ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Safka: Εστιατόριο Απριλίου

Το Wine Club του Αλέξανδρου Μεγαπάνου και η Ομάδα Γαστρονομίας και Πολιτισμού παρουσιάζουν 
Safka, ένα σκανδιναβικό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας 
Πέμπτη, 3 Απριλίου 2014,  9:00 μμ

  
A. Megapanos Winery and The Gastronomy & Culture Club presen t
 Safka, a Nordic restaurant in the center of Athens 
Thursday, April 3, 2014, at 9:00 pm


Ένα  χρόνο σχεδόν μετά την πρώτη γνωριμία μας με το σκανδιναβικό εστιατόριο Safka (φαγητό στα φινλανδικά) επιστρέφουμε για να απολαύσουμε ένα διαφορετικό εποχικό μενού ειδικά σχεδιασμένο για εμάς. Το μενού συνοδεύεται από 3 λαμπερά κρασιά του Αλέξανδρου Μεγαπάνου.  Το Safka σύστησε στο Αθηνα ϊκό κοινό τις άγνωστες αλλά εκλεπτυσμένες γεύσεις του ευρωπαϊκού βορρά. Η ιδέα είναι υψηλή γαστρονομία σε προσιτές τιμές. Ο σεφ και συνιδιοκτήτης, Samu Koskinen, έχει εργαστεί σε βραβευμένα εστιατόρια ανά τον κόσμο, μεταξύ των οποίων το διάσημο σκανδιναβικό Aquavit της Nέας Υόρκης, ενώ πριν 2 χρόνια ήρθε δεύτερος στο Top Chef της Φινλανδίας. Τα υλικά του είναι πάντα αυστηρά επιλεγμένα και φρέσκα και η μετατροπή τους σε πιάτα προσεκτική και ενδιαφέρουσα γευστικά και αισθητικά.  Η αδερφή του σεφ, Marika Koskinen, μαιτρ και συνιδιοκτήτρια, που ζει 26 χρόνια στην Ελλάδα, φροντίζει για το άψογο service.  Ο χώρος, μια minimal δημιουργία με ‘φτωχά υλικά’ της αρχιτεκτόνισσας Παναγιώτας Καμπέρου, ταιριάζει απόλυτα με το ύφος του βιομηχανικού κτιρίου και την περιοχή, αλλά και με τις αφαιρετικές συνθέσεις των πιάτων του σεφ.

A year after our first visit to the nordic restaurant Safka (food in Finnish) we count the days until we can once again enjoy a select seasonal menu designed especially for us.Three excellent wines from Megapanos Winery will complete the menu.  Safka introduced to the Athenians the unknown but sophisticated flavours of Scandinavia. The concept of the restaurant is high-quality gastronomy at affordable prices. Chef and co-owner of the restaurant, Samu Koski nen, has worked in award-winning restaurants around the world, among them the famous Scandinavian 'Aquavit' in New York, whilst two years ago he ranked second in the Top Chef show in Finland. The ingredients he chooses are always carefully selected and fresh, and their transformation into dishes undertaken with great care, to make them both delectable and aesthetically interesting. The chef’s sister, Marika Koskinen, maitre and co-ower, who has lived in Greece for the past 26 years, is responsible for the impeccable service. The space, a minimal creation with 'poor materials' designed by architect Panayota Kamberou, fits perfectly with the industrial style of the building and of the area, but also with the abstract compositions of the chef.
  Mενού 
¡  Σαλάτα εποχής με νιφάδες γύρης, αρωματικά κρουτόν, γραβιέρα Τήνου και βινεγκρέτ από μύρ τιλλα
Σαββατιανό Μεγαπάνου
¡  Παστράμι σολομού με καπνισμένο γογγύλι και κρέμα με χρένο
Πέτρινο Κελάρι λευκό
¡  Τρυφερή χοιρινή πανσέτα με σπανάκι, πουρέ άγριων μανιταριών και σάλτσα κέδρου
Αγιωργίτικο Μεγαπάνου 
¡  Κέικ πικρής σοκολάτας, σιγομαγειρεμένα αχλάδια και αλμυρή καραμέλα 
Τιμή 33€ 
Στο δείπνο περιλαμβάνεται φρεσκοψημένο ψωμί από βύνη. Κάθε ποτήρι κρασιού περιέχει 120 ml.
Κρατήσεις: 6944386175 
Safka, Μεγ. Αλεξάνδρου 80-82, Κεραμεικός, 210 52 43 340. Εύκολο πάρκινγκ στους γύρω δρόμους καθώς και στις Αχιλλέως και Θερμοπυλών.

Χάρτης: Πατήστε  εδώ



  
MENU 
¡  Seasonal salad with bee pollen flakes, scented crouton, Gruyère from Tinos island and blueberry vinaigrette
Savatiano Megapanos 
¡  Salmon pastrami with smoked turnip and horseradish creamThe Old Cellar White 
¡  Tender pork pancetta with spinach, wild mushroom purée and cedar sauce
Agiorgitiko Megapanos 
¡  Bitter chocolate cake with slowly-cooked pears and savoury caramel sauce The dinner includes freshly baked bread with barley malt.
Price: 33 €
Reservations at T: 6944386175 
Safka, 80-82, Megalou Alexandrou str., Keramikos, T: 210 52 43 340 . Parking is readily available on the surrounding streets as well as on Achilleos and Thermopylon.