ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Η ΜΕΣΟΤΟΙΧΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΡΙ

image001 (8).jpgΓράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
Πριν από λίγες ημέρες κάποιοι “δημοσιογράφοι” θεώρησαν πως έσπασαν όλα τα κοντέρ τηλεθέασης με τις “αποκαλύψεις” που τάχατες έκαναν για τα αγροτεμάχια της Μαρέβα και του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τήνο, για την Off Shore στον Άγιο Βικέντιο και τις βίλες στον …Άγιο Πέτρο.
Θεώρησαν ότι ήταν φοβερές “δημοσιογραφικές” επιτυχίες αυτές τις “αποκαλύψεις” και θριαμβολογούσαν μέσω του καναλιού που τους στεγάζει. Γιατί, “δημοκρατικότατα” παρουσιάζονται ………..
μεταξύ τους αυτοπροβαλλόμενοι και αναμασώντας ειδήσεις παιγμένες κατά το παρελθόν.
Από την άλλη μεριά, δεν τολμούν να παρουσιάσουν τις πραγματικές αποκαλύψεις που φέρνουμε εμείς στο φως της δημοσιότητας κατά καιρούς, γιατί πιθανώς αυτή την εντολή έχουν, δηλαδή, να μη γίνουν ευρύτερα γνωστές αυτές οι ενοχλητικές για το πολιτικό Σύστημα, αποκαλύψεις.
Έτσι, θεωρούν πως όσο το δυνατόν λιγότεροι Έλληνες πολίτες γίνουν κοινωνοί αυτών των αποκαλύψεων, τόσο το καλύτερο γι΄ αυτούς τους υπηρέτες του Συστήματος.

Η παραδοχή της Μαρέβα Γκαμπόφσκι – Μητσοτάκη

Η κ. Μαρέβα Γκαμπόφσκι – Μητσοτάκη από το 2008 με δηλώσεις της είχε πει πως απέκτησε το οικόπεδο στην Τήνο με δικά της χρήματα και ότι ο πρώην σύζυγός της δεν είχε καμιά σχέση και ότι η μόνη ανάμειξη του Μιχάλη Χριστοφοράκου – πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Siemens – και της Ελένης Δενδρινού –  συζύγου του μεγαλοστελέχους της Siemens Διονύση Δενδρινού – είναι ότι αγόρασαν τα γειτονικά ακίνητα από τους ίδιους πωλητές την ίδια χρονική περίοδο.
Έτσι, η κ. Μαρέβα Γκαμπόφσκι – Μητσοτάκη παραδέχεται πως το οικόπεδο κατατμήθηκε στα τρία και το μοιράστηκαν ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, η Ελένη Δενδρινού και η ίδια.
Άλλωστε, η αγοραπωλησία έγινε από την off shore εταιρεία “Μιστράς Holding Limited” με έδρα τον Βικέντιο. Αυτό το γεγονός από μόνο του δείχνει τους ιδιαίτερους δεσμούς που ένωναν τις οικογένειες Μητσοτάκη, Χριστοφοράκου και Δενδρινού!!

Ιδιαίτερες οι σχέσεις Μαρέβα Γκαμπόφσκι και Ελένης Δενδρινού

Η κ. Μαρέβα Γκαμπόφσκι – Μητσοτάκη, ξαφνικά επανήλθε στο πολιτικό προσκήνιο, αφού επέστρεψε μετά από 5 χρόνια στον σύζυγό της Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί προφανώς “μυρίστηκε” την Εξουσία.
Ωστόσο, επί  12 χρόνια ήταν Investment Banking στην Deutsche Bank. Στη Deutsche Bank – σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες μας – είχε προϊστάμενη την κ. Ελένη Δενδρινού. Άραγε, την κ. Μαρέβα Γκαμπόφσκι – Μητσοτάκη ποιος την προσέλαβε κατόπιν φυσικά των απαραίτητων “συστάσεων”;
Να σημειωθεί επίσης, πως ήταν άριστες οι σχέσεις μεταξύ του Χριστοφοράκου και του τότε διευθύνοντος συμβούλου της Deutsche Bank παγκοσμίως, Γιόζεφ Άκερμαν.
Ποιος είναι ο Διονύσιος Δενδρινός

