ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Το αγαθό της δημόσιας δωρεάν παιδείας είναι αδιαπραγμάτευτο.

Από τη Δ.Ο.Ε.
Το Π.Δ. των υποχρεωτικών μετακινήσεων για τους εκπαιδευτικούς μπορεί κάθε στιγμή να τεθεί σε ισχύ, το ίδιο κι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τις απολύσεις, ενώ η εφαρμογή του νέου πειθαρχικού κώδικά θέτει ήδη σε αργίες εκπαιδευτικούς. Τα σχολεία το Σεπτέμβριο με τους καθηγητές σε διαρκές καθεστώς διαθεσιμότητας - απολύσεων θα ξεκινήσουν με τεράστιες ελλείψεις καθηγητών και θα λειτουργήσουν σε βάρος των μορφωτικών αναγκών των μαθητών.
Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές κάθε διασπαστική ενέργεια είναι καταδικαστέα
καλούμε σε συντονισμό των αγώνων μας τα σωματεία που οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο στόχαστρο των απολύσεων, όπως των ΟΤΑ, της Υγείας, τα σωματεία στους σχολικούς φύλακες και στη δημοτική αστυνομία και άλλα πρωτοβάθμια σωματεία στον ιδιωτικό τομέα όπως και την Ένωση Γονέων.

• Καμιά υποχρεωτική μετάθεση
• Καμιά διαθεσιμότητα
• Καμιά απόλυση για κανένα συνάδελφο, για κανένα δημόσιο υπάλληλο, για κανέναν εργαζόμενο
• Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση.
• Καμιά τάξη πάνω από 20 παιδιά.
• Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία

Η κυβέρνηση με την κατάθεση και τη ψήφιση νέου πολυνομοσχεδίου επιφέρει καίριο χτύπημα στην παιδεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την υγεία και σε άλλους δημόσιους οργανισμούς. 12.500 συνολικά θα είναι οι εργαζόμενοι από τους καθηγητές, τους σχολικούς φύλακες, από τους εργαζόμενους στους δήμους, στη δημοτική αστυνομία, τους χώρους υγείας και από άλλους δημόσιους οργανισμούς που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας – απολύσεων μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Με τις συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων, με την αύξηση του ωραρίου εργασίας των εκπαιδευτικών κατασκεύασαν χιλιάδες πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς. Ετοιμάζουν την υποχρεωτική μετακίνηση από νομό σε νομό και σε όλη την Ελλάδα. Ξεσπιτώνουν χιλιάδες οικογένειες, αδιαφορώντας αν οι άνθρωποι αυτοί, κυρίως οι νέοι συνάδελφοί μας, με τον πενιχρό μισθό τους τα βγάζουν ή δεν τα βγάζουν πέρα.
   Η επίθεση στον χώρο της εκπαίδευσης είναι δείγμα αναλγησίας και έλλειψης σεβασμού απέναντι σε αυτούς που προετοιμάζουν το μέλλον της γενιάς που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση.



Τώρα που παίρνονται αποφάσεις για την επόμενη σχολική χρονιά, για το μέλλον της εκπαίδευσης, για το μέλλον όλων μας, εμείς θα είμαστε εδώ, παρόντες.