Ανεξάρτητος δημοσιογράφος ισχυρίζεται πως έχει στην κατοχή του φωτογραφία και ηχητικό μήνυμα από επιβάτη της μοιραίας πτήσης που ήταν ζωντανός 10 ημέρες μετά την εξαφάνισή της – Στο νησί Ντιέγκο Γκαρσία του Ινδικού οι συντεταγμένες που δίνει το μήνυμα του κινητού
Ένα νέο, ακραίο σενάριο αναφορικά με την τύχη της εξαφανισμένης εδώ και τρεις και πλέον εβδομάδες πτήσης 370 της Malaysia Airlines διακινείται τις τελευταίες ώρες σε συγκεκριμένα αμερικανικά blogs. Ένα σενάριο πέρα από κάθε φαντασία, με προφανέστατες μεγάλες “τρύπες” στην πλοκή του, το οποίο όμως όλως περιέργως δεν έχουν ακόμα σχολιάσει, διαψεύσει, ούτε καν λοιδωρήσει τα μεγάλα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, ούτε φυσικά οι αρχές των χωρών που εμπλέκονται στην αναζήτηση του μοιραίου Boeing.Σύμφωνα με αυτό το σενάριο ένας ανεξάρτητος (Freelance) δημοσιογράφος, ο Αμερικανός Jim Stone, δέχθηκε στο mail του μια φωτογραφία κι ένα ηχητικό μήνυμα που φέρεται να ανήρτησε στο You Tube από το iPhone 5s του ένας από τους επιβάτες της πτήσης 370, ο Phillip Wood, στέλεχος της ΙΒΜ. Ο συγκεκριμένος επιβάτης, στο ηχητικό μήνυμά του, αποκαλύπτει πως λίγη ώρα μετά την απογείωση του αεροσκάφους από την Κουάλα Λουμπούρ, αυτό κατελήφθη από αεροπειρατές που εμφανώς ήταν εκπαιδευμένοι στρατιωτικοί, αλλά χωρίς διακριτικά στα ρούχα τους, οι οποίοι οδήγησαν το αεροπλάνο σε ένα απομακρυσμένο νησί, το έκρυψαν σε ένα μεγάλο υπόστεγο και κρατούν δέσμιους και με δεμένα τα μάτια τους επιβάτες. Ο ίδιος περιγράφει πως κατάφερε να κρύψει το κινητό του στο εσώρουχό του και να ενεργοποιήσει την ηχητικό εγγραφή μόλις έμεινε μόνος σε ένα κελί όπου τον μετέφεραν. Η φωτογραφία που συνοδεύει το μήνυμα εστάλη ακριβώς για να μπορέσουν όσοι τη λάβουν να αποκωδικοποιήσουν τη θέση που βρίσκεται το “χαμένο” Boeing, καθώς σε κάθε φωτογραφία από iPhone αυτόματα καταγράφονται οι συντεταγμένες του κινητού την ώρα της λήψης. Η φωτογραφία του κ. Wood είναι μαύρη μεν, αλλά περιγράφει όλα όσα πρέπει να ξέρουν όσοι ψάχνουν το αεροπλάνο.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου που έγινε τελικά αποδέκτης του μηνύματος, καθώς του το έστειλε ένας χρήστης του You Tube με το κωδικό όνομα Montagraph, τα στοιχεία της φωτογραφίας που φέρεται να έστειλε ο επιβάτης της 370 είναι τα εξής:
Αρχείο:
1395192158752.jpg
Συντεταγμένες:
-7 18 58.3 LATITUDE
72 25 35.6 LONGITUDE
Μια απλή αντιστοίχιση στο χάρτη δείχνει πως αυτές οι συντεταγμένες αφορούν στο απομονωμένο νησί Ντιέγκο Γκαρσία, στον Ινδικό Ωκεανό, εκεί όπου βρίσκεται εδώ και δεκαετίες εγκατεστημένη προκεχωρημένη βάση του αμερικανικού πολεμικού Ναυτικού και της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας.
Στο δημοσίευμα, που εκτός των προσωπικών blogs αρκετών freelancers δημοσιογράφων φιλοξενείται στο site Intellihub News, φιλοξενούνται και οι απόψεις αρκετών ειδικών που θεωρούν πως δεν υπάρχει τρόπος – παρά μόνον με ειδικά προγράμματα που χρησιμοποιούν μυστικές υπηρεσίες και οι ίδιες οι κατασκευάστριες εταιρείες – να αλλάξει κανείς τα στοιχεία από τις φωτογραφίες των κινητών νέας γενιάς. Επομένως η περιβόητη “μαύρη φωτογραφία” του επιβάτη της πτήσης 370 θεωρητικά έχει τις σωστές συντεταγμένες.
Τα ερωτήματα που ανακύπτουν φυσικά είναι πολλά. Με πρώτο και κυριότερο το πώς θα μπορούσε να στείλει κανείς μήνυμα με κινητό μέσα από μια στρατιωτική βάση χωρίς να γίνει αντιληπτός, όπως επίσης πώς θα μπορούσε να κρατήσει επί τόσες ημέρες η μπαταρία του κινητού, από τη στιγμή που η πτήση “χάθηκε” τα ξημερώματα της 8ης Μαρτίου και το μήνυμα φαίνεται να εστάλη στις 18 Μαρτίου!
Σε κάθε περίπτωση το σενάριο της αεροπειρατείας και της κατάληψης του αεροσκάφους από Αμερικανούς έχει “ξαναπαίξει” σε διάφορα sites. Μένει να δούμε εάν και αυτό το τόσο “τραβηγμένο” σενάριο θα αποδειχθεί όντως τέτοιο κι όχι πρωταπριλιάτικο – κακό – αστείο. Ασχέτως εάν η πρώτη του δημοσίευση έγινε στις 31 Μαρτίου...