Ο σύζυγος της Ελένης Δενδρινού, Διονύσιος Δενδρινός δεν είναι διόλου τυχαίο πρόσωπο. Υπήρξε ο στενότερος και πιο έμπιστος άνθρωπος του Μιχάλη Χριστοφοράκου. Εξ ου και μέλος του ΔΣ της Siemens AE και επικεφαλής ομάδος του C4I (συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 στην Αθήνα) που ήταν η δεύτερη σε μέγεθος δουλειά της Siemens με το ελληνικό Δημόσιο, μετά τις αμαρτωλές συμβάσεις με τον ΟΤΕ.
Ο Διονύσιος Δενδρινός δεν ήταν “παιδί” της μητρικής Siemens. Αναρριχήθηκε ξαφνικά στα υψηλά κλιμάκια της Siemens λόγω της φιλίας του με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο. Αρχικά συνεργάσθηκε με την γερμανική εταιρεία ως ελεύθερος επαγγελματίας και για δυο χρόνια οι σχέσεις του με τη Siemens διέπονταν από συμβάσεις έργου που εκφράζονταν με ΑΠΥ. Ακολούθως, προσελήφθη ως μόνιμος υπάλληλος και είχε ιδιαίτερη δραστηριότητα στις “χορηγίες” και στα “δώρα προς τρίτους”. Όπως επί παραδείγματι, με τη σύμβαση διαφημιστικής δαπάνης που σύναψε με την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κέντρου Ιππασίας στο Μαρκόπουλο, με τον Ισίδωρο Κούβελο, σύζυγο της Ντόρας Μπακογιάννη, συνολικής αξίας περί των 600 χιλιάδων ευρώ (τιμολόγια από 2004 έως 2007).
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως μετά την “ελευθερία” Χριστοφοράκου στο εξωτερικό, όταν Υπουργός Εξωτερικών ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη στην κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή, ο Διονύσης Δενδρινός ανέλαβε και την διεύθυνση του υπό κατάρρευση, τότε, τομέα τηλεπικοινωνιών, σε μια εποχή που η υπόθεση του ΟΤΕ είχε αρχίσει να μονοπωλεί τα ΜΜΕ.
Και γεννάται το βασικό ερώτημα: Γιατί ο Διονύσης Δενδρινός δεν είναι στους βασικούς μάρτυρες της δίκης των 64 για τα “μαύρα ταμεία” της Siemens μέσω των οποίων χρηματίζονταν πολιτικά πρόσωπα; Μιας δίκης που θα διερευνήσει την βρώμικη ιστορία του ΄93 όταν παραχωρήθηκε η ψηφιοποίηση του ΟΤΕ στην Siemens και την Intracom, και ήταν ο λόγος πτώσεως της κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από τον Αντώνη Σαμαρά;      
Επίσης, βασικό ερώτημα: Γιατί δεν έχουν κληθεί μέχρι σήμερα να καταθέσουν υφιστάμενοι του Διονύση Δενδρινού, όπως:
Αθανάσιος Ρουσόπουλος: διευθυντής σταθερών δικτύων της Siemens.     
Σπύρος Σκοπελίτης: διευθυντής κινητών δικτύων της Siemens.  
Αθανάσιος Κοντονάτσιος: διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της Siemens.     
Ακόμη να θυμίσουμε πως στη “δίκη των 64”, μοναδικοί εν ενεργεία υπάλληλοι της Siemens είναι ο CIO της εταιρείας Πάνος Ξυνής και ο μπατζανάκης του Σαμαρά, Ευάγγελος Σέκερης!!    
Άξιο αναφοράς επίσης, πως εκ των στενότερων συνεργατών του Διονύση Δενδρινού στο σύστημα C4I ήταν ο Κώστας Πατεράκης. Ο οποίος πριν λίγους μήνες φέρεται πως αυτοκτόνησε. Ήταν συμμαθητής στη Γερμανική Σχολή του Χριστοφοράκου, όπου συμμαθήτριά του ήταν και η Ντόρα Μπακογιάννη.  
Ακόμη, ο Διονύσης Δενδρινός είναι κατηγορούμενος για την προμήθεια και εγκατάσταση του συστήματος ασφαλείας C4I.  

Η μεσοτοιχία Κυριάκου, Μιχάλη, Ευάγγελου

Για πρώτη φορά σήμερα, κατ΄ αποκλειστικότητα δημοσιεύουμε την συγκατοίκηση στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο του σημερινού προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, του Ευάγγελου Σέκερη, μπατζανάκη του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, το οποίο κτίσμα ανήκει στην οικογένεια Κρητικού και του Μιχάλη Χριστοφοράκου, πρώην ισχυρού ανδρός της Siemens, σήμερα κατηγορούμενου για κακουργηματικές πράξεις και φυγόδικου στη Γερμανία.  
Σ΄ αυτή την βίλα ο Μιχάλης Χριστοφοράκος έμενε με μίσθωση που πλήρωνε η Siemens από το 1993 έως το 2004.
Σ΄ αυτό το οικοδομικό τετράγωνο, τις βίλες τις χώριζαν μόνο δένδρα. Η επικοινωνία μεταξύ των οικογενειών ήταν ελεύθερη. Εξ ου και οι πολλές δεξιώσεις που λάμβαναν χώρα με συμμετοχή πολιτικών προσώπων, επιχειρηματικής ελίτ, αλλά και ξένων αξιωματούχων.
Οσονούπω, καταλαβαίνετε όλοι πως, εάν είχαν φωνή τα ντουβάρια και τα δένδρα, πολλά θα μπορούσαν να μας αποκαλύψουν!!!      
unnamed (61).jpgunnamed (62).jpg