Ερευνητές παρατήρησαν «στατιστικά σημαντικές αυξήσεις» στα ποσοστά θνησιμότητας όλων των καρκίνων, ειδικά των καρκίνων που σχετίζονται με τα οιστρογόνα, μετά τον μαζικό εμβολιασμό με το τρίτο εμβόλιο mRNA COVID-19, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη.
Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Cureus», αξιολόγησε τον αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19 στα προσαρμοσμένα ανάλογα με την ηλικία ποσοστά θνησιμότητας για 20 διαφορετικούς τύπους καρκίνου στην Ιαπωνία χρησιμοποιώντας επίσημες στατιστικές για τους θανάτους, τις λοιμώξεις SARS-CoV-2 και τα ποσοστά εμβολιασμού. Οι ερευνητές έκαναν μια εκπληκτική ανακάλυψη: Δεν υπήρξαν υπερβολικοί θάνατοι από καρκίνο στην Ιαπωνία κατά το πρώτο έτος της πανδημίας, αλλά παρατήρησαν αύξηση της θνησιμότητας από καρκίνο που συμπίπτει με τον μαζικό εμβολιασμό.
Η Ιαπωνία έχει τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού και τώρα πραγματοποιεί μαζικούς εμβολιασμούς με έβδομη δόση εμβολίου. Σύμφωνα με τους ερευνητές, μετά την έναρξη του μαζικού εμβολιασμού το 2021, υπήρξε αξιοσημείωτη αύξηση της θνησιμότητας από καρκίνο που συμπίπτει με την πρώτη και τη δεύτερη δόση του εμβολίου COVID-19.
Μετά τον εμβολιασμό με τρίτη δόση εμβολίου mRNA το 2022, οι ερευνητές παρατήρησαν «σημαντικά υπερβολική θνησιμότητα» για όλους τους καρκίνους και συγκεκριμένα για τους ευαίσθητους στα οιστρογόνα και τους υποδοχείς οιστρογόνων άλφα (ERα) καρκίνους, συμπεριλαμβανομένων των ωοθηκών, της λευχαιμίας, του προστάτη, των χειλιών/στοματικών/φαρυγγικών, του παγκρέατος. και καρκίνους του μαστού. Συγκεκριμένα, ο καρκίνος του μαστού είχε «σημαντική ελλειμματική θνησιμότητα» το 2020, αλλά μετατοπίστηκε σε υπερβολική θνησιμότητα το 2022 μετά την κυκλοφορία της τρίτης δόσης του εμβολίου.
Εκτός από τον καρκίνο του παγκρέατος, ο οποίος αυξανόταν σταθερά πριν από την πανδημία, οι άλλοι πέντε τύποι καρκίνου ήταν σε πτωτική τάση. Ωστόσο, και οι έξι τύποι καρκίνου ξεπέρασαν τις προβλεπόμενες τιμές θνησιμότητας το 2021, το 2022 ή και κατά τη διάρκεια των δύο ετών.Επιπλέον, τέσσερις τύποι καρκίνων που σχετίζονται με τους περισσότερους θανάτους -καρκίνοι πνεύμονα, παχέος εντέρου, στομάχου και ήπατος- μειώνονταν πριν από την πανδημία του 2020. Ωστόσο, ο ρυθμός μείωσης επιβραδύνθηκε μετά την κυκλοφορία του εμβολίου για τον COVID-19.
Σημαντική μετατόπιση στην υπερβολική θνησιμότητα
Πριν από την πανδημία COVID-19, από το 2010 έως το 2019, οι ερευνητές παρατήρησαν φθίνουσες τάσεις θνησιμότητας για άτομα όλων των ηλικιών εκτός από τα άτομα ηλικίας 90 ετών και άνω. Ακόμη και το 2020, οι ερευνητές συνέχισαν να βλέπουν μείωση των ποσοστών θνησιμότητας στις περισσότερες ηλικιακές ομάδες εκτός από εκείνες ηλικίας 75 έως 79 ετών.
Το 2021, οι τάσεις μετατοπίστηκαν αργά προς την υπερβολική θνησιμότητα, η οποία συνέχισε να αυξάνεται το 2022 για σχεδόν όλες τις ηλικιακές ομάδες. Η μελέτη διαπίστωσε ότι το 2021, υπήρχε σημαντική υπερβολική θνησιμότητα για όλες τις αιτίες 2,1 τοις εκατό και 1,1 τοις εκατό για όλους τους καρκίνους. Το 2022, η υπερβολική θνησιμότητα από όλες τις αιτίες εκτινάχθηκε στο 9,6 τοις εκατό και στο 2,1 τοις εκατό για όλους τους καρκίνους.
Σύμφωνα με τη μελέτη, ο αριθμός των θανάτων από όλους τους καρκίνους ήταν υψηλότερος στην ηλικιακή ομάδα 80 έως 84 ετών, στην οποία περισσότερο από το 90 τοις εκατό είχε λάβει τρίτη δόση εμβολίου. Σχεδόν το 100 τοις εκατό των εμβολίων που χορηγήθηκαν ήταν εμβόλια mRNA, με το εμβόλιο της Pfizer να αντιπροσωπεύει το 78 τοις εκατό και το εμβόλιο της Moderna το 22 τοις εκατό.
