ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Πρώτη αιτία θανάτου των γυναικών στην Ευρώπη ο καρκίνος του πνεύμονα


Woman-Ends-Smoking
Τα στοιχεία είναι απογοητευτικά: ο καρκίνος του πνεύμονα πρόκειται να ξεπεράσει τον καρκίνο του μαστού και να αναδειχθεί πρώτη αιτία θνησιμότητας των γυναικών στην Ευρώπη.

Ήδη, όπως δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Annals of Oncology, ο καρκίνος των πνευμόνων αποτελεί πρώτη αιτία θανάτου των γυναικών στη Μεγάλη Βρετανία και την Πολωνία.

Που οφείλεται η αύξηση των θανάτων εξαιτίας του καρκίνου του πνεύμονα; Σύμφωνα με τους επιστήμονες το φαινόμενο αντανακλά την αύξηση του αριθμού των γυναικών που άρχισαν να καπνίζουν τις δεκαετίες του ’60 και του ’70.

Μάλιστα οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι θάνατοι από καρκίνο του πνεύμονα θα συνεχίσουν να αυξάνονται τα επόμενα χρόνια. Ωστόσο σε βάθος χρόνου θα πρέπει να περιμένουμε μείωση, αφού πλέον όλο και λιγότερα κορίτσια υιοθετούν το κάπνισμα, ως τρόπο ζωής.

Συγκεκριμένα οι επιστήμονες θεωρούν πως για τον καρκίνο του πνεύμονα θα σημειωθεί μείωση των θανάτων από το 2020 ή το 2025 και μετά, αφού ήδη έχει αρχίσει να σχηματίζεται μια νέα γενιά γυναικών που καπνίζει λιγότερο.