ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Η γιορτή του πέους στην Ιαπωνία


Οι Ιάπωνες είναι ένας λαός που είναι πολύ εξοικειωμένος με τα γεννητικά όργανα, όπως ας πούμε έτσι ήταν και οι Αρχαίοι Ελληνες. Ακόμα και σήμερα στην Ιαπωνία γίνονται γιορτές για το πέος και το αιδοίο οι οποίες έχουν μια δόση χιούμορ και συγκεντρώνουν εκατοντάδες τουρίστες. 
Στο Φεστιβάλ του Σιδερένιου Φαλλού, το Kanamara Matsuri, το οποίο διοργανώνεται κάθε Απρίλη στο Kawasaki, γίνεται μια μεγάλη παρέλαση με τρεις τεράστιους φαλλούς ενώ στους δρόμους πολλοί μικροπωλητές πουλάνε γλειφιτζούρια και άλλα μικροπράγματα σε σχήμα πέους.
Η γιορτή αυτή όπως διαβάσαμε στο 69magazine, πιθανότατα ξεκίνησε από τις πόρνες οι οποίες προσεύχονταν στο πέος για προστασία από τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες και λέγεται επίσης ότι η λατρεία του πέους προσέφερε θεϊκή προστασία στο να πάνε καλά οι δουλειές, στην εύκολη γέννα και στην αρμονική ζωή των ζευγαριών.
Μην νομίζεται όμως ότι αυτό το φεστιβάλ γίνεται για την πλάκα. Στην πόλη υπάρχει ναός αφιερωμένος στο πέος και η γιορτή έχει ολόκληρο τελετουργικό.
Ο μύθος του Σιδερένιου Φαλλού
Κάποτε ένα δαιμόνιο πήρε τη μορφή ενός αιδοίου με δόντια, κρύφτηκε μέσα σε νεαρές γυναίκες και την ημέρα του γάμου τους με το που έκαναν σεξ ο δαίμονας ευνούχιζε τους άντρες τους. Τότε οι γυναίκες σκέφτηκαν να ζητήσουν βοήθεια από έναν σιδερά ο οποίος τους κατασκεύασε ένα σιδερένιο φαλλό. Οταν εκείνες τον έβαλαν μέσα στον κόλπο τους ο δαίμονας ξεδοντιάστηκε και έτσι ησύχασαν μια για πάντα απο αυτόν.