Ηνέα κυβέρνηση υπό τον κ. Τσίπρα ξεκίνησε πολύ δυναμικά. Πριν κλείσει εβδομάδα, έδειξε τις προθέσεις της μένοντας πιστή στις προεκλογικές της εξαγγελίες αλλά και στην αποδοχή που είχαν αυτές από τον λαό όπως εκφράστηκε στις εκλογική αναμέτρηση της προηγούμενης Κυριακής. Ο πρωθυπουργός στο δόγμα του σοκ που εφαρμόζεται στην Ελλάδα επέλεξε να απαντήσει με ένα άλλου είδους δόγμα του σοκ, προς τους εταίρους αυτή τη φορά. Έκανε δηλαδή το αυτονόητο. Έμεινε πιστός στις προεκλογικές του εξαγγελίες.
Για πρώτη φορά από τη στιγμή που η Ελλάδα το 2010 μπήκε στο σπιράλ θανάτου του Μνημονίου, κατ' επιλογήν του Παπανδρέου και των 156 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, βρέθηκαν Έλληνες, πρωθυπουργός και υπουργοί, να ορθώσουν το ανάστημά τους, να υπερασπιστούν τη χώρα, τον λαό και τα κυριαρχικά δικαιώματα. Πρώτη φορά εδώ και μια πενταετία...
βρέθηκε μια ηγεσία να διεκδικήσει τα αυτονόητα. Αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια για τον λαό, εθνική κυριαρχία για τη χώρα.
Βέβαια, η προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιμετωπιστεί ως ισότιμο μέλος από τους Ευρωπαίους βρήκε τη σφοδρή αντίδραση σχεδόν όλων των εταίρων. Τον τόνο είχε δώσει ο υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς, ο οποίος αντέδρασε στην προσπάθεια της Ε.Ε. να επιβάλει νέες κυρώσεις στη Ρωσία χωρίς πρώτα να συνεννοηθεί με τη νέα ελληνική κυβέρνηση θεωρώντας (η Ε.Ε.) δεδομένη τη βουβή συμφωνία των Ελλήνων, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.
Σχεδόν ταυτόχρονα, ο ανεκδιήγητος κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι δεν ανέχεται εκβιασμούς από την Ελλάδα. Αυτό μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να ακουστεί. Ο κ. Σουλτς απείλησε ότι θα χάσουμε, ενώ ο κ. Ντάισελμπλουμ διέκοψε τη συνέντευξη Τύπου και αποχώρησε στολίζοντας με «γαλλικά» τον κ. Βαρουφάκη, μην αντέχοντας να ακούει ότι αρνούμαστε να συζητήσουμε με την τρόικα. Ταυτόχρονα, διάφορες χώρες ανέφεραν ότι δεν θέλουν να γίνει διεθνή διάσκεψη για το χρέος καθώς τρέμουν και μόνο στην ιδέα ότι υπάρχει περίπτωση να έρθουν αντιμέτωποι με τη Γερμανία.
Σύμμαχοι των γερμανικών επεκτατικών τακτικών μια πλειάδα συγκροτημάτων διαπλοκής και τηλεοπτικών «δημοσιογράφων», που λυσσαλέα υπερασπίζονται τα συμφέροντα των δανειστών απαιτώντας μεγαλύτερη εξαθλίωση και υποτέλεια του λαού και της χώρας.
Εάν πράγματι οι Γερμανοί ενδιαφέρονται για την πάταξη της φοροδιαφυγής και τη φορολόγηση του πλούτου στην Ελλάδα, όπως ανέφερε ο κ. Σουλτς, δεν έχουν παρά να εκδώσουν τον Χριστοφοράκο στην Ελλάδα και να δοθούν στη Δικαιοσύνη οι λίστες διαπλοκής της Siemens. Τόσο απλό είναι.
Έχει ξεκινήσει ένα σκληρό μπρα ντε φερ χωρίς η Ελλάδα να έχει πολλούς συμμάχους στο Ευρωενωσιακό σύστημα. Σε αυτή τη μάχη χρειάζονται διεθνείς συμμαχίες και μάλιστα ισχυρές. Σημαντική παράμετρος, ότι δεν έχουν ακόμη εκφραστεί, δημόσια τουλάχιστον, ο πρόεδρος της ΕΚΤ κ. Ντράγκι και η διευθύντρια του ΔΝΤ, κ. Λαγκάρντ.
Ένα διαπραγματευτικό χαρτί θα ήταν η εγγραφή στον προϋπολογισμό της Ελλάδας των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου. Μια κίνηση που θα δυσκόλευε ιδιαίτερα τη Γερμανία σε αυτό το ιδιότυπο μπρα ντε φερ.
Είναι επιβεβλημένο να απαιτηθεί άμεσα η αποχώρηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, καθώς σε μια τόσο σκληρή μάχη δεν μπορεί να παραμένει σε ένα τόσο κρίσιμο πόστο ο πιο ακραίος εφαρμοστής του Μνημονίου της καταστροφής και βασικός εκπρόσωπος του γερμανικού επεκτατισμού.
Την Κυριακή ο λαός ψήφισε και έδωσε εντολή διακυβέρνησης της χώρας στον κ. Τσίπρα. Είναι σίγουρο ότι μια εβδομάδα μετά είναι και αποφασισμένος να είναι στο πλευρό της κυβέρνησης σε αυτή τη μάχη για να υπερασπιστεί την αξιοπρέπειά του και την πατρίδα του.
Η λύρα ξεκίνησε να παίζει. Τώρα ποιος θα χορέψει πεντοζάλη θα φανεί τον αμέσως επόμενο καιρό. Εδώ που τα λέμε, εμείς μάθαμε να χορεύουμε τον χορό του Ζαλόγγου πέντε χρόνια τώρα.
ΥΓ.1 Τελικά έχει κότσια «ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς», κύριε Σαμαρά. Έχει τα κότσια να πάει κόντρα στους ισχυρούς, για το καλό της Ελλάδας!
Του Στάθη Διομήδη από avgi