ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Τέλος στις γυναικείες δικαιολογίες: το στοματικό σεξ «διώχνει» τη γυναικεία κατάθλιψη!

159289920
Και οι άνδρες μπορούν να πετάξουν από τη χαρά τους: έρευνα του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης αποδεικνύει ότι στα οφέλη του στοματικού σεξ για τις γυναίκες περιλαμβάνεται και η πρόληψη της κατάθλιψης!

Οι ειδικοί μελέτησαν την επίδραση του στοματικού σεξ στον ψυχικό κόσμο των γυναικών. Στην έρευνα πήραν μέρος πάνω από 293 γυναίκες, που απάντησαν σε ένα ερωτηματολόγιο γύρω από την σεξουαλική τους ζωή και με το στοματικό σεξ.
Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες που έκαναν στοματικό σεξ στους συντρόφους τους, βρισκόντουσαν σε καλύτερη ψυχολογική κατάσταση από τις υπόλοιπες. Αποφασισμένοι να βρουν που οφείλεται αυτό ανέλυσαν τη χημική σύσταση του σπέρματος.
Στα ευρήματα τους συμπεριλαμβάνεται η ανακάλυψη ουσιών που περιέχουν ουσίες οι οποίες δρουν άμεσα στον  εγκέφαλο και βελτιώνουν τη ψυχική διάθεση, ενισχύοντας μάλιστα το συναίσθημα της αγάπης.
Το σπέρμα περιέχει κορτιζόλη, οιστρόνη και ωκυτοκίνη,  ορμόνες που καταπολεμούν την κατάθλιψη και μας ανεβάζουν και βελτιώνουν την ψυχική διάθεση.
Εκτός λοιπόν από την σεξουαλική ικανοποίηση και το συναισθηματικό «δέσιμο» της στενής επαφής που μπορεί να δώσει το στοματικό σεξ και στα δύο φύλα, τα οφέλη του τελικά είναι περισσότερα στις γυναίκες καθώς ενισχύει και λειτουργεί μέσα από τις ορμόνες που περιέχει ενισχυτικά στην γυναικεία καλή ψυχική υγεία μέσα από συναισθήματα αγάπης, συντροφικότητας, ευτυχίας και πνευματικής υγείας!
Αντίθετα, όσες από τις γυναίκες δεν έκαναν στοματικό σεξ, παρουσίαζαν συμπτώματα που έφταναν στα όρια της κατάθλιψης. Μάλιστα, τα συμπτώματα ήταν όμοια με εκείνα των γυναικών που δεν είχαν καθόλου σεξουαλική ζωή και απείχαν εντελώς από την σεξουαλική επαφή.