Όπως αναφέρει, σε μια μελέτη, με ημερομηνία 13 Απριλίου 2023, ο Peter Riis Hansen από την Καρδιολογική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης δήλωσε ότι ενδέχεται να υπάρχουν διαφορές μεταξύ των παρτίδων του εμβολίου της Pfizer για τον COVID-19.
Σημειώνει δε ότι, μετά από ανάλυση 579 θανάτων και των 14.509 σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών που αναφέρθηκαν μετά τη χορήγηση αυτού του εμβολίου μεταξύ 27 Δεκεμβρίου 2020 και 11 Ιανουαρίου 2022 στη Δανία, η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ορισμένες από τις 52 παρτίδες που διανεμήθηκαν στη Δανία φαινόταν να είχαν σημαντικά περισσότερες παρενέργειες από τις υπόλοιπες.
Πέντε παρτίδες αναφέρθηκαν ότι είχαν συγκεντρωμένες ανησυχητικές συχνότητες αναφερόμενων ανεπιθύμητων ενεργειών στο 7 έως 8% των δόσεων.
Ας μην ξεχνάμε ότι η Ιαπωνία απέσυρε τρεις παρτίδες –συνολικά 1,6 εκατομμύρια δόσεις– αφού εντόπισε ξένα συστατικά σε 39 δόσεις.
Υπογράμμιζε δε ακόμη ότι, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την αναπαραγωγιμότητα από παρτίδα σε παρτίδα τον Απρίλιο του 2021. Με βάση την προαναφερθείσα μελέτη, πέντε Γερμανοί καθηγητές χημείας δηλώνουν ότι τα όρια ανοχής που θέτει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) για όλα τα δραστικά συστατικά και τα έκδοχα φαίνονται δυσανάλογα προς αυτούς.
Με έκδηλη αγωνία, λοιπόν, ρωτάει αν έχει πραγματοποιήσει ο EMA ελέγχους και πώς διαφέρουν οι παρτίδες που παραδόθηκαν στη Δανία από την Pfizer όσον αφορά τη σύνθεσή τους καθώς και αν έχει διερευνήσει ο EMA αυτή την πιθανή σχέση μεταξύ παρτίδων εμβολίων COVID-19 και παρενεργειών σε άλλες χώρες σε σχέση με την Pfizer/BioNTech ή χωριστά.