ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού φροντίζει για τα αδέσποτα ζώα, αδιάλειπτα και με υπευθυνότητα Προς ενημέρωση φιλόζωων και φιλομαθών


Στην εποχή που ζούμε ο καθένας μπορεί με ευκολία να απομονώνει δημοσιεύματα και να επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις, χωρίς να φροντίζει να διασταυρώσει τα όποια στοιχεία. Προσφάτως γινόμαστε μάρτυρες πληθώρας τέτοιων περιστατικών που αφορούν ζητήματα του τόπου μας, με ένα από αυτά να αφορά την αντιμετώπιση του ζητήματος των αδέσποτων ζώων από τον Δήμο Πύδνας – Κολινδρού. Για όσους λοιπόν ενδιαφέρονται για την τύχη των ζώων, αλλά και για την αλήθεια, ακολουθούν αδιάψευστα στοιχεία επί του θέματος.
Ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού σταθερά ενημερώνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τις δράσεις του πάνω στο ζήτημα των αδέσποτων ζώων. Για το λόγο αυτό λαμβάνει αδιαλείπτως χρηματοδότηση για τους σκοπούς αυτούς. Το ότι βρισκόταν σε μια λίστα Δήμων που δεν ανταποκρίθηκαν, δεν οφειλόταν σε παραλείψεις του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού, και ήταν κάτι που διορθώθηκε από τους αρμόδιους, όταν αυτό τους καταδείχθηκε από τις υπηρεσίες του Δήμου μας.
Στον Δήμο Πύδνας –Κολινδρού υπάρχει συνεργείο περισυλλογής, συνεργασία με ιατρείο και κτηνίατρο, καθώς και 5μελής επιτροπή που χειρίζεται τα ζητήματα, με επικεφαλής την δημοτική σύμβουλο και πρώην αντιδήμαρχο Ρούλα Ασλανίδου. Έτσι, έχουν πραγματοποιηθεί στειρώσεις, αποπαρασιτώσεις και ηλεκτρονικές σημάνσεις σκύλων. Το ζήτημα παρακολούθησης του πληθυσμού τους, περισυλλογής και διαχείρισής τους, μπορεί να θεωρείται από κάποιους εύκολο για προεκλογική εκμετάλλευση, ωστόσο είναι σοβαρό και ως τέτοιο αντιμετωπίζεται από την δημοτική αρχή του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού.
Όσο για τις προτάσεις περί ίδρυσης δημοτικού κυνοκομείου, αποδεικνύουν την ελλιπή ενημέρωση των καταγγελλόντων. Πρόκειται για μια πρόταση που δεν θα μπορούσε να αντέξει οικονομικά ο Δήμος, με τους όρους που τίθενται για τη λειτουργία τους. Επιπλέον, το καθεστώς για τα καταφύγια αδέσποτων ζώων έχει αλλάξει και οι σκύλοι κρατούνται εκεί μόνο για σύντομο χρονικό διάστημα. Όσο χρειάζεται για στείρωση, αποπαρασίτωση και άλλη ιατρική φροντίδα χρειάζονται, καθώς μετά προβλέπεται η επανατοποθέτηση των αδέσποτων στο φυσικό  τους περιβάλλον, κάτι που όποιος θέλει να ασχοληθεί με το ζήτημα θα μπορούσε να έχει πληροφορηθεί.
Συμπληρωματικά για  την ενημέρωση των ενδιαφερομένων επισυνάπτονται σχετικά έγγραφα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Π.Κ.Μ. Τμήματος Υγείας των Ζώων Κ.Α.Φ.Ε., της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Εκ του Γραφείου Τύπου