ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

«Τάγματα μισθοφόρων για την προστασία της Βουλής»


 

  Δήλωση-βόμβα του πρέσβη Λεωνίδα Χρυσανθόπουλου

  Αποκαλυπτική συνέντευξη σε εφημερίδα του Καναδά, στην οποία υποστηρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε συμβόλαιο με την εταιρεία παροχής υπηρεσιών ιδιωτικού στρατού Academi (πρώην Blackwater) με στόχο την προστασία του Ελληνικού Κοινοβουλίου από τους διαδηλωτές, παραχώρησε ο πρέσβης Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος. 

«Πρόσφατα η ελληνική κυβέρνηση ήλθε σε συμφωνία με τη διάδοχη εταιρεία της Blackwater, προκειμένου να προσλάβει μισθοφόρους για την προστασία του κοινοβουλίου. Στις δημοκρατίες ωστόσο, το Κοινοβούλιο δεν χρειάζεται προστασία», φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία, ο κ. Χρυσανθόπουλος.

Σε άλλες απαντήσεις του, ο Λ. Χρυσανθόπουλος σημειώνει ότι η καλύτερη και φθηνότερη λύση τόσο για την Ελλάδα όσο και την Ε.Ε. θα ήταν να χαρισθεί το ελληνικό χρέος, ενώ προτιμότερη από την παραμονή στο ευρώ είναι μία σταδιακή επιστροφή στη δραχμή, που θα επιτρέψει βελτίωση της ανταγωνιστικότητας μέσω της υποτίμησης του νομίσματος. 

Ο Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος διπλωμάτης καριέρας, διορίστηκε το 1993 ως πρώτος Έλληνας πρέσβης στην ανεξάρτητη Αρμενία, όπου αντιπροσώπευσε επίσης την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει υπηρετήσει στο Τορόντο, στο Πεκίνο, στις μόνιμες αντιπροσωπείες της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις Βρυξέλλες και στον ΟΗΕ στην Ν. Υόρκη.