Οι ερευνητές είπαν ότι αν και η θνησιμότητα από καρκίνο θα μπορούσε να αποδοθεί σε λιγότερους προληπτικούς ελέγχους καρκίνου και περιορισμένη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη κατά τη διάρκεια των lockdown, δεν εξηγεί τις σημαντικές αυξήσεις στη θνησιμότητα που παρατηρήθηκαν για τους έξι συγκεκριμένους τύπους καρκίνου το 2022, όταν οι περιορισμοί στην πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη οι διαγνώσεις καρκίνου ή οι θεραπείες είχαν σχετικά αρθεί.
«Αυτές οι ιδιαίτερα αξιοσημείωτες αυξήσεις στα ποσοστά θνησιμότητας αυτών των καρκίνων που είναι ευαίσθητοι στο ERα μπορεί να αποδοθούν σε αρκετούς μηχανισμούς του εμβολιασμού mRNA-LNP και όχι στην ίδια τη μόλυνση από τον COVID-19 ή σε μειωμένη φροντίδα για τον καρκίνο λόγω του lockdown», έγραψαν.
Η Stephanie Seneff, ανώτερη επιστήμονας στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, δήλωσε ότι η μελέτη παρέχει συναρπαστικά επιδημιολογικά στοιχεία για τη σχέση μεταξύ της αύξησης του επιπολασμού πολλών καρκίνων και της χορήγησης πολλαπλών εμβολίων για τον COVID-19.
«Υποψιαζόμουν από καιρό ότι υπάρχει σύνδεση του καρκίνου με τα εμβόλια που βασίζονται απλώς στην επιστήμη της ανοσολογίας», είπε η κα Σενέφ στους The Epoch Times. «Αυτό που νομίζω ότι συμβαίνει, σε γενικές γραμμές, είναι ότι το εμβόλιο προκαλεί έκπτωση της έμφυτης ανοσολογικής απόκρισης, η οποία οδηγεί σε αυξημένη ευαισθησία σε οποιαδήποτε μόλυνση, αυξημένη αυτοάνοση νόσο και επιτάχυνση της εξέλιξης του καρκίνου».
Πώς τα εμβόλια του mRNA COVID-19 μπορεί να συνδέονται με τον καρκίνο
Οι συγγραφείς της μελέτης καταγράφουν πολλούς τρόπους με τους οποίους τα εμβόλια COVID-19 μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την εξέλιξη του καρκίνου.
Εμβόλια mRNA και ευαισθησία στα οιστρογόνα
Στη μελέτη, τα προσαρμοσμένα ανάλογα με την ηλικία ποσοστά θνησιμότητας για καρκίνους ευαίσθητους στα οιστρογόνα και στον ERα αυξήθηκαν σημαντικά πέρα από τα προβλεπόμενα ποσοστά, ειδικά το 2022. Η έρευνα δείχνει ότι η πρωτεΐνη ακίδας συνδέεται ειδικά με τον ERα και ρυθμίζει προς τα πάνω τη μεταγραφική της δραστηριότητα. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο το σώμα ανταποκρίνεται στον καρκίνο και την ανάπτυξή του.
Σε μια μελέτη του 2020 που δημοσιεύτηκε στο Translational Oncology, οι ερευνητές βρήκαν ότι η υπομονάδα S2 της πρωτεΐνης ακίδας SARS-CoV-2 αλληλεπιδρά έντονα με τα γονίδια καταστολής του καρκίνου p53, BRCA1 και BRCA2 που μεταλλάσσονται συχνά στον καρκίνο. Σύμφωνα με τη μελέτη Cureus, η μειωμένη δραστηριότητα του BRCA1 σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού, της μήτρας και των ωοθηκών στις γυναίκες και του προστάτη στους άνδρες. Αυξάνει επίσης τον κίνδυνο καρκίνου του παγκρέατος. Το BRCA2 σχετίζεται με τον καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών στις γυναίκες, τον καρκίνο του προστάτη και του μαστού στους άνδρες και την οξεία μυελογενή λευχαιμία στα παιδιά.
Βιοκατανομή Νανοσωματιδίων Λιπιδίων
Μελέτες δείχνουν ότι τα νανοσωματίδια λιπιδίων (LNPs) στα εμβόλια mRNA μπορούν να διανεμηθούν ευρέως σε διάφορα όργανα μετά τον εμβολιασμό, συμπεριλαμβανομένου του ήπατος, του σπλήνα, των επινεφριδίων, των ωοθηκών και του μυελού των οστών, όπου παράγουν πρωτεΐνες ακίδας που παραμένουν στο σώμα και αυξάνουν την ευαισθησία σε μόλυνση.
