ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

One night stand… πόσο καλό μας κάνει;

whtVinchCoupleD0BED0BDD0B8D0B
Περιστασιακό σεξ… πόσα έχουν γραφτεί..πόσες έρευνες έχουν γίνει για αυτό… Τώρα, μία νέα μελέτη έρχεται για να αποδείξει ότι το σεξ της μιας βραδιάς τελικά…μας κάνει καλό!   

Η έρευνα από το «New York University» ανατρέπει όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Στη μελέτη έλαβαν μέρος 371 σπουδαστές για 9 μήνες και οι επιστήμονες προσπάθησαν να εντοπίσουν τις επιπτώσεις του περιστασιακού σεξ στην ψυχολογία των νέων.
Δεδομένου ότι το 80% των νέων ανθρώπων έχουν επιδοθεί τουλάχιστον μία φορά σε περιστασιακό σεξ, κρίνεται από τους ερευνητές αναγκαία η μελέτη του συγκεκριμένου θέματος.
Τα αποτελέσματα ήταν άκρως εντυπωσιακά: οι νέοι που επιδόθηκαν σε περιστασιακό σεξ είχαν την επόμενη μέρα ένα αίσθημα ευφορίας, υψηλότερη αυτοεκτίμηση, μεγαλύτερη όρεξη για ζωή, λιγότερο άγχος και μηδαμινά σημάδια κατάθλιψης.
Μεταξύ άλλων, οι συμμετέχοντες στην έρευνα έπρεπε να απαντήσουν σε ερωτήσεις τύπου: «Με πόσους διαφορετικούς ερωτικούς συντρόφους έχεις βρεθεί ερωτικά την ίδια στιγμή;», «Στην καθημερινή σου ζωή πόσο συχνά έχεις φαντασιώσεις με ανθρώπους που μόλις γνώρισες;» ή «Σεξ χωρίς αγάπη είναι οκ». Οι ερωτήσεις ήταν δομημένες με τέτοιον τρόπο ώστε να μελετηθούν: η συμπεριφορά των νέων, η επιθυμία τους και οι πεποιθήσεις τους.
Παράλληλα τα αποτελέσματα της έρευνας, δεν κάνουν κανένα διαχωρισμό στο φύλο καθώς άνδρες και γυναίκες είχαν κοινές αντιδράσεις.
Βέβαια, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι απαιτείται περαιτέρω μελέτη για τη διεξαγωγή συμπερασμάτων γύρω από το περιστασιακό σεξ.