ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Το 5ο Γυμνάσιο υποδέχθηκε τον Χρίστο Τσολάκη

Σκοπός της επίσκεψής του αυτή τη φορά ήταν να μας μιλήσει για ένα «δικό του» άνθρωπο, πολύ καλό φίλο και συμμαθητή του, τον ποιητή και δημοσιογράφο Γιώργο Ριζόπουλο, που έφυγε πολύ γρήγορα και άδικα από τη ζωή, αφήνοντας όμως το δικό του στίγμα. Ο Γιώργος Ριζόπουλος ήταν μαθητής του τότε «Γυμνασίου Κατερίνης», δηλαδή του δικού μας 5ου Γυμνασίου.
Πολύ νωρίς τον κέρδισε η δημοσιογραφία και διακρίθηκε για το ταλέντο του στην ποίηση. Σε ηλικία μόλις 15 ετών εκδόθηκε η Πρώτη του ποιητική συλλογή αναγγέλλοντας την εμφάνιση ενός μεγάλου ποιητή, που δεν πρόλαβε όμως να λάμψει, αφού έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 28 ετών. Τραυματίσθηκε θανάσιμα από διερχόμενο  αυτοκίνητο, όταν σταμάτησε μαζί με άλλους δύο δημοσιογράφους για να προσφέρουν τη βοήθειά τους σε τραυματισμένους άλλου τροχαίου ατυχήματος.


Στη μνήμη του εκδόθηκε από το Δήμο Κατερίνης το ποιητικό έργο του σε επιμέλεια του καθηγητή και φίλου του κ. Χρίστου Τσολάκη και το όνομά του δόθηκε σε δρόμο της περιοχής Ανδρομάχη στην Κατερίνη.
Ο λόγος του κ. Χρίστου Τσολάκη ήταν έντονος και με συγκινησιακή φόρτιση από την ανάμνηση του πολύ καλού του φίλου, χαρισματικού ποιητή αλλά κυρίως ανθρώπου Γιώργου Ριζόπουλου.

Την ίδια ημέρα ο κ. Χρίστος Τσολάκης επισκέφθηκε και δίδαξε σε τμήματα της Γ’ τάξης του Γυμνασίου μας.
Ήταν άλλη μία ξεχωριστή εμπειρία για όλους εμάς τους μαθητές του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης, που μας έκανε για άλλη μία φορά περήφανους που φοιτούμε σε αυτό το ιστορικό σχολείο της Κατερίνης.
Από την δημοσιογραφική ομάδα του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης
Βαγγέλης Σουσουρογιάννης