Σε μια εργασία του Αυγούστου 2023 που δημοσιεύθηκε στο Proteomics Clinical Applications , οι ερευνητές βρήκαν θραύσματα ειδικής για το εμβόλιο ανασυνδυασμένης πρωτεΐνης ακίδας στα δείγματα αίματος του 50 τοις εκατό των ληπτών εμβολίων τρεις έως έξι μήνες αργότερα. Για σύγκριση με τη φυσική λοίμωξη SARS-CoV-2, οι ιικές πρωτεΐνες ακίδας ανιχνεύθηκαν μόνο στον ορό του αίματος για 10 έως 20 ημέρες, ακόμη και σε άτομα με σοβαρή νόσο. Η ίδια μελέτη δείχνει ότι η πρωτεΐνη ακίδας μπορεί να ενσωματωθεί ή να επαναμεταγραφεί σε ορισμένα κύτταρα.
Μια μελέτη του Νοεμβρίου 2021 στο The Journal of Immunology βρήκε εξωσώματα που εκφράζουν πρωτεΐνη ακίδας 14 ημέρες μετά τον εμβολιασμό με εμβόλια mRNA COVID-19. Παρατηρήθηκε αύξηση πρωτεΐνης ακίδας τέσσερις μήνες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου η οποία περαιτέρω αυξήθηκε με τις αναμνηστικές δόσεις.
Τροποποίηση με N1-μεθυλ-ψευδουριδίνη
Τα τρέχοντα εμβόλια mRNA COVID-19 περιέχουν mRNA τροποποιημένο με ψευδουριδίνη, το οποίο εξασθενεί ή μεταβάλλει τη δραστηριότητα βασικών πρωτεϊνών που ονομάζονται υποδοχείς τύπου toll και εμποδίζουν τον σχηματισμό και την ανάπτυξη όγκων. Το τροποποιημένο mRNA με Ν1-μεθυλ-ψευδουριδίνη μπορεί επίσης να προκαλέσει το σώμα να παράγει μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνης ακίδας SARS-CoV-2. Σύμφωνα με τη μελέτη, τα εμβόλια mRNA αναστέλλουν βασικές ανοσολογικές οδούς και βλάπτουν την πρώιμη σηματοδότηση της ιντερφερόνης, επηρεάζοντας τη σύνθεση πρωτεϊνών αιχμής και επηρεάζοντας αρνητικά την ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Μια εργασία που δημοσιεύτηκε στις 5 Απριλίου στο International Journal of Biological Macromolecules διαπίστωσε ότι η τροποποίηση με N1-methyl-pseudouridine προκαλεί καταστολή του ανοσοποιητικού και θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανάπτυξη καρκίνου. Τα στοιχεία έδειξαν ότι η προσθήκη 100 τοις εκατό N1-μεθυλ-ψευδουριδίνης στο εμβόλιο mRNA σε ένα μοντέλο μελανώματος διέγειρε την ανάπτυξη και τη μετάσταση του καρκίνου, ενώ τα μη τροποποιημένα εμβόλια mRNA απέδωσαν αντίθετα αποτελέσματα.
Ενίσχυση εξαρτώμενη από αντισώματα
Μια άλλη θεωρία που προτάθηκε από τους συγγραφείς της εργασίας είναι ότι οι πολλαπλοί εμβολιασμοί μπορεί να εκθέσουν ένα άτομο σε πρωτεΐνη ακίδας που δημιουργείται από ιούς και εμβόλια και να ενισχύσουν την ευαισθησία στον COVID-19 μέσω της ενίσχυσης που εξαρτάται από τα αντισώματα (ADE), της ανοσολογικής αποτύπωσης και της ανοσοκαταστολής. Η ADE είναι ένα φαινόμενο που εμφανίζεται όταν τα αντισώματα ενισχύουν την είσοδο και την αναπαραγωγή του ιού στα κύτταρα.
Θρομβογόνες επιδράσεις της πρωτεΐνης ακίδας και των LNPs
Η έρευνα υποδηλώνει ότι τα εμβόλια με mRNA COVID-19 ενέχουν κίνδυνο θρόμβωσης σε άτομα με καρκίνο και μπορεί να εξηγήσουν την υπερβολική θνησιμότητα μετά τον μαζικό εμβολιασμό.
«Είναι λογικό να υποθέσουμε ότι η πρόσθετη τάση σχηματισμού θρόμβου που σημειώθηκε με το εμβόλιο mRNA-LNP θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά επικίνδυνη», έγραψαν οι συγγραφείς.
Σύμφωνα με τη μελέτη, η πρωτεΐνη ακίδας του ιού και του εμβολίου SARS-CoV-2 έχουν στερεό ηλεκτροθετικό δυναμικό που θα μπορούσε να προσκολληθεί σε ηλεκτραρνητικά γλυκοσυζεύγματα στις επιφάνειες των ερυθρών αιμοσφαιρίων και άλλων κυττάρων. Η πρωτεΐνη ακίδας μπορεί επίσης να συνδεθεί με το ένζυμο μετατροπής της αγγειοτενσίνης 2 (ACE2), το οποίο ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα, προκαλώντας πάχυνση του αγγειακού τοιχώματος, μειωμένη μιτοχονδριακή λειτουργία και αντιδραστικά είδη οξυγόνου (ROS).
