Οι αποφάσεις και οι...
υπογραφές του κ. Μπενίση έχουν «οσμή» διευθετήσεων… Στις 30.12.2015, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ, με την υπ’ αριθμόν απόφαση 18777, ενέκρινε ως ανάδοχο για την εκτέλεση του έργου «Τοποθέτηση Νέων Παροχών και Εργασίες Δικτύου Ύδρευσης σε Περιοχές Αρμοδιότητας Τομέα Αθηνών», τη Διάτμηση ΑΤΕ. Πρόκειται για την εταιρεία που ίδρυσε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, αυτήν από την οποία αποχώρησε με τον γνωστό και περιπετειώδη τρόπο από τη μετοχική της σύνθεση, λίγο πριν (ή λίγο μετά;) την υπουργοποίησή του.
Το έργο δόθηκε στην εταιρεία μετά από σχετική εισήγηση του κ. Μπενίση. Η αποχώρηση Φλαμπουράρη δεν φαίνεται να επηρέασε την επιτυχία της, η οποία κατάφερε να κερδίσει ένα διαγωνισμό και να αναλάβει την εργολαβία, που λέγεται ότι θα αγγίζει τα 4,9 εκατ. ευρώ. Επικράτησε μάλιστα έναντι έξι άλλων εταιρειών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, αφού η Διάτμηση μάντεψε σωστά και, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, πρόσφερε τη μεγαλύτερη έκπτωση, ύψους 59,20%, σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Η πρώην εταιρεία ενός νυν υπουργού κερδίζει διαγωνισμό ύψους 4,9 εκατ. ευρώ – προφανώς νομότυπα και τηρώντας όλους τους κανόνες. Το γεγονός ότι ο πρώην ιδρυτής της Διάτμησης είναι πλέον υπουργός ασφαλώς και δεν αποτελεί έκνομη πράξη. Όμως, το γεγονός ότι ο γενικός διευθυντής Λειτουργίας Δικτύων και Εγκαταστάσεων της ΕΥΔΑΠ Γιώργος Καραγιάννης είχε στο παρελθόν συστήσει κοινοπραξία με τον κ. Φλαμπουράρη, ε, αν μη τι άλλο, προκαλεί ερωτήματα. Διότι το έργο που ανέλαβε η Διάτμηση αφορά στην τοποθέτηση νέων παροχών, μια αρμοδιότητα που είναι στην εποπτεία του κ. Καραγιάννη. Μιλάμε για φοβερές συμπτώσεις, δεν νομίζετε; Είναι χαρακτηριστικό, δε, ότι μηχανικοί και κατασκευαστές αναρωτιούνται και για το χρηματικό ύψος του έργου, σημειώνοντας ότι τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα έχουν κατασκευαστεί ελάχιστες οικοδομές, συνεπώς φαντάζει κομματάκι υπερβολικό να εκταμιεύονται 4,9 εκατ. για τοποθέτηση νέων παροχών…
Και ενώ η πρώην εταιρεία του κ. Φλαμπουράρη κλείνει απτόητη μια μεγάλη «μπίζνα», άλλη μία πρόσφατη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ προκαλεί περίεργους συνειρμούς…
Με την απόφαση υπ’ αριθμόν 18770 του διοικητικού συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ, που λήφθηκε στις 18/12/2015, αποφασίστηκε η συμμετοχή της Δημόσιας Εταιρείας Ύδρευσης στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank, με το ποσό των 20 εκατ. ευρώ. Δηλαδή σχεδόν όλα τα κέρδη της εταιρείας δόθηκαν για την ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας! Η πρόταση πέρασε με οριακή πλειοψηφία από το Δ.Σ, μετά από εισήγηση του κ. Μπενίση, ο οποίος επέμεινε παρά πολύ στη θέση του. Η απόφαση επικυρώθηκε τον Ιανουάριο στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΥΔΑΠ, η οποία έχει ως κύριο μέτοχο το Δημόσιο. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, η εισήγηση Μπενίση έγινε έπειτα από υπόδειξη του πολιτικού προϊστάμενου της ΕΥΔΑΠ, του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη…
Πέραν του ότι το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμούσε να γίνει η ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας με χρήματα μιας δημόσιας επιχείρησης –με ό,τι ρίσκο αυτό εμπεριέχει–, ο κ. Σπίρτζης διετέλεσε πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ). Τι σχέση έχει αυτό; Tο ΤΣΜΕΔΕ, το ασφαλιστικό ταμείο των μηχανικών, που σχετίζεται άμεσα με το ΤΕΕ, είναι βασικός μέτοχος της Attica Bank και ανέλαβε σημαντικό μέρος της πρόσφατης ανακεφαλαιοποίησης. Για το ΤΕΕ η συμμετοχή και ενός δημόσιου «επενδυτή» ήταν αναγκαίος όρος για να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας και να παραμείνει αυτόνομη η Attica Bank, και επομένως να μην απαξιωθούν εντελώς τα χρήματα που έχει επενδύσει το ΤΣΜΕΔΕ, ενώ ο κ. Σπίρτζης θέλει να φέρεται ως ο κατεξοχήν εκπρόσωπος των μηχανικών στην κυβέρνηση.
Εντάξει, μιλάμε για σατανικές συμπτώσεις…
"unfollow"