ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Open 25/6/2024 Soccer stadium Ανδρομάχης... Κιν. 6941601650 Μυστακίδης Ιωάννης


 

92,39% ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΕ 1 ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Η ΠΙΟ ΚΡΑΧΤΗ ΝΟΘΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ

 


Ευχή και καταρα παιδι μου

 


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών -με την ενσωμάτωση στο 99.98%-, συνολικά οκτώ κόμματα εκλέγουν εκπροσώπους. Ποιοι είναι αυτοί;

Στους 21 ανέρχονται οι ευρωβουλευτές που εκλέγονται στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο από τη χώρα μας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών -με την ενσωμάτωση στο 99.98%-, συνολικά οκτώ κόμματα εκλέγουν εκπροσώπους.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία εκλέγει επτά, ο ΣΥΡΙΖΑ τέσσερις, το ΠΑΣΟΚ τρεις, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση από δύο, η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας από έναν καθώς και η Φωνή Λογικής που κέρδισε την είσοδο της στην Ευρωβουλή στο όριο.

Αναλυτικότερα:

Είμαστε πολίτες της χώρας όπου το κυβερνών κόμμα έστειλε πρώτο στην Ευρωβουλή αυτόν τον ξεγάνωτο τενεκέ που έδινε κάθε Σαββατοκύριακο αυξήσεις στους συνταξιούχους και συνομιλούσε τρεις μέρες με ένα βίντεο του Ψωμιάδη, επαναλαμβάνοντας τα ίδια ακριβώς.

 


Σιωπηλή αποδοκιμασία με εκκωφαντικά μηνύματα για τη ΝΔ

 

Η ψήφος αποδοκιμασίας που έριξε ο ελληνικός λαός στις ευρωεκλογές στο σύνολο του πολιτικού συστήματος ανοίγει τον δρόμο για πολιτικές, αλλά και εσωκομματικές διεργασίες.

Οι ευρωεκλογές συνήθως αφορούν την ανάδειξη μιας εκπροσώπησης της χώρας για την Ευρωβουλή κι όχι την εσωτερική πολιτική κατάσταση. Άπαξ όμως ανεδείχθησαν σε δοκιμασία των πεπραγμένων της δευτέρας κυβερνήσεως του Κυριάκου Μητσοτάκη – μάλιστα απ’ τον ίδιο, χωρίς κανένας να του το ζητήσει – το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας αποκτά υπαρξιακή σημασία για την ηγεσία της “πρωθυπουργικής δημοκρατίας” μας ως την κατάντησε η Μεταπολίτευση του 1974.