α ROS είναι εξαιρετικά αντιδραστικές ρίζες, ιόντα ή μόρια με ένα μόνο ασύζευκτο ηλεκτρόνιο στο εξωτερικό τους κέλυφος ηλεκτρονίων. Τα καρκινικά κύτταρα περιέχουν υψηλά επίπεδα ROS λόγω μεταβολικής δραστηριότητας, δραστηριότητας ογκογονιδίου, μιτοχονδριακής δυσλειτουργίας και άλλων ανοσολογικών διεργασιών. Συγκεκριμένα τμήματα της πρωτεΐνης ακίδας μπορεί επίσης να προκαλέσουν σχηματισμό αμυλοειδούς (ινώδης αδιάλυτος ιστός) και τα αντισώματα πρωτεΐνης κατά της ακίδας μπορεί να συνδεθούν με τις πρωτεΐνες S που εμφανίζονται στις κυτταρικές επιφάνειες, προκαλώντας μια αυτοάνοση φλεγμονώδη απόκριση.
Ενεργοποίηση ιογόνων καρκίνων
Σύμφωνα με την μελέτη, τα εμβόλια COVID-19 έχουν αποδειχθεί ότι καταστέλλουν το ανοσοποιητικό σύστημα, οδηγώντας στην επανενεργοποίηση λανθάνοντων ιών που σχετίζονται με τον καρκίνο, όπως ο ιός της ανεμευλογιάς-ζωστήρα και ο ανθρώπινος ερπητοϊός 8 (HHV8). Ο HHV8 θεωρείται ογκογόνος ιός που μπορεί να οδηγήσει στο σάρκωμα Kaposi. Η επανενεργοποίηση του ιού Epstein-Barr ή του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων θα μπορούσε να οδηγήσει σε καρκίνους του στοματοφάρυγγα.
Αυτά τα φαινόμενα θα μπορούσαν επίσης να βοηθήσουν στην εξήγηση των υπερβολικών θανάτων από καρκίνο των χειλιών/στοματικού/φαρυγγικού καρκίνου το 2022, όταν βρισκόταν σε εξέλιξη μαζικός εμβολιασμός με τρίτη και μεταγενέστερες δόσεις», έγραψαν οι συγγραφείς.
Αντίστροφη μεταγραφή του RNA σε DNA
Η αντίστροφη μεταγραφή RNA στα εμβόλια COVID-19 μπορεί να εξηγήσει τις αυξήσεις στη θνησιμότητα από καρκίνο. Η αντίστροφη μεταγραφή επιτρέπει στο mRNA να μετατραπεί σε DNA που επηρεάζει το ανθρώπινο γονιδίωμα.
Μια μελέτη του 2022 που δημοσιεύτηκε στο Current Issues in Molecular Biology έδειξε ότι τα εμβόλια mRNA μπορούν να ενσωματωθούν σε ανθρώπινα γονίδια ή DNA μέσω της αντίστροφης μεταγραφής. Μια εργασία του Φεβρουαρίου 2023 που δημοσιεύτηκε στο Medical Hypotheses διαπίστωσε ότι η συσσώρευση mRNA του εμβολίου και μορίων DNA αντίστροφης μεταγραφής στο κυτταρόπλασμα θα μπορούσε ενδεχομένως να προκαλέσει χρόνια αυτοφλεγμονή, αυτοανοσία, βλάβη στο DNA και καρκίνο σε ευαίσθητα άτομα.
Ο γενετικός ερευνητής Kevin McKernan διαπίστωσε επίσης ότι τα εμβόλια mRNA του COVID-19 μπορούν ενδεχομένως να μεταγραφούν αντίστροφα σε DNA. Παρόλο που η έρευνά του δεν είχε αξιολογηθεί από ομοτίμους, ο κ. McKernan ανίχνευσε την αλληλουχία πρωτεΐνης ακίδας του εμβολίου COVID-19 σε δύο τύπους χρωμοσωμάτων σε καρκινικές κυτταρικές σειρές στους μαστούς και τις ωοθήκες μετά από εμβολιασμό με mRNA κατά του COVID-19.
Η ερευνήτρια Hélène Banoun, του Γαλλικού Ινστιτούτου Υγείας και Ιατρικής Έρευνας, είπε επίσης ότι τα ευρήματα της εργασίας που δημοσιεύτηκε στο Cureus, συνάδουν με την κατανόησή της για τον καρκινογόνο κίνδυνο των προϊόντων γονιδιακής θεραπείας.
«Ο Κέβιν ΜακΚέρναν λέει ότι έχει βρει μια συσχέτιση μεταξύ των δυσμενών επιπτώσεων που προκαλούνται από ορισμένες παρτίδες εμβολίων και της ποσότητας του μολυσμένου DNA, επομένως είναι συνεπής σε αυτό που αναφέρει. Και πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη την ανοσοανοχή που προκαλείται από τροποποιημένα RNA, τα οποία θα διευκολύνουν τον καρκίνο», είπε.
Ερευνητές παρατήρησαν «στατιστικά σημαντικές αυξήσεις» στα ποσοστά θνησιμότητας όλων των καρκίνων, ειδικά των καρκίνων που σχετίζονται με τα οιστρογόνα, μετά τον μαζικό εμβολιασμό με το τρίτο εμβόλιο mRNA COVID-19, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη.
Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Cureus», αξιολόγησε τον αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19 στα προσαρμοσμένα ανάλογα με την ηλικία ποσοστά θνησιμότητας για 20 διαφορετικούς τύπους καρκίνου στην Ιαπωνία χρησιμοποιώντας επίσημες στατιστικές για τους θανάτους, τις λοιμώξεις SARS-CoV-2 και τα ποσοστά εμβολιασμού. Οι ερευνητές έκαναν μια εκπληκτική ανακάλυψη: Δεν υπήρξαν υπερβολικοί θάνατοι από καρκίνο στην Ιαπωνία κατά το πρώτο έτος της πανδημίας, αλλά παρατήρησαν αύξηση της θνησιμότητας από καρκίνο που συμπίπτει με τον μαζικό εμβολιασμό.
Η Ιαπωνία έχει τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού και τώρα πραγματοποιεί μαζικούς εμβολιασμούς με έβδομη δόση εμβολίου. Σύμφωνα με τους ερευνητές, μετά την έναρξη του μαζικού εμβολιασμού το 2021, υπήρξε αξιοσημείωτη αύξηση της θνησιμότητας από καρκίνο που συμπίπτει με την πρώτη και τη δεύτερη δόση του εμβολίου COVID-19.
Μετά τον εμβολιασμό με τρίτη δόση εμβολίου mRNA το 2022, οι ερευνητές παρατήρησαν «σημαντικά υπερβολική θνησιμότητα» για όλους τους καρκίνους και συγκεκριμένα για τους ευαίσθητους στα οιστρογόνα και τους υποδοχείς οιστρογόνων άλφα (ERα) καρκίνους, συμπεριλαμβανομένων των ωοθηκών, της λευχαιμίας, του προστάτη, των χειλιών/στοματικών/φαρυγγικών, του παγκρέατος. και καρκίνους του μαστού. Συγκεκριμένα, ο καρκίνος του μαστού είχε «σημαντική ελλειμματική θνησιμότητα» το 2020, αλλά μετατοπίστηκε σε υπερβολική θνησιμότητα το 2022 μετά την κυκλοφορία της τρίτης δόσης του εμβολίου.
Εκτός από τον καρκίνο του παγκρέατος, ο οποίος αυξανόταν σταθερά πριν από την πανδημία, οι άλλοι πέντε τύποι καρκίνου ήταν σε πτωτική τάση. Ωστόσο, και οι έξι τύποι καρκίνου ξεπέρασαν τις προβλεπόμενες τιμές θνησιμότητας το 2021, το 2022 ή και κατά τη διάρκεια των δύο ετών.Επιπλέον, τέσσερις τύποι καρκίνων που σχετίζονται με τους περισσότερους θανάτους -καρκίνοι πνεύμονα, παχέος εντέρου, στομάχου και ήπατος- μειώνονταν πριν από την πανδημία του 2020. Ωστόσο, ο ρυθμός μείωσης επιβραδύνθηκε μετά την κυκλοφορία του εμβολίου για τον COVID-19.
Σημαντική μετατόπιση στην υπερβολική θνησιμότητα
Πριν από την πανδημία COVID-19, από το 2010 έως το 2019, οι ερευνητές παρατήρησαν φθίνουσες τάσεις θνησιμότητας για άτομα όλων των ηλικιών εκτός από τα άτομα ηλικίας 90 ετών και άνω. Ακόμη και το 2020, οι ερευνητές συνέχισαν να βλέπουν μείωση των ποσοστών θνησιμότητας στις περισσότερες ηλικιακές ομάδες εκτός από εκείνες ηλικίας 75 έως 79 ετών.
Το 2021, οι τάσεις μετατοπίστηκαν αργά προς την υπερβολική θνησιμότητα, η οποία συνέχισε να αυξάνεται το 2022 για σχεδόν όλες τις ηλικιακές ομάδες. Η μελέτη διαπίστωσε ότι το 2021, υπήρχε σημαντική υπερβολική θνησιμότητα για όλες τις αιτίες 2,1 τοις εκατό και 1,1 τοις εκατό για όλους τους καρκίνους. Το 2022, η υπερβολική θνησιμότητα από όλες τις αιτίες εκτινάχθηκε στο 9,6 τοις εκατό και στο 2,1 τοις εκατό για όλους τους καρκίνους.
Σύμφωνα με τη μελέτη, ο αριθμός των θανάτων από όλους τους καρκίνους ήταν υψηλότερος στην ηλικιακή ομάδα 80 έως 84 ετών, στην οποία περισσότερο από το 90 τοις εκατό είχε λάβει τρίτη δόση εμβολίου. Σχεδόν το 100 τοις εκατό των εμβολίων που χορηγήθηκαν ήταν εμβόλια mRNA, με το εμβόλιο της Pfizer να αντιπροσωπεύει το 78 τοις εκατό και το εμβόλιο της Moderna το 22 τοις εκατό.
