ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

«Αλλάζουμε τον εαυτό μας πριν αλλάξουμε τη γειτονιά μας, αλλάζουμε τη γειτονιά μας πριν αλλάξουμε τον κόσμο»


Μαθητές και μαθήτριες έβαψαν τα παγκάκια και τα παρτέρια της πλατείας πολιτισμού
Με την στήριξη της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος του Δήμου Κατερίνης και με σύνθημα «Αλλάζουμε τον εαυτό μας πριν αλλάξουμε τη γειτονιά μας, αλλάζουμε τη γειτονιά μας πριν αλλάξουμε τον κόσμο», 50 μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου "ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ" - το πρωί του περασμένου Σαββάτου - έβαψαν τα παγκάκια και τα παρτέρια της πλατείας πολιτισμού (δίπλα από το 5ο Γυμνάσιο), φύτεψαν εποχικά λουλούδια, καθάρισαν τον χώρο από σκουπίδια. Λίγη ώρα αργότερα έκαναν αισθητή την παρουσία τους και στην πλατεία Ηρώων με ανάλογη δράση.
Η ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΗ ΠΡΟΑΓΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

"Σεβόμαστε την πόλη μας, την θέλουμε καθαρή, να προάγει πολιτισμό και γι' αυτό είμαστε σήμερα εδώ συμβολικά στην πλατεία πολιτισμού. Για να την κρατήσουμε καθαρή γι' αυτούς που αγαπάμε", δήλωσε η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Καλλιόπη Μπατάλα - Τζουμέρκα, η οποία συνεχάρη το Σχολείο για την εθελοντική δράση, για την αξιόλογη προσπάθεια, που όπως είπε: "Συναντά και τον συντονισμένο προγραμματισμό του Δήμου Κατερίνης για ευαισθητοποίηση των πολιτών και καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης".
Η Αντιδήμαρχος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τα παιδιά για την πρωτοβουλία τους:
"Οι ομάδες των μαθητών, καθοδηγούμενοι από τους υπεύθυνους καθηγητές τους, κατάφεραν να παρέμβουν σήμερα δημιουργικά σε ορισμένα σημεία της πόλης αλλάζοντας προς το καλύτερο τη ζωή των συμπολιτών τους, κάνοντας ένα βήμα να γίνουν και οι ίδιοι καλύτεροι" σημείωσε.
Η πρωτοβουλία των μαθητών εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης με τίτλο ΕcoFans Club.
ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Όπως τόνισε από την πλευρά της, η κα Αναστασία Κουντουρά: "Το Σχολείο «Κουντουρά» στην Κατερίνη, ως ιδρυτικό μέλος του QLS, Ακαδημαϊκού Συνεργάτη της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, προβάλλει και προωθεί την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μέσα από μια εκπαιδευτική διαδικασία που συνδυάζει την οικολογία με την εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας.
Σε ένα χρονικό εύρος πέντε μηνών, οι ομάδες των μαθητών μέσα από παρουσιάσεις και παιχνίδια, γνώρισαν το αντικείμενο ενδιαφέροντος και μπήκαν στη φιλοσοφία ότι μπορούν να επηρεάσουν προς το καλύτερο τη ζωή όλων".
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Όπως διευκρινίστηκε από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου: "οι μαθητές έλαβαν μέρος με ενθουσιασμό σε ένα σύνολο δημιουργικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων με τον διακριτικό τίτλο «In Search Of The Beauty & The Beast», το γνωστό παραμύθι «Η πεντάμορφη και το Τέρας» δημιούργησε το πλαίσιο μέσα από το οποίο δραστηριοποιήθηκαν οι ομάδες.
Οι έννοιες του όμορφου και του άσχημου ξέφυγαν από τις σελίδες του παραμυθιού και τα όρια των πρωταγωνιστών της ιστορίας, ενσαρκώνοντας ρεαλιστικά αντικείμενα μελέτης. Εντόπισαν λοιπόν μνημεία, όπου στη δράση της τελευταίας φάσης του Προγράμματος με τον τίτλο "Turning the Beast into a Beauty", οι μαθητές του Σχολείου μας προσπάθησαν να τα διορθώσουν συμμετέχοντας έτσι στη βελτίωση της εικόνας της πόλης".
Αξίζει να σημειωθεί ότι το φωτογραφικό υλικό που συγκεντρώθηκε από τις δράσεις θα φιλοξενηθεί στη Gallery της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.