ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Συνεδρίαση οικονομικής επιτροπής δήμου Κατερίνης Απόφαση για δικηγόρο που θα "τρέξει" υποθέσεις του δήμου


Με 19 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασε χθες η οικονομική επιτροπή του δήμου Κατερίνης. Προ ημερήσιας διάταξης ο αντιδήμαρχος κ. Ζήνων Σατραζέμης απάντησε σε δημοσιεύσεις αναφορικά με την εμπλοκή του σε δικαστική υπόθεση του ΚΕΚ "Θαλής" με το δήμο Κατερίνης.
"Επιστρέφω τη λάσπη" είπε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος ο οποίος ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν είχε καμία συμμετοχή στην υπόθεση διαβάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου περί κατάργησης της δίκης έπειτα από αίτηση ακύρωσης της ένωσης φορέων ΚΕΚ Θαλής και του ψυχιατρικού νοσοκομείου Πέτρας Ολύμπου.
Η υπόθεση αφορούσε στη συμμετοχή των φορέων σε πρόγραμμα με τον τίτλο "Κατερίνη Απασχόληση Τώρα".

Τα θέματα
Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν μεταξύ άλλων σε εγκρίσεις μελετών διαφόρων έργων, στη συντήρηση και επισκευή μεταφορικών μέσων προϋπολογισμού 297.560,97 ευρώ του δήμου, στην αποδοχή δωρεάς τριών απορριμματοφόρων οχημάτων από την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε., καθώς και μια σειρά άλλων θεμάτων.
Εισηγούμενος το 18ο θέμα για τον ορισμό δικηγόρων για διάφορες υποθέσεις του Δήμου Κατερίνης, ο αντιδήμαρχος κ. Σατραζέμης ανέφερε ότι υπάρχουν ζητήματα στην παραλιακή ζώνη αλλά και στον πεζόδρομο με τα τραπεζοκαθίσματα για τα οποία πρέπει να επιληφθεί δικηγόρος.
Όπως είπε ο κ. Σατραζέμης ο δήμος έχει εξαντλήσει όλους τους τρόπους προκειμένου να υπάρξει συμβιβαστική λύση, ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις όπου αυτό δεν κατέστη δυνατό, για αυτό θα πρέπει να οριστεί ένας ή και περισσότεροι δικηγόροι οι οποίοι θα ασχοληθούν με τις υποθέσεις αυτές.
Περισσότερες από 20 υποθέσουν χρειάζονται νομική υποστήριξη όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος και έτσι σε πρώτη φάση αποφασίστηκε να οριστεί ένας δικηγόρος που θα τις αναλάβει και να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να οριστούν και άλλοι που θα χειριστούν τις υποθέσεις αυτές.