Οι ερευνητές είπαν ότι αν και η θνησιμότητα από καρκίνο θα μπορούσε να αποδοθεί σε λιγότερους προληπτικούς ελέγχους καρκίνου και περιορισμένη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη κατά τη διάρκεια των lockdown, δεν εξηγεί τις σημαντικές αυξήσεις στη θνησιμότητα που παρατηρήθηκαν για τους έξι συγκεκριμένους τύπους καρκίνου το 2022, όταν οι περιορισμοί στην πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη οι διαγνώσεις καρκίνου ή οι θεραπείες είχαν σχετικά αρθεί.
«Αυτές οι ιδιαίτερα αξιοσημείωτες αυξήσεις στα ποσοστά θνησιμότητας αυτών των καρκίνων που είναι ευαίσθητοι στο ERα μπορεί να αποδοθούν σε αρκετούς μηχανισμούς του εμβολιασμού mRNA-LNP και όχι στην ίδια τη μόλυνση από τον COVID-19 ή σε μειωμένη φροντίδα για τον καρκίνο λόγω του lockdown», έγραψαν.
Η Stephanie Seneff, ανώτερη επιστήμονας στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, δήλωσε ότι η μελέτη παρέχει συναρπαστικά επιδημιολογικά στοιχεία για τη σχέση μεταξύ της αύξησης του επιπολασμού πολλών καρκίνων και της χορήγησης πολλαπλών εμβολίων για τον COVID-19.
«Υποψιαζόμουν από καιρό ότι υπάρχει σύνδεση του καρκίνου με τα εμβόλια που βασίζονται απλώς στην επιστήμη της ανοσολογίας», είπε η κα Σενέφ στους The Epoch Times. «Αυτό που νομίζω ότι συμβαίνει, σε γενικές γραμμές, είναι ότι το εμβόλιο προκαλεί έκπτωση της έμφυτης ανοσολογικής απόκρισης, η οποία οδηγεί σε αυξημένη ευαισθησία σε οποιαδήποτε μόλυνση, αυξημένη αυτοάνοση νόσο και επιτάχυνση της εξέλιξης του καρκίνου».
Πώς τα εμβόλια του mRNA COVID-19 μπορεί να συνδέονται με τον καρκίνο
Οι συγγραφείς της μελέτης καταγράφουν πολλούς τρόπους με τους οποίους τα εμβόλια COVID-19 μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την εξέλιξη του καρκίνου.
Εμβόλια mRNA και ευαισθησία στα οιστρογόνα
Στη μελέτη, τα προσαρμοσμένα ανάλογα με την ηλικία ποσοστά θνησιμότητας για καρκίνους ευαίσθητους στα οιστρογόνα και στον ERα αυξήθηκαν σημαντικά πέρα από τα προβλεπόμενα ποσοστά, ειδικά το 2022. Η έρευνα δείχνει ότι η πρωτεΐνη ακίδας συνδέεται ειδικά με τον ERα και ρυθμίζει προς τα πάνω τη μεταγραφική της δραστηριότητα. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο το σώμα ανταποκρίνεται στον καρκίνο και την ανάπτυξή του.
Σε μια μελέτη του 2020 που δημοσιεύτηκε στο Translational Oncology, οι ερευνητές βρήκαν ότι η υπομονάδα S2 της πρωτεΐνης ακίδας SARS-CoV-2 αλληλεπιδρά έντονα με τα γονίδια καταστολής του καρκίνου p53, BRCA1 και BRCA2 που μεταλλάσσονται συχνά στον καρκίνο. Σύμφωνα με τη μελέτη Cureus, η μειωμένη δραστηριότητα του BRCA1 σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού, της μήτρας και των ωοθηκών στις γυναίκες και του προστάτη στους άνδρες. Αυξάνει επίσης τον κίνδυνο καρκίνου του παγκρέατος. Το BRCA2 σχετίζεται με τον καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών στις γυναίκες, τον καρκίνο του προστάτη και του μαστού στους άνδρες και την οξεία μυελογενή λευχαιμία στα παιδιά.
Βιοκατανομή Νανοσωματιδίων Λιπιδίων
Μελέτες δείχνουν ότι τα νανοσωματίδια λιπιδίων (LNPs) στα εμβόλια mRNA μπορούν να διανεμηθούν ευρέως σε διάφορα όργανα μετά τον εμβολιασμό, συμπεριλαμβανομένου του ήπατος, του σπλήνα, των επινεφριδίων, των ωοθηκών και του μυελού των οστών, όπου παράγουν πρωτεΐνες ακίδας που παραμένουν στο σώμα και αυξάνουν την ευαισθησία σε μόλυνση.
Σε μια εργασία του Αυγούστου 2023 που δημοσιεύθηκε στο Proteomics Clinical Applications , οι ερευνητές βρήκαν θραύσματα ειδικής για το εμβόλιο ανασυνδυασμένης πρωτεΐνης ακίδας στα δείγματα αίματος του 50 τοις εκατό των ληπτών εμβολίων τρεις έως έξι μήνες αργότερα. Για σύγκριση με τη φυσική λοίμωξη SARS-CoV-2, οι ιικές πρωτεΐνες ακίδας ανιχνεύθηκαν μόνο στον ορό του αίματος για 10 έως 20 ημέρες, ακόμη και σε άτομα με σοβαρή νόσο. Η ίδια μελέτη δείχνει ότι η πρωτεΐνη ακίδας μπορεί να ενσωματωθεί ή να επαναμεταγραφεί σε ορισμένα κύτταρα.
