ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Μόνο η αλήθεια. Η πικρή αλήθεια. Μπορείς να στείλεις την κυβερνητική συμμορία στον αγύριστο, σε τρεις μέρες. Πήγαινε να ψηφίσεις, φθάνει ο μαζοχισμός. Να πάρουμε την ζωή μας πίσω.

 


2021 - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΚΡΙΝΜΠΕΡΓΚ 2024 - ΝΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΚΡΙΝΜΠΕΡΓΚ

 


Τέμπη: Νέα συγκλονιστικά στοιχεία - «Ορφανά» 28 δείγματα DNA που ανεβάζουν τα θύματα στα 85;

 

«Η φάμπρικα δεν σταματά» στον ελληνικό σιδηρόδρομο με τις συμβάσεις που λειτουργούν μόνο για το συμφέρον των κατασκευαστικών εταιρειών χωρίς να καταφέρνουν, εδώ και 20 χρόνια, να βελτιώσουν την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Το ίδιο σύστημα που «κατάφερε» από την δεκαετία του 2000 να «ξεχειλώσει» δεκάδες συμβάσεις, να πληρώνει «καπέλα» με παρατάσεις και συμπληρώσεις με την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου αλλά να μην αποτρέπει εγκλήματα όπως εκείνο των Τεμπών, ετοιμάζεται τώρα να αναθέσει νέα έργα για να κλείσει τις «τρύπες» των προηγούμενων χωρίς κανείς να πληρώσει τις αμαρτίες του παρελθόντος.

Η δημοσιογραφική ομάδα των Data Journalists εστίασε στις συμβάσεις εκείνες που αφορούν στην ασφαλή διαχείριση της κυκλοφορίας των τρένων. Μία από αυτές, η διαβόητη 717/2014 για το σύστημα τηλεδιοίκησης-σηματοδότησης που βγήκε από την αφάνεια μετά τον θάνατο 57 ανθρώπων στις 28 Φεβρουαρίου 2023 και θεωρήθηκε «περατωθείσα» τον Νοέμβριο του ιδίου έτους, παρά το γεγονός ότι πολλά από τα συστήματά της καταστράφηκαν με την κακοκαιρία Daniel τον Σεπτέμβριο.

Τέμπη: Νέα συγκλονιστικά στοιχεία - «Ορφανά» 28 δείγματα DNA που ανεβάζουν τα θύματα στα 85;

 


Νέα συγκλονιστικά στοιχεία από την ομάδα ειδικών του Τεχνικού Συμβούλου Βασίλη Κοκοτσάκη

Δεκαπέντε μήνες και πλέον από την Τραγωδία των Τεμπών νέα συγκλονιστικά στοιχεία από την ομάδα ειδικών του Τεχνικού Συμβούλου Βασίλη Κοκοτσάκη, από το μεσημέρι στα χέρια του Εφέτη- Ανακριτή στη Λάρισα.

Νέα Δημοκρατία: Ο καλύτερος πελάτης της Google στην πολιτική διαφήμιση, παρά το εξωφρενικό χρέος της

 


Δυο μέρες πριν τις Ευρωεκλογές και η ερώτηση που ακούγεται πολύ είναι «πού βρήκε τα λεφτά η ΝΔ, που χρωστάει 500 εκατ. ευρώ, και κάνει τόσες πολλές διαφημίσεις;». Η απάντηση έχει ενδιαφέρον, επειδή η ΝΔ έχει μερικά… ρεκόρ εδώ.

Δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξεις γνωστή ιστοσελίδα και να μη δεις διαφήμιση της ΝΔ. Στο YouTube σχεδόν σε κάθε βίντεο εμφανίζονται ένα και δύο σποτ της.