Κοτόπουλο με πάπρικα
Συνταγή για 6 άτομα
Από το: xs-recipes.com
Υλικά:
1 μεγάλο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Λίγο βούτυρο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας γλυκιά πάπρικα
1 κουταλιά της σούπας καυτερή πάπρικα
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 φλιτζάνι έτοιμο ζωμό κοτόπουλου
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
2 κόκκινες γλυκιές πιπεριές, αποφλοιωμένες και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
4 μεγάλες ώριμες ντομάτες, χοντροκομμένες, χωρίς φύλο
1 φλιτζάνι ξινή κρέμα
Αλάτι
Εκτέλεση:
Πασπαλίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με αλάτι.
Σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο, και σωτάρουμε το κοτόπουλο για λίγα λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σωτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε και την γλυκιά και την καυτερή πάπρικα, και στη συνέχεια, το αλεύρι, και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
Προσθέτουμε το ζωμό και ανακατεύουμε καλά με σύρμα.
Ξαναβάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλο στο τηγάνι, και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αφήνουμε το φαγητό μας να πάρει μία βράση, και προσθέτουμε και τις πιπεριές. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, και αφήνουμε να βράσει για 10 ακόμη λεπτά. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ακόμη ζωμό κοτόπουλου. Τέλος, προσθέτουμε και τις ντομάτες και λίγο αλάτι, και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει για 1 περίπου ώρα.
Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε την ξινή κρέμα και τον υπόλοιπο μαϊντανό. Το κοτόπουλο αυτό συνοδεύεται τέλεια από τον ιρλανδικό πουρέ πατάτας. Καλή Όρεξη!
Συνταγή για 6 άτομα
Από το: xs-recipes.com
Υλικά:
1 μεγάλο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Λίγο βούτυρο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας γλυκιά πάπρικα
1 κουταλιά της σούπας καυτερή πάπρικα
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 φλιτζάνι έτοιμο ζωμό κοτόπουλου
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
2 κόκκινες γλυκιές πιπεριές, αποφλοιωμένες και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
4 μεγάλες ώριμες ντομάτες, χοντροκομμένες, χωρίς φύλο
1 φλιτζάνι ξινή κρέμα
Αλάτι
Εκτέλεση:
Πασπαλίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με αλάτι.
Σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο, και σωτάρουμε το κοτόπουλο για λίγα λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σωτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε και την γλυκιά και την καυτερή πάπρικα, και στη συνέχεια, το αλεύρι, και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
Προσθέτουμε το ζωμό και ανακατεύουμε καλά με σύρμα.
Ξαναβάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλο στο τηγάνι, και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αφήνουμε το φαγητό μας να πάρει μία βράση, και προσθέτουμε και τις πιπεριές. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, και αφήνουμε να βράσει για 10 ακόμη λεπτά. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ακόμη ζωμό κοτόπουλου. Τέλος, προσθέτουμε και τις ντομάτες και λίγο αλάτι, και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει για 1 περίπου ώρα.
Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε την ξινή κρέμα και τον υπόλοιπο μαϊντανό. Το κοτόπουλο αυτό συνοδεύεται τέλεια από τον ιρλανδικό πουρέ πατάτας. Καλή Όρεξη!