ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή, 6 Απριλίου 2014

Αποκαλυπτική η δικογραφία: Σοκάρει ο άγριος ξυλοδαρμός του Καρέλι από 14 φύλακες


Αποκαλυπτική η δικογραφία: Σοκάρει ο άγριος ξυλοδαρμός του Καρέλι από 14 φύλακες
O φονικός ξυλοδαρμός του Αλβανού κακοποιού Ιλία Καρέλι, αποκαλύπτεται σε όλη του την αγριότητα από καταθέσεις στη δικογραφία για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που φέρονται να προκάλεσαν το θάνατό του.

Στα στοιχεία από τη δικογραφία που δημοσιεύει η ιστοσελίδα tovima.gr περιγράφεται λεπτομερώς η κακοποίηση του κρατούμενου από όλους τους παρευρισκόμενους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, πλήν ενός, αλλά και από τους εξωτερικούς φρουρούς, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στη φυλακή. Μάλιστα, κατονομάζονται όλοι όσοι κτυπούσαν το 42χρονο κακοποιό, σε όλα τα σημεία του σώματός του. Να σημειωθεί πως προσδιορίζονται δύο που τον κτυπούσαν με μεγαλύτερη μανία, ενώ για τον έναν από τους δύο σημειώνεται ότι ήταν αυτός που τον κτύπησε με το βραχίονά του στο στέρνο του και του επέφερε το καίριο πλήγμα.

Μεταξύ άλλων, σημειώνεται ότι ένας αρχιφύλακας των φυλακών πήγε να προετοιμάσει το κελί όπου θα έμενε ο Καρέλι ενώ είχε λίγο μετά συνάντηση και με το διευθυντή των φυλακών που του επέστησε την προσοχή για την ασφάλεια του κρατουμένου. Αμέσως μετά ο αρχιφύλακας μπήκε στην αίθουσα «υποδοχής» που ήδη είχε αρχίσει να ξυλοκοπείται μαζικά ο κρατούμενος. Στη δικογραφία αναφέρεται σχετικά πως «αρχικά ο αρχιφύλακας προσπάθησε να τους συγκρατήσει λέγοντάς τους: «Τι κάνετε; Ακόμη δεν έχει φύγει ο διευθυντής», όμως μετά άρχισε κι αυτός να του ρίχνει χαστούκια. Ενας άλλος κρατούμενος του έριξε κουβά με νερό. Σε κάποια στιγμή ο αρχιφύλακας ζήτησε να του φέρουν μία πετσέτα μήκους 50 εκατοστών με τη μορφή πλεξούδας, που είχε κατασχεθεί από άλλον κρατούμενο, και άρχισαν με αυτή να κτυπούν τον κρατούμενο σε όλα τα μέρη του σώματός του. Ενας μόνο φώναξε "μην του κτυπάτε το κεφάλι». Όπως σημειώνεται, τέλος, στη δικογραφία αμέσως μετά τον ξυλοδαρμό ο αρχιφύλακας πήγε στο γραφείο του διευθυντή των φυλακών και του ζήτησε να τον βγάλει από αυτό το πόστο. Όμως εκείνος του είπε ότι «δεν θα το κάνει γιατί είναι καλός υπάλληλος».

«Κάποιος από τους 14 που κτυπούσαν τον Καρέλι φώναξε «σταματήστε θα τον σκοτώσουμε». Όμως κανείς δεν τον άκουσε. Κι αυτός που φώναξε, μετά από λίγο τον κλώτσησε ξανά. Κάποια στιγμή ο διευθυντής άκουσε τις κραυγές του κρατούμενου και μπήκε στο δωμάτιο που τον κτυπούσαν. Μόλις τον είδε κακοποιημένο είπε στους υπαλλήλους: «Όποιος θέλει να τον βαρέσει να το κάνει και τώρα και να πάρει την ευθύνη. Αν πεθάνει θα χάσουμε τα σπίτια μας». Λίγο μετά σωφρονιστικοί υπάλληλοι φώναξαν έναν κρατούμενο για να καθαρίσει τα αίματα από το δωμάτιο. Δεν ανησυχούσαν όμως τότε, γιατί είχαν σχεδιάσει να πάνε την επόμενη μέρα τον κρατούμενο στο γιατρό. Όμως ο υπεύθυνος σωφρονιστικός υπάλληλος ήταν εξαιρετικά ανήσυχος και γι' αυτό το λόγο αμέσως μετά πήγε στην αίθουσα με τις κάμερες των φυλακών και παρατηρούσε τον Καρέλι συνέχεια γιατί φοβόταν ότι θα πεθάνει...» σύμφωνα με απόσπασμα από την κατάθεση αξιωματικού της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ ο ίδιος στην αναλυτική του κατάθεση συμπληρώνει ότι ο διευθυντής των φυλακών «μόλις μπήκε ο Καρέλι στη φυλακή Νιγρίτας, τον λυπήθηκε και αποφάσισε να τον προστατεύσει από τις τυχόν επιθέσεις των σωφρονιστικών».

Να σημειωθεί πως η δικογραφία δεν στηρίζεται σε ένορκες καταθέσεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων, αλλά σε αφηγηματικές καταθέσεις στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με όσα τους εξομολογήθηκαν ορισμένοι από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Τέλος, την Τρίτη αναμένεται να απολογηθούν τελικά οι οκτώ σωφρονιστικοί υπάλληλοι στους οποίους επιδόθηκαν οι πρώτες κλήσεις για το θάνατο του Αλβανού Ιλία Καρέλι, ο οποίος είχε δολοφονήσει σωφρονιστικό υπάλληλο στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Εκτός από τους οκτώ, αντίστοιχες κλήσεις αναμένεται να επιδοθούν σε άλλους επτά συναδέλφους τους για την πράξη της διακεκριμένης περίπτωσης βασανιστηρίων κατά συναυτουργία, τα οποία επέφεραν το θάνατο.

Στον κατάλογο των σωφρονιστικών υπαλλήλων δεν περιλαμβάνεται ο διευθυντής των φυλακών Νιγρίτας, ο οποίος αντιμετωπίζει το πλημμέλημα της υπόθαλψης εγκληματία.
Να σημειωθεί ότι ο δικηγόρος Θεσσαλονίκης Νίκος Ζήνδρος που εκπροσωπεί νομικά έναν από τους κατηγορουμένους σημείωσε ότι «η δικογραφία στηρίζεται σε αφηγηματικές καταθέσεις στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. με βάση όσα φέρεται να τους εξομολογήθηκαν κάποιοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και όχι σε ένορκες καταθέσεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.