ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Β' Εθνικής Βορράς: Για μια θέση στον... ήλιο!


Τους δύο απ’ τους τρεις που έμειναν στον Βορρά τους μάθαμε. Ο Τύρναβος δείχνει σε πολύ πλεονεκτική θέση για να συμπληρώσει το «παζλ», ψάχνει... θαύμα ο Αιγινιακός, δύσκολο αλλά ελπίζει η Καρδίτσα. 

Τα σενάρια στη mikriliga.com!



Αγροτικός Αστέρας και Ζάκυνθος εξασφάλισαν την Τετάρτη την παραμονή τους στη Football League. Έτσι, απέμεινε ένα εισιτήριο, το οποίο ψάχνει κάτοχο προκειμένου να ανανεώσει το «συμβόλαιό» του με τη δεύτερη κατηγορία.

Οι... μονομάχοι είναι τρεις: Τύρναβος, Αναγέννηση Καρδίτσας και Αιγινιακός.
Ο πρώτος ορίζει την τύχη του και δείχνει το μεγάλο φαβορί για να κλείσει την τριάδα σωτηρίας, η δεύτερη ελπίζει (λόγω έδρας), αλλά θέλει συνδυασμό αποτελεσμάτων, ενώ ο τρίτος μοιάζει ολίγον τι καταδικασμένος.
Οι Θεσσαλοί λοιπόν έχουν 14 πόντους και θα πάνε στους 17 την Κυριακή χωρίς να ιδρώσουν, λόγω Πιερικού. Κάτι που σημαίνει πως μπορούν να σωθούν ακόμα και τότε (κι ενώ θα απομένει μια αγωνιστική ως το τέλος), αν την ίδια ώρα ο Αιγινιακός δεν νικήσει τον αδιάφορο Αγροτικό Αστέρα και η Καρδίτσα χάσει από την εξίσου αδιάφορη Ζάκυνθο (ακόμα και με ισοπαλία της Καρδίτσας, ο Τύρναβος θα 'ναι... σχεδόν οριστικά στη Football League και του χρόνου).

Ο Τύρναβος, λοιπόν, έχει και ένα μεγάλο «ατού». Υπερτερεί σε τυχόν ισοβαθμία με τον Αιγινιακό, καθώς μετρά μια νίκη και μια ισοπαλία στα μεταξύ τους, ενώ στην παρούσα φάση (και κάτι που δύσκολα θα αλλάξει) «έχει» και την Καρδίτσα.
Το κριτήριο ανάμεσα στους δύο είναι το goal average (καθώς στα πρώτα υπάρχει... ισορροπία). Εκεί όπου ο Τύρναβος αυτή τη στιγμή είναι στο +2 και θα πάει +5 την Κυριακή, ενώ η ΑΣΑ είναι στο -2. Υπάρχει μια «μεγάλη» διαφορά, αν αναλογιστεί κανείς πως μιλάμε για Football League και πως απομένουν δύο αγώνες για φινάλε...

Κομβικό ρόλο πιθανώς να παίξει και το ματς της τελευταίας αγωνιστικής μεταξύ Αναγέννησης και Αιγινιακού. Αν φυσικά μέχρι τότε οι δύο ομάδες έχουν μείνει ζωντανές στο «κόλπο» και δεν αποχαιρετήσουν την κατηγορία την προσεχή Κυριακή (με το σενάριο που είπαμε νωρίτερα).
Σε εκείνο το παιχνίδι πάντως (αν θα 'χει βαθμολογικό ενδιαφέρον), είτε ένας απ' τους δύο, είτε και οι δύο θα... κουνήσουν μαντήλι!

Ο Αιγινιακός μοιάζει σχεδόν... αδύνατο να σωθεί. Διότι ακόμα κι αν κάνει το 2x2 θα φτάσει τους 18 βαθμούς. Ουσιαστικά ο Τύρναβος με μια ισοπαλία στο τέλος στον Εύοσμο (απέναντι στον Αγροτικό Αστέρα) θα τον αφήσει από κάτω.

Η Αναγέννηση Καρδίτσας απ’ την άλλη θέλει εξίσου το 2x2 (και τα δύο στην έδρα της) και να ελπίζει σε ισοπαλία ή ήττα του Τυρνάβου την τελευταία αγωνιστική. Διότι αν τυχόν πάρει ένα τρίποντο και μια ισοπαλία, από τους 13 βαθμούς που έχει αυτή τη στιγμή, θα πάει στους 17. Στους 17 όμως θα βρίσκεται ήδη απ’ την Κυριακή ο Τύρναβος και βάσει της σημαντικής διαφοράς που υπάρχει στο goal average –και που δείχνει απίθανο να αντιστραφεί- η ομάδα του Σάκη Θεοδοσιάδη θα αναγκαστεί σε υποβιβασμό...

Η βαθμολογία των πλέι άουτ ΒΟΡΡΑΣ (8 αγώνες)
1. Αγροτικός Αστέρας 19
2. Ζάκυνθος 17
3. Τύρναβος 14
4. Αναγέννηση Καρδίτσας 13
5. Αιγινιακός 12
6. Πιερικός (έχει αποσυρθεί)

Το πρόγραμμα των τριών μέχρι το φινάλε
9η αγωνιστική
Τύρναβος-Πιερικός (άνευ αγώνα)
Αναγέννηση Καρδίτσας-Ζάκυνθος
Αιγινιακός-Αγροτικός Αστέρας

10η αγωνιστική
Αναγέννηση Καρδίτσας -Αιγινιακός
Αγροτικός Αστέρας-Τύρναβος
Πιερικός-Ζάκυνθος

http://www.mikriliga.com/