηνυμάτων των Εψηφισμένων Μητροπολιτών, σύμφωνα με την τάξη της Εκκλησίας.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος θα ταξιδέψει μκαι πάλι στην Αθήνα, προκειμένου να λάβει μέρος στην επισκοπική χειροτονία του Εψηφισμένου Μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος, που θα τελεστεί την προσεχή Κυριακή 29 Ιουνίου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Παύλου Αθηνών.