Μια μελέτη του Νοεμβρίου 2021 στο The Journal of Immunology βρήκε εξωσώματα που εκφράζουν πρωτεΐνη ακίδας 14 ημέρες μετά τον εμβολιασμό με εμβόλια mRNA COVID-19. Παρατηρήθηκε αύξηση πρωτεΐνης ακίδας τέσσερις μήνες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου η οποία περαιτέρω αυξήθηκε με τις αναμνηστικές δόσεις.
Τροποποίηση με N1-μεθυλ-ψευδουριδίνη
Τα τρέχοντα εμβόλια mRNA COVID-19 περιέχουν mRNA τροποποιημένο με ψευδουριδίνη, το οποίο εξασθενεί ή μεταβάλλει τη δραστηριότητα βασικών πρωτεϊνών που ονομάζονται υποδοχείς τύπου toll και εμποδίζουν τον σχηματισμό και την ανάπτυξη όγκων. Το τροποποιημένο mRNA με Ν1-μεθυλ-ψευδουριδίνη μπορεί επίσης να προκαλέσει το σώμα να παράγει μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνης ακίδας SARS-CoV-2. Σύμφωνα με τη μελέτη, τα εμβόλια mRNA αναστέλλουν βασικές ανοσολογικές οδούς και βλάπτουν την πρώιμη σηματοδότηση της ιντερφερόνης, επηρεάζοντας τη σύνθεση πρωτεϊνών αιχμής και επηρεάζοντας αρνητικά την ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Μια εργασία που δημοσιεύτηκε στις 5 Απριλίου στο International Journal of Biological Macromolecules διαπίστωσε ότι η τροποποίηση με N1-methyl-pseudouridine προκαλεί καταστολή του ανοσοποιητικού και θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανάπτυξη καρκίνου. Τα στοιχεία έδειξαν ότι η προσθήκη 100 τοις εκατό N1-μεθυλ-ψευδουριδίνης στο εμβόλιο mRNA σε ένα μοντέλο μελανώματος διέγειρε την ανάπτυξη και τη μετάσταση του καρκίνου, ενώ τα μη τροποποιημένα εμβόλια mRNA απέδωσαν αντίθετα αποτελέσματα.
Ενίσχυση εξαρτώμενη από αντισώματα
Μια άλλη θεωρία που προτάθηκε από τους συγγραφείς της εργασίας είναι ότι οι πολλαπλοί εμβολιασμοί μπορεί να εκθέσουν ένα άτομο σε πρωτεΐνη ακίδας που δημιουργείται από ιούς και εμβόλια και να ενισχύσουν την ευαισθησία στον COVID-19 μέσω της ενίσχυσης που εξαρτάται από τα αντισώματα (ADE), της ανοσολογικής αποτύπωσης και της ανοσοκαταστολής. Η ADE είναι ένα φαινόμενο που εμφανίζεται όταν τα αντισώματα ενισχύουν την είσοδο και την αναπαραγωγή του ιού στα κύτταρα.
Θρομβογόνες επιδράσεις της πρωτεΐνης ακίδας και των LNPs
Η έρευνα υποδηλώνει ότι τα εμβόλια με mRNA COVID-19 ενέχουν κίνδυνο θρόμβωσης σε άτομα με καρκίνο και μπορεί να εξηγήσουν την υπερβολική θνησιμότητα μετά τον μαζικό εμβολιασμό.
«Είναι λογικό να υποθέσουμε ότι η πρόσθετη τάση σχηματισμού θρόμβου που σημειώθηκε με το εμβόλιο mRNA-LNP θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά επικίνδυνη», έγραψαν οι συγγραφείς.
Σύμφωνα με τη μελέτη, η πρωτεΐνη ακίδας του ιού και του εμβολίου SARS-CoV-2 έχουν στερεό ηλεκτροθετικό δυναμικό που θα μπορούσε να προσκολληθεί σε ηλεκτραρνητικά γλυκοσυζεύγματα στις επιφάνειες των ερυθρών αιμοσφαιρίων και άλλων κυττάρων. Η πρωτεΐνη ακίδας μπορεί επίσης να συνδεθεί με το ένζυμο μετατροπής της αγγειοτενσίνης 2 (ACE2), το οποίο ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα, προκαλώντας πάχυνση του αγγειακού τοιχώματος, μειωμένη μιτοχονδριακή λειτουργία και αντιδραστικά είδη οξυγόνου (ROS).
