ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Παραμένει σύμβουλος του Υπουργείου Δικαιοσύνης o Πάνος Λάμπρου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση Πανούση μετά από τα όσα αυτός κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη.
Το όνομα του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Λάμπρου που σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι ένα από τα στελέχη που είχαν συνομιλίες και επαφές με φυλακισμένους τρομοκράτες των «Πυρίνων της Φωτιάς» κάνει το γύρο της δημοσιότητας από το πρωί με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλο να διατείνεται ότι ο κ. Λάμπρου δεν είναι μετακλητός υπάλληλος και σύμβουλος……..
του υπουργείου από το περασμένο καλοκαίρι.
Έγγραφο όμως, ανηρτημένο στη Διαύγεια, διαψεύδει την άποψή του ότι πλέον δεν υπάρχει οργανική – υπαλληλική σχέση του υπουργείου Δικαιοσύνης με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Λάμπρου, αφού πληρώθηκαν από το υπουργείο Δικαιοσύνης τα οδοιπορικά του για να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη από 1-3 Νοεμβρίου.
Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, «η προκαλούμενη δαπάνη θα βαρύνει τις πιστώσεις του Κρατικού Προϋπολογισμού…».
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος επίσης, υπογράφει την συμπερίληψη του Παναγιώτη Λάμπρου του Κωνσταντίνου σε ειδική Ομάδα Εργασίας για την αξιολόγηση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και απεξάρτησης στους κρατούμενους. Οπως αναφέρεται στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως από 23 Ιουλίου του 2015, ο κ. Λάμπρου είναι μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Με απλά λόγια, ο κ. Παρασκευόπουλος είναι έκθετος όταν ισχυρίζεται ότι ο κ. Λάμπρου δεν είναι πλέον σύμβουλος του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ο Πάνος Λάμπρου παραμένει μέχρι και σήμερα μετακλητός υπάλληλος του υπουργείου Δικαιοσύνης. Μάλιστα, ο κ. Λάμπρου είναι από τα πλέον υψηλόβαθμα στελεχη του ΣΥΡΙΖΑ καθώς είναι ένα από τα 17 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, της οποίας προϊσταται ο Αλέξης Τσίπρας. Η Πολιτική Γραμματεία είναι το κεντρικό καθοδηγητικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ και ο Πάνος Λάμπρου αναφέρεται 8ος στη σειρά σε μια λίστα 17 προσώπων στην οποία εκτός του κ. Τσίπρα περιλαμβάνεται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιάννης Δραγασάκης.
Το έγγραφο που ακολουθεί αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» στις 30 Οκτωβρίου.

Νέες διευκρινίσεις από τον Ν. Παρασκευόπουλο
Νέες διευκρινίσεις δίνονται από τον υπουργό Δικαιοσύνης για την εργασιακή σχέση του μέλους του Πολιτικού Γραφείου Πάνου Λάμπρου με το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Όπως προκύπτει από σχετική ανακοίνωση του υπουργού, ναι μεν η ιδιότητα του κου Λάμπρου ως μετακλητού υπαλλήλου έχει λήξει , πλην όμως όχι και η εμπλοκή του με θέματα του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι:
«Σε σχέση με τα αναφερόμενα για την εργασιακή σχέση του κ. Π. Λάμπρου με το Υπουργείο Δικαιοσύνης υπογραμμίζεται ότι η ιδιότητά του ως μετακλητού υπαλλήλου έχει λήξει από 28/8/2015.
Μετέχει όμως αμισθί σε ομάδα εργασίας που έχει ως στόχο την ανάπτυξη δομών υγείας στο σωφρονιστικό σύστημα και το έργο της οποίας ολοκληρώνεται στις 31/12/2015. Με την ιδιότητα αυτή, κατόπιν απόφασης του Γενικού Γραμματέα του
Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνου Κοσμάτου, εγκρίθηκε η μετάβαση του κ. Λάμπρου σιδηροδρομικώς στη Θεσσαλονίκη (1/11/2015 – 3/11/2015) για δραστηριότητα που εμπίπτει στον παραπάνω σκοπό».


vimaonline.gr/