ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝ CONNECTICUT--ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΑΤΡΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ


HELLENIC SOCIETY "PAIDEIA" OF PIERIA

   Με ταπεινότητα στην αιώνια Ελληνοχριστιανική Κληρονομιά μας Σας ανακοινώνουμε, ότι η ανέγερση του Υπαίθριου Ελληνικού Θεάτρου Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Παιδεία εις Ακαδημαικό χώρο Πανεπιστημίου της Κοννέκτικατ ολοκληρώνεται.

Το κτίσιμο του Θεάτρου συμπεριλαμβάνει Ορχήστρα με διάμετρο 42 πόδια(12.80 μ.), Κοίλον με διάμετρο 150 πόδια((46 μ.), και διόροφο ορθογωνική Σκηνή με κιονοστοιχία για Λογείον,
με Προσκήνιο και Παρασκήνιο.


Η 29η Σεπτεμβρίου τρέχοντος έτους έχει ορισθεί ημέρα για τα Θυρανοίξια, την πρώτη χρήση του πρώτου υπαίθριου Ελληνικού θεάτρου στην Αμερική.

Το πρόγραμμα είναι διήμερο 29 και 30 Σεπτεμβρίου από 2:00 μμ έως 6:00 μμ ώρα.


Μετά τιμής δια το διοικητικό συμβούλιο,



Ήλίας Τομάζος      Φώτης Παπαδημητρακόπουλος

Πρόεδρος                Γραμματεύς



“Paideia”

Cordially invites you to celebrate a historical

moment for Hellenic Studies in American

Universities with the opening of the first

authentic Greek Theater in America 2:00 PM on

Saturday and Sunday, September 29 & 30,

2012, at the Center for Hellenic Studies Paideia,

28 Dog Lane, at the main campus of the

University of Connecticut, in Storrs, CT.

For more information:

Tel: (860) 429-8518; Email:paideia@snet.net;




ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΑΤΡΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

https://plus.google.com/photos/115359934624646363221/albums/5202813756175661153?banner=pwa

Η έκθεση στην Οράγγη
Περισσότερες από 60 μαυρόασπρες και έγχρωμες φωτογραφίες από αρχαία θέατρα της Μεσογείου - με τα ελληνικά να κατέχουν σημαντική θέση στη συλλογή- περιλαμβάνει η έκθεση του Κλοντ Φιλίπ, η οποία φιλοξενείται αυτό το διάστημα στο Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας της Οράγγης. Ο καλλιτέχνης υποστηρίζει πως, όπως ακριβώς η ομηρική «Οδύσσεια» στην εποχή της, το ταξίδι στη Μεσόγειο μπορεί να εκληφθεί ως επιστροφή στα μέρη όπου γεννήθηκε η ευρωπαϊκή σκέψη. «Τον 19ο αιώνα», θυμίζει ο ίδιος, «φημισμένοι περιηγητές,καλλιτέχνες και συγγραφείς ταξίδεψαν στις μεσογειακές ακτές:ο Σατωβριάνδος, ο λόρδος Βύρων, ο Λαμαρτίνος,ο Γουσταύος Φλομπέρ κι ο Γκαμπριέλε ντ΄Ανούντσιο ήταν μερικοί, μόνο, απ΄ αυτούς. Την ίδια στιγμή,η εξέλιξη της τέχνης της φωτογραφίας προσέφερε τη δυνατότητα στους περιηγητές και στους αρχαιολόγους να οργανώσουν ένα ακριβές, καλά τεκμηριωμένο ταξιδιωτικό ημερολόγιο, το οποίο σε ορισμένες περιπτώσεις αποτέλεσε εξαιρετικά χρήσιμο αρχαιολογικό εργαλείο...».

Η έκθεση «Ταξίδι μέσω των αρχαίων θεάτρων της Μεσογείου» λειτουργεί στο Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας της Οράγγης στη Γαλλία ως τις 28 Φεβρουαρίου 2011.