Τα ROS είναι εξαιρετικά αντιδραστικές ρίζες, ιόντα ή μόρια με ένα μόνο ασύζευκτο ηλεκτρόνιο στο εξωτερικό τους κέλυφος ηλεκτρονίων. Τα καρκινικά κύτταρα περιέχουν υψηλά επίπεδα ROS λόγω μεταβολικής δραστηριότητας, δραστηριότητας ογκογονιδίου, μιτοχονδριακής δυσλειτουργίας και άλλων ανοσολογικών διεργασιών. Συγκεκριμένα τμήματα της πρωτεΐνης ακίδας μπορεί επίσης να προκαλέσουν σχηματισμό αμυλοειδούς (ινώδης αδιάλυτος ιστός) και τα αντισώματα πρωτεΐνης κατά της ακίδας μπορεί να συνδεθούν με τις πρωτεΐνες S που εμφανίζονται στις κυτταρικές επιφάνειες, προκαλώντας μια αυτοάνοση φλεγμονώδη απόκριση.
Ενεργοποίηση ιογόνων καρκίνων
Σύμφωνα με την μελέτη, τα εμβόλια COVID-19 έχουν αποδειχθεί ότι καταστέλλουν το ανοσοποιητικό σύστημα, οδηγώντας στην επανενεργοποίηση λανθάνοντων ιών που σχετίζονται με τον καρκίνο, όπως ο ιός της ανεμευλογιάς-ζωστήρα και ο ανθρώπινος ερπητοϊός 8 (HHV8). Ο HHV8 θεωρείται ογκογόνος ιός που μπορεί να οδηγήσει στο σάρκωμα Kaposi. Η επανενεργοποίηση του ιού Epstein-Barr ή του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων θα μπορούσε να οδηγήσει σε καρκίνους του στοματοφάρυγγα.
«Αυτά τα φαινόμενα θα μπορούσαν επίσης να βοηθήσουν στην εξήγηση των υπερβολικών θανάτων από καρκίνο των χειλιών/στοματικού/φαρυγγικού καρκίνου το 2022, όταν βρισκόταν σε εξέλιξη μαζικός εμβολιασμός με τρίτη και μεταγενέστερες δόσεις», έγραψαν οι συγγραφείς.
Αντίστροφη μεταγραφή του RNA σε DNA
Η αντίστροφη μεταγραφή RNA στα εμβόλια COVID-19 μπορεί να εξηγήσει τις αυξήσεις στη θνησιμότητα από καρκίνο. Η αντίστροφη μεταγραφή επιτρέπει στο mRNA να μετατραπεί σε DNA που επηρεάζει το ανθρώπινο γονιδίωμα.
Μια μελέτη του 2022 που δημοσιεύτηκε στο Current Issues in Molecular Biology έδειξε ότι τα εμβόλια mRNA μπορούν να ενσωματωθούν σε ανθρώπινα γονίδια ή DNA μέσω της αντίστροφης μεταγραφής. Μια εργασία του Φεβρουαρίου 2023 που δημοσιεύτηκε στο Medical Hypotheses διαπίστωσε ότι η συσσώρευση mRNA του εμβολίου και μορίων DNA αντίστροφης μεταγραφής στο κυτταρόπλασμα θα μπορούσε ενδεχομένως να προκαλέσει χρόνια αυτοφλεγμονή, αυτοανοσία, βλάβη στο DNA και καρκίνο σε ευαίσθητα άτομα.
Ο γενετικός ερευνητής Kevin McKernan διαπίστωσε επίσης ότι τα εμβόλια mRNA του COVID-19 μπορούν ενδεχομένως να μεταγραφούν αντίστροφα σε DNA. Παρόλο που η έρευνά του δεν είχε αξιολογηθεί από ομοτίμους, ο κ. McKernan ανίχνευσε την αλληλουχία πρωτεΐνης ακίδας του εμβολίου COVID-19 σε δύο τύπους χρωμοσωμάτων σε καρκινικές κυτταρικές σειρές στους μαστούς και τις ωοθήκες μετά από εμβολιασμό με mRNA κατά του COVID-19.
Η ερευνήτρια Hélène Banoun, του Γαλλικού Ινστιτούτου Υγείας και Ιατρικής Έρευνας, είπε επίσης ότι τα ευρήματα της εργασίας που δημοσιεύτηκε στο Cureus, συνάδουν με την κατανόησή της για τον καρκινογόνο κίνδυνο των προϊόντων γονιδιακής θεραπείας.
«Ο Κέβιν ΜακΚέρναν λέει ότι έχει βρει μια συσχέτιση μεταξύ των δυσμενών επιπτώσεων που προκαλούνται από ορισμένες παρτίδες εμβολίων και της ποσότητας του μολυσμένου DNA, επομένως είναι συνεπής σε αυτό που αναφέρει. Και πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη την ανοσοανοχή που προκαλείται από τροποποιημένα RNA, τα οποία θα διευκολύνουν τον καρκίνο», είπε.
Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), «Υπάρχουν αρκετοί πιθανοί μηχανισμοί με τους οποίους το υπολειμματικό DNA θα μπορούσε να είναι ογκογόνο, συμπεριλαμβανομένης της ενσωμάτωσης και έκφρασης κωδικοποιημένων ογκογονιδίων ή της μεταλλαξιογένεσης μετά την ενσωμάτωση του DNA». Οι συντάκτες της μελέτης προτείνουν ότι οι οδηγίες του FDA είναι απαραίτητες για την Ιαπωνία, καθώς η χώρα βασίζει την ειδική άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης στην έγκριση του FDA κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.