ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Το τιμόνι των ακαδημιών του Απόλλωνα Λιτοχώρου στο Γιάννη Μυστακίδη

 Ο Γιάννης Μυστακίδης είναι ο «εκλεκτός» του Απόλλωνα Λιτοχώρου για την αναδιοργάνωση και αναβάθμιση των ακαδημιών ποδοσφαίρου.
Ο καταξιωμένος τεχνικός συμφώνησε και αναλαμβάνει άμεσα τα νέα του καθήκοντα, από τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή της Ακαδημίας του Απόλλωνα.
Ο Γιάννης Μυστακίδης είναι 50 ετών. Μετά την επαγγελματική ποδοσφαιρική καριέρα του, ακολούθησε την προπονητική και από το 2004 είναι κάτοχος διπλώματος UEFA B’.
Έχει συνεργαστεί με ομάδες όλων των εθνικών κατηγοριών στο κομμάτι της ανάπτυξης, κατευθύνοντας ομάδες υποδομής  όλων των βαθμίδων (Σχολή Ολυμπιακού, Πιερικός, Αιγινιακός, Βατανιακός), αλλά και με τα κλιμάκια των εθνικών ομάδων, μέσω των «μικτών» της ΕΠΣ Πιερίας.
Παρακολουθεί τα τελευταία χρόνια επιμορφωτικά σεμινάρια οργάνωσης και λειτουργίας ακαδημιών ποδοσφαίρου στη Γερμανία (Καρλσρούη και Στουτγάρδη), ενώ συνεργάζεται και ως σκάουτερ στην Ελλάδα, με γερμανικά γραφεία αντιπροσώπευσης ποδοσφαιριστών.
Είναι μέλος του συνδέσμου προπονητών Πιερίας και καθηγητής Προπονητών Αθλημάτων στην ειδικότητα του ποδοσφαίρου στο ΔΙΕΚ Σίνδου.

Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Παρουσίαση μελέτης για τμήματα υποδομής Ποδοσφαίρου .... Growth Spurt Periodisation,Video analysis , Soccer Evolution Program,Scouting ,Επιλογές ταλέντων

Η παρουσίαση έχει ως στόχο την χρήση & εκμετάλλευση σύγχρονων επιστημονικών μεθόδων για την καλύτερη λειτουργία και ποιοτικότερου ελέγχου των ακαδημιών. Οι βασικοί πυλώνες είναι τρεις οι οποίοι έχουν υποκατηγορίες: 1) Η έρευνα 2) Η αξιολόγηση των ποδοσφαιριστών 3) Η εισαγωγή της βίντεο ανάλυσης και του perfomance analysis.
Ένα μεγάλο club (F.C.) πρέπει να συμβαδίζει με τις τοπ ομάδες της Ευρώπης σε όλα τα επίπεδα.
Παρόλο που οι ακαδημίες στην Ελλάδα βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο, θα μπορούσε ταυτόχρονος να συνυπάρχει ένα team που θα είναι συνεργάτες των προπονητών και θα βοηθούν την προπονητική διαδικασία. Αυτή η βοήθεια μπορεί να είναι σε επίπεδο:
1)Eτήσιου προγραμματισμού ανά ηλικία
2)Ατομικού προγραμματισμού
3)Έρευνας
4)Scouting
5)Αξιολόγησης
6)Παρουσιάσεων και εισαγωγή τις ανάλυσης στις ακαδημίες.
"Οι νεαροί ποδοσφαιριστές αξίζουν μεγαλύτερη προσοχή και όσο καλύτερους συνεργάτες γίνεται. Πρέπει να είναι μαθητές του αθλήματος"
Μελέτη. Growth Spurt Periodisation....
Η πραγματική αλήθεια στα τμήματα υποδομής στην Ελλάδα.
Επιλογές ταλέντων .Τρόποι διδασκαλίας ,Video Ανάλυση ,Τράπεζα πληροφοριών ,Soccer Evolution Program.
TEAM WORKING
Τερζής Αθανάσιος (Terzis Athanasios) / Football coach & analyst & Fitness coach
Τζουβάρας Δημήτριος (Tzouvaras Dimitrios) / Football coach
Συρόπουλος Βασίλειος (Syropoulos Vasileios) / Fitness coach
Γιώρης Ιωάννης (Gioris Ioannis) / Fitness coach
Τσανικλίδης Ιωάννης (Tsaniklidis Ioannis) / Football coach & analyst & periodisation specialist
Μυστακίδης Ιωάννης (Mystakidis Ioannis) /Head Scout Greece & UEFA Football Coach / Technical Director Soccer
Φωτογραφικό υλικό από την παρουσίαση στους μαθητές του Δ.Ι.Ε.Κ. Σίνδου 4ου Εξαμήνου.



ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ & ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ. Raymond VerheijenΑπό την έρευνα παρατηρήθηκε πως:
Από παίκτες γεννημένους το 1ο τρίμηνο του έτους οι ομάδες αποτελούνται κατά 50% .- Υπερβολικά μεγάλος αρι
θμός παικτών.
Ενώ από το 4ο τρίμηνο, τελευταίο του έτους , αποτελούνται κατά 10%
Σε συμψηφισμό μαζί και του 3ου , 4ου τρίμηνου,
μας «Λείπει» ένα ποσοστό 20% των πραγματικών ταλέντων!
Όσοι είναι γεννημένοι τον Ιανουάριο μπορεί να είναι και 12 μήνες μεγαλύτεροι από τον αντίστοιχο του Δεκέμβρη. Άρα έχουμε το πλεονέκτημα της βελτίωσης & της ανάπτυξης αυτούς τους 12 μήνες. Παιδιά του 1ο τριμήνου δείχνουν να χάνουν πιο δύσκολα την κατοχή της μπάλας , σκοράρουν πιο συχνά ,αλλά είναι στοιχείο φυσικού πλεονεκτήματος και όχι ταλέντου! Εδώ μπαίνει και το ερώτημα της νίκης ή της εξέλιξης?
Επιλέγοντας οι ακαδημίες τους μεγαλύτερους με κριτήριο μόνο αυτά τα φυσικά προσόντα είναι σαν να επιλέγουν την «επιβίωση του ισχυρότερου» έναντι στην «επιβίωση του ταλέντου».
Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούν ομάδες φτιαγμένες για τη νίκη και τους scouters να παραβλέπουν ταλέντα γεννημένα το 4ο ίσως και το 3ο τρίμηνο .
Άλλωστε έναν ιδιαίτερα ταλαντούχο ποδοσφαιριστή μπορούν όλοι να τον διακρίνουν. Τι γίνεται όμως με αυτούς εμείς έχουμε στόχο
( παίκτες υψηλού επίπεδου ).
«Η έρευνα έχει αυτό τον σκοπό. Να αναδείξει πως ταλέντα χάνονται και χάνει το ίδιο το άθλημα!».