ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Το Επιμελητήριο Πιερίας επισκέφθηκαν οι τάξεις Στ1 & Στ2 του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης


Μαθητές του δημοτικού ενημερώθηκαν για την τοπική επιχειρηματικότητα και τη σημασία προτίμησης της τοπικής αγοράς
Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Πιερίας πραγματοποίησαν, χθες το πρωί οι μαθητές των τάξεων ΣΤ1 και ΣΤ2 του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης που υλοποιούν οι μικροί μαθητές με τίτλο «Επιλέγω Ελληνικά Προϊόντα - Προτιμώ τα τοπικά Προϊόντα».



Τους μαθητές υποδέχθηκε στο Επιμελητήριο το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου - Πρόεδρος του τμήματος Υπηρεσιών κα Χάϊδω Παπαχατζή, ενώ οι μαθητές συνοδεύονταν από τις δασκάλες τους κα Μαρία Τσιτουρίδου και κα Ζωή Κουτσουρά.

«Είναι μεγάλη η χαρά μας που βρίσκεστε σήμερα εδώ, στο χώρο του Επιμελητηρίου, ένα χώρο που εκπροσωπεί την επιχειρηματικότητα στο νομό μας.

Σας συγχαίρουμε για τη συμμετοχή σας στη δράση με τίτλο «Επιλέγω ελληνικά προϊόντα - προτιμώ τα τοπικά προϊόντα» που ευαισθητοποιεί το καταναλωτικό κοινό στο να προτιμά την τοπική μας αγορά, στηρίζοντας έτσι το μέλλον της Πιερίας μας», σημείωσε η κα Παπαχατζή καλωσορίζοντας τους μαθητές και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ρόλο του Επιμελητηρίου για τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, τον αριθμό των επιχειρήσεων που λειτουργούν στην Πιερία, σε ποιους κλάδους δραστηριοποιούνται και πόσους εργαζομένους απασχολούν.

Στη συνέχεια, παρουσίασε εκτενώς τις δράσεις που υλοποιεί το Επιμελητήριο Πιερίας για τη στήριξη της τοπικής αγοράς και τη δημιουργία «πιερικής καταναλωτικής συνείδησης».

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην πρόσφατη δράση στήριξης της αγοράς κατά τη διάρκεια του Πάσχα με τίτλο «Πάσχα στον τόπο μας», στη ραδιοφωνική - τηλεοπτική καμπάνια που υλοποιεί το Επιμελητήριο από το 2006 με μηνύματα στήριξης της τοπικής αγοράς καθώς και στις γιγαντοαφίσες που έχουν τοποθετηθεί σε πολυσύχναστα σημεία αλλά και την καμπάνια που διενεργήθηκε το καλοκαίρι του 2011 με τίτλο «Η κρίση, θέλει κρίση» όπου μ' ένα ηχηρό μήνυμα το Επιμελητήριο προσκάλεσε καταναλωτές και επιχειρηματίες του τόπου να αλληλοϋποστηριχτούν επιλέγοντας να ψωνίζουν από τις αγορές της Πιερίας.

Η κα Παπαχατζή απάντησε στο ερώτημα των μαθητών γιατί είναι σημαντικό να αγοράζουμε τοπικά προϊόντα και πόσο βοηθάμε την τοπική αγορά ψωνίζοντας από τις τοπικές επιχειρήσεις, τονίζοντας ότι «Επιλέγοντας να ψωνίζουμε από την τοπική αγορά επιτυγχάνουμε: Τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, Αυξάνουμε την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεών μας, Προστατεύουμε τις θέσεις εργασίας στην Πιερία και δημιουργούμαι νέες, Βάζουμε φραγμό στα «λουκέτα», Στηρίζουμε την οικονομική ευημερία των κατοίκων του τόπου μας, Προωθούμε την ανάπτυξη της Πιερίας και την εξασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος για την επόμενη γενιά».

Η κα Παπαχατζή απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις, μαθητών και δασκάλων, σχετικά με τις τοπικές επιχειρήσεις, την κρίση, τα τοπικά προϊόντα αλλά και τις δράσεις του Επιμελητηρίου για τη στήριξη της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και της τουριστικής προβολής της Πιερίας.

Συγκεκριμένα, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην υποδοχή Πρεσβειών και εμπορικών ακολούθων με στόχο την ανάπτυξη διμερών σχέσεων αλλά και τη φιλοξενία 50 δημοσιογράφων από όλη την Ελλάδα, τον Ιανουάριο, για την τουριστική προβολή της Πιερίας.

Κλείνοντας, η κα Παπαχατζή υπογράμμισε ότι «φεύγοντας σήμερα από το Επιμελητήριο Πιερίας θα ήθελα να αποτυπώσετε στο μυαλό σας ότι εμείς οι ίδιοι, μέσα από τις επιλογές μας, μπορούμε να βοηθήσουμε τον τόπο μας να πάει μπροστά».