ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Ο ελληνικός λαός θα αναζητήσει άμεσα κάτι καινούριο…

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Ραγδαίες και απρόβλεπτων διαστάσεων θα είναι οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας τους προσεχείς μήνες.
Θα είναι τέτοια η βαρβαρότητα των νέων μέτρων που θα υποχρεωθούν να ψηφίσουν οι 145 βουλευτές του κυβερνητικού σχηματισμού που θεωρείται απόλυτα βέβαιο ότι από την έκρηξη κοινωνικών αντιδράσεων που θα παρατηρηθεί, θα αρχίσουν πολύ σύντομα να εμφανίζονται διαφοροποιημένες τάσεις και θέσεις, στο εσωτερικό και των δύο κομμάτων του σημερινού κυβερνητικού συνασπισμού.
Ο χώρος της κεντροδεξιάς ταλανίζεται ήδη, αφού άναυδοι οι ψηφοφόροι της παράταξης παρακολουθούν ένα απίστευτο ………….
θέατρο… σκιών, με πρωταγωνιστές τέσσερις υποψήφιους για τη θέση του προέδρου.
Την ίδια στιγμή, ο λαός συνεχίζει να αναζητά ένα «σωσίβιο» πατριωτισμού, έναν ή μία πολιτικό που θα καταφέρει να βγει μπροστά, να φέρει αυτό το καινούριο που δεν θα είναι συνδεδεμένο με επιχειρηματικά και εφοπλιστικά συμφέροντα, ούτε και θα παίρνει… γραμμή από ξένες πρεσβείες και τους εκπροσώπους της Νέας Τάξης.
Το κόμμα ή την κίνηση πολιτών που θα εμφανιστεί δυναμικά και θα παρουσιάσει στο λαό –επιτέλους- ένα πρόγραμμα που και υπαρκτό θα είναι και ρεαλιστικό, μα κυρίως εθνικό, βάζοντας στην πρώτη γραμμή την εγχώρια παραγωγή και δίνοντας ρόλο πρωταγωνιστή στον Έλληνα που θέλει να δει τη χώρα του να μπορεί να σταθεί όρθια χωρίς δανεικά, στηριζόμενη στους δικούς της πυλώνες ανάπτυξης, στα δικά της «μυαλά» που σήμερα τα διώχνει για να διαπρέπουν στο εξωτερικό. Και φυσικά στην αποφασιστικότητα του λαού της και τη θέλησή του να αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει.
Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και θα παρασύρουν όλους εκείνους που με ευκολία πίστεψαν και με θράσος περισσό δρουν σήμερα, παρασκηνιακά ως επί το πλείστον, σε βάρος των συμφερόντων του λαού και της